Založ si blog

DNES 32. – Korektívna skúsenosť

Lekári hovoria v súvislosti s pochybeniami, ktoré majú drastický dopad na život ich pacientov a ich rodín, ako o svojom „práve robiť chyby“. Pokladám to za morálnu otrlosť a neschopnosť empatie s pacientom.

Korektívna skúsenosť je veľmi osožná vec. Myslím si, že na získanie náhľadu by mnohým lekárom určite pomohlo, ak by v nemocnici nejaká neschopná lekárka zabila ich vlastné dieťa. Rada by som potom videla ako by rozprávali o tom, že „všetci máme právo robiť chyby“. A či by povedali, že kolegyňa len „spravila chybu“ a snažili by sa ju kryť. Respektíve ako rýchlo by vyšetrovali policajti prípad, v ktorom by lekárka zamordovala dieťa nejakého policajta či prokurátora.

 

To, čo spravili v revúckej nemocnici môjmu dieťaťu bola nielen totálna odborná neschopnosť, ale aj totálna bezohľadnosť. Záchranári signalizovali už cestou do nemocnice potrebu ARO, napriek tomu Maroška ponechala lekárka len na detskom oddelení, kde na neho ani nemala poriadne čas a pár hodín ho v zhoršujúcom sa stave navyše ani nevidela. Vykašľala sa na môjho syna. Zabila ho a zničila život mojej rodine. Divíte sa, že ju nenávidím za to všetko zlo, ktoré spôsobila?

A pritom v rámci slovenskej spravodlivosti takú osobu nesmiem ani nazvať vrahyňou môjho dieťaťa, pretože by som „porušila práva tej chuderky páchateľky“. Z môjho pohľadu si taká osoba zaslúži trest trojnásobný – pretože šlo o život človeka, o život dieťaťa a o dieťa s postihnutím. Zdá sa vám potom nepochopiteľné, že som natoľko plná hnevu až mám niekedy pocit že by som zapálila stenu, keby som sa jej dotkla?

 

Vyšetrovanie prípadu sa neskutočne vlečie. Znovu a znovu si preto kladiem otázku, prečo sa štát správa lepšie k tým nezodpovedným a nečestným ako k zodpovedne žijúcim a pracujúcim ľuďom? Prečo darebákov chráni a bezohľadne necháva obete trpieť?

Začínam plne chápať tých, ktorí berú spravodlivosť do svojich rúk. Ak takto orgány činné v trestnom konaní a súdy pristupujú k obetiam obvykle, je to hanba. Hanba neschopnej polície, neschopnej justície, neschopného a nečestného štátu.

 

Dnes by Maroško mal meniny. Môj synček, veľmi mi chýbaš. Spomínam si na Tvoj úsmev, na tú poslednú nedeľu pred Tvojim odchodom na operáciu do Banskej Bystrice. Tak som sa o Teba bála. Prišiel si v poriadku. Taká som bola šťastná.

Ľúbim Ťa, Maroško a za žiadnu cenu nedovolím aby Tvoja smrť zostala nepotrestaná.

 

 

11.11. 2014,  Predná Hora

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 8999479x
Priemerná čítanosť článkov: 3153x

Kategórie