Založ si blog

DNES 49. –„U Dobrovodských“ upratujú

Je to nepochybne úžasný pocit mať okolo seba čisto. Žiadne kopy odpadu, žiadny smrad, žiadny strach z vypasených potkanov. Tak zrazu, po šiestich rokoch – človeka zaplavia slzy radosti –a ja to plne chápem…

 

Teda – aby ste to nepochopili nesprávne – ja nemám doma taký neporiadok. A nemá ho ani pán Dobrovodský. Reč je o jeho susedoch a kopách odpadu, ktorý za tie roky naskladali vedľa jeho domu. Zúfalo sa po celé roky v snahe o nápravu obracal na rôzne inštitúcie v tomto štáte. Vie o tom asi celé Slovensko.

To, čo zažívala rodina pána Dobrovodského počas vianočných sviatkov kvôli svojim susedom, ma chytilo za srdce. Napísala som o tom viac v mojom článku Múdry sa učí z cudzích chýb alias Štát a rodina Dobrovodských na tomto blogu 3.1.2015. Zahájila som aj petíciu Výzva vláde SR – Spravodlivosť pre Dobrovodských, ktorú podpísalo za tie tri týždne 366 ľudí. Všetkým vám, ľudia, ďakujem, za odvahu a ochotu pomôcť svojim hlasom rodine pána Dobrovodského.

 

Pán Dobrovodský zažil veľa sľubov, žiaľ, prázdnych a náprava sa nikdy nekonala. Presnejšie – doteraz sa nekonala.

Chlapsky sa k veci postavil nový primátor Malaciek. Vysvetlil susedom pána Dobrovodského jasné pravidlá, nutnosť dodržiavať zákony, čistotu a poriadok. A začalo sa upratovanie. Zatiaľ naložili 4 veľkokapacitné kontajnery. Upratovanie pokračuje, ešte je tam bordelu stále dosť.

Podaktorí môžu namietať, že tie kontajnery zaplatí mesto. Lenže nechali by ste radšej rodinu Dobrovodských žiť v tej špine ďalej?

 

Aj z tejto situácie sa, ľudia, poučme. Voľme do funkcií kompetentných a čestných ľudí, ktorí sú ochotní a schopní veci riešiť. Takže, terajší pán primátor Malaciek Juraj Říha – nech sa Vám darí vo funkcii a nech ste v nej pre dobro občanov hodne, hodne dlho.

 

Pokračovať v petícii však treba.  Susedia pána Dobrovodského stále pália pod jeho oknami gumu, lepené drevo a kadejaké ďalšie svinstvá. Stále nemajú žiadne WC a robia potrebu kde ich napadne.  

Preto pre tých, ktorí chcete podporiť svojim hlasom spravodlivé doriešenie situácie Dobrovodských petíciu  Výzva vláde SR – Spravodlivosť pre Dobrovodských nájdete na:

http://www.peticie.com/vyzva_vlade_sr_-_spravodlivos_pre_dobrovodskych

 

Je to nepochybne úžasný pocit mať okolo seba čisto. Žiadne kopy odpadu, žiadny smrad, žiadny strach z vypasených potkanov. Pomôžme aj rodine Dobrovodských, aby tento pocit po rokoch utrpenia mohli zažiť.

 

Predná Hora, 27.1.2015

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986601x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie