Založ si blog

DNES 5. – O tom, že stratégia naštvávania obetí nie je „to pravé orechové“

 

Dni sa vlečú a ja čakám, kým sa aspoň niečo vo veci vyšetrovania usmrtenia môjho syna pohne dopredu. Kým konečne označia páchateľa. Zatiaľ som to ja a moja rodina, kto znáša všetky dôsledky. Ten, kto podľa môjho názoru zavinil smrť môjho dieťaťa, zatiaľ spokojne pracuje v zdravotníctve a teoreticky pokojne môže každý deň zamordovať ďalšie dieťa.

 

Maroškove klavíriky zapadajú prachom pri gauči, bytom vládne ticho. Jeho mikinu si obliekam do práce, aby som aspoň takto bola bližšie môjmu dieťaťu. Po návrate z práce sa idem prejsť na tie miesta, kam sme každodenne chodili s Maroškom. K jeho obľúbenej lavičke. A je pre mňa veľmi ťažké vidieť cestou alkoholikov, ktorí sa bicyklujú, prechádzajú, opaľujú, hlučne hrajú futbal v rámci zdravotnými poisťovňami plne hradených liečieb. Je mi z nich nevoľno od žalúdka.

 

Zakaždým si spomeniem na to, že Maroškovi som nemohla zaplatiť potrebný rehabilitačný pobyt (hoci celoživotne odborne pracujem a desiatky rokov som nebola na PN!!!), pretože naň bolo za necelý mesiac doplatiť 800 eur. Zakaždým si kladiem otázku, čím je spôsobený taký nerovnaký prístup štátu, že jedným dáva všetko pohodlne zadarmo znovu a znovu, kým pre iných už potom nezvýši na potrebné veci? (K téme nespravodlivosti v prístupe tohto štátu v rôznych oblastiach sa ale podrobne vrátim neskôr v blogu Spravodlivosť, s. r. o.).

Cítim hnev voči spoločnosti, ktorá sa správa takto nečestne a nespravodlivo.

 

Plačem za svojim dieťaťom, niekoľko krát denne ma zasiahne intenzívny smútok, až mi nedovolí dýchať.

A to nielen v byte, čerstvo vymaľovanom – počas Maroškovej operácii šliach na nôžke, ktorý absolvoval 5 dní pred svojou smrťou som zohnala maliarov a peniaze, vzala som si dovolenku,  aby mal syn čistý, krásne farebný byt, keď sa vrátil. Užil si ho len dva dni.

 

Môj hnev rastie deň za dňom v márnom čakaní, či už konečne Úrad pre dohľad vydá úplnú pitevnú správu. Čakám na aspoň prvé vypočutie účastníkov vo veci. Čakám na sprístupnenie dokumentov z pitvy môjho dieťaťa, aby som už konečne mohla veci riešiť. Čakám…

 

Tento štát sa snaží zatlačiť obete do bezmocnosti. Ten pocit poníženia, sprevádzajúci  bezmocnosť, do ktorej sa ma tento štát snaží svojim prístupom dostať, je strašný. Čakanie bez ohraničenia, bez poskytnutia nejakej istoty v konkrétnom pokroku k riešeniu celej veci. Sprosté, primitívne čakanie v beznádeji. Nenávidím čakanie.

 

A to čakanie na mňa pôsobí ako benzín na oheň. Je absurdné očakávať, že by môj hnev klesol o mesiac či o dva. Práve naopak. Takže tí, ktorí v tomto štáte vymysleli zdržiavaciu taktiku ako výbornú stratégiu na vysporiadanie sa s obeťami darebáčin, sa v mojom prípade riadne prepočítali.

 

Položte si otázku – ako by sa Vám páčilo, keby štát kašľal na rýchle spravodlivé vyriešenie usmrtenia Vášho dieťaťa? Keby ste sa museli dlhodobo každodenne „čerstvo“ týrať zraňujúcimi spomienkami, pretože sa tento štát rozhodol „kryť chrbát páchateľom“ a zdržiava postup vo veci? Keby Vám niekto dieťa zabil a potom by vďaka nečestnému prístupu tohto štátu k obetiam mal žiť ďalej, ako keby sa nič nestalo?

 

Istý básnik vyslovil myšlienku, že „domov sú ruky, na ktorých smieš plakať“. Vážne sa domnievate, že pri takomto prístupe mám ja túto spoločnosť pokladať za hodnú úcty a za „svoj domov“?

 

 

 

 

 

 

 

Predná Hora, 1.6.2014

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8935364x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie