Založ si blog

DNES 37. – Bezmenný

Prečo som dnešný článok pomenovala bezmenný? Nuž preto, lebo názov o jednom druhu zvieratiek, ktorý vedie iný druh zvieratiek, by zrejme žalovateľný bol.

Takže bez mená, ale s jasným pomenovaním problému.

V čom problém spočíva? Zdravotné sestry zvolávajú na zajtra (9.12.2014) do Piešťan protest proti rozkrádaniu v zdravotníctve. Myšlienka je to pekná, potrebujeme rozkrádanie zdravotníctva zastaviť a všetkým rozkrádačom klepnúť riadne po prstoch.
Pozývajú naň aj širokú verejnosť. I to by bolo v poriadku, veď spoluprácu a zjednotenie síl nás všetkých pri riešení tohto závažného celospoločenského problému potrebujeme ako soľ.

Ibaže  podľa medializovanej pozvánky na protestné zhromaždenie, pod ktorou je podpísané vedenie Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek, aj sesterských odborov

protestujúci budú žiadať zvýšenie platov sestier, pôrodných asistentiek a ostatných zdravotníckych pracovníkov už od januára 2015 vo všetkých zdravotníckych zariadeniach bez rozdielu“.

Pokladám za vrcholne neetické spájať protesty verejnosti proti rozkrádaniu zdravotníctva so svojim „bojom za zvýšené platy“ pre zdravotníkov.

Týmto svojim krokom podľa môjho názoru vedenie sestier akurát odradilo časť verejnosti od účasti na protestnom zhromaždení. Navyše – je mi ľúto – ale ide o požiadavku nesplniteľnú, pretože v súkromných zariadeniach nemá čo zvyšovanie platov nariadiť štát, rovnako im ich nevyštrajkuje ani dav na námestí.

 

Predná Hora, 8.12.2014

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Takže tak 4. – Mali by sme brániť spojencov v NATO?

05.04.2024

Nuž, neviem ktorý hlupák by sa hrnul pomáhať spojencom v NATO, ktorí by sa stali obeťou útoku Ruska iba preto, že vytrepali svojich vojakov na Ukrajinu. Povedzme si rovno – zmluva o vzájomnej pomoci v prípade napadnutia platí, ale týka sa nepochybne situácie, že sa členská krajina stala obeťou útoku. A nie že sama svojou hlúposťou ako agresor vyprovokuje odvetný [...]

žiga

Záverečné reči v procese so Štefanom Žigom nakoniec neodzneli

16.04.2024 11:46

Obhajoba proti rozhodnutiu podala sťažnosť. Tou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Kukláči / Polícia /

Kukláči so samopalmi zasahovali v Kaplnej. Pri akcii Zvar zadržali dve osoby

16.04.2024 11:22

V jednom z objektov v obci dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Česka. Polícia zverejnila autentické zábery zo zásahu.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,848
Celková čítanosť: 8971262x
Priemerná čítanosť článkov: 3150x

Kategórie