Založ si blog

DNES 64. – Utečenci

Názory na utečencov z Afriky sa rôznia. Predstava Bruselu, že utečencov rozdelíme podľa nimi nalinkovaných kvót ako cukríky z balíčka, je nielen trápna, ale aj absurdná. Pozrime sa podrobnejšie na jednotlivé aspekty tohto nápadu. Budem analyzovať KTO, PREČO a KAM uteká, aj AKO situáciu riešiť.

 

Takže začnime tým KTO prichádza.

 

Prvým aspektom je reálny počet utečencov.

Tých 20 000 imigrantov totiž nie je žiadny definitívny počet, je to len časť ročného počtu utečencov. Nakoľko médiá uvádzajú, že v roku 2012 šlo o 600 tisíc ľudí a v roku 2013 ich bolo už 750 tisíc, mohli by sme  reálne očakávať v tomto roku počet ešte o niečo vyšší.  Aj pri týchto číslach však počet migrantov, ktorých by sme nútene vzali, by bol viac ako tridsaťnásobný oproti teraz Bruselom vyrátaným počtom.

A to ide len o utečencov v rámci jedného roka. Čo by bolo ďalej? Predpokladám, že ich počty by sa násobili, veď pre nich by toto bolo pohodlné riešenie. Imigrantov by pribúdalo a problémov tiež.

 

Druhým aspektom je, že utekajú mladí muži, žiadne deti, ženy či starci.

Takže v rámci „ľudských práv“ by sa sem k nám za nimi nahrnuli ich rodiny dodatočne. Z hľadiska početnosti môžeme realisticky odhadnúť, že by šlo o prísun minimálne 5 ďalších rodinných príslušníkov na jedného utečenca – a to som naozaj veľmi, veľmi skromná. Možno by ich bolo u podaktorých i 10 či 15 rodinných príslušníkov.

 

Tretím aspektom je, že ide o ľudí na našom území minimálne začleniteľných.

Neovládajú slovenský jazyk a podľa skúseností v Nemecku s africkými utečencami nemčinu neovládajú mnohí ani po 20 rokoch života u nich. Nemajú vzdelanie a zrejme ani pracovné zručnosti. Ich kultúrne tradície nás – mám obavu – až tak neobohatia, ako si predstavujú multikulturalisti. Zato náboženská orientácia na islam u podaktorých z nich (ak nie všetkých) môže byť naozaj problematická. Varovným príkladom nám môže byť situácia štátov, kde teraz majú s prisťahovalcami problémy. Budeme za chvíľu rušiť vianočné stromčeky ako náboženské symboly, aby neurážali príslušníkov inej viery či prepíšeme v učebniciach našim deťom dejiny, týkajúce sa histórie kresťanstva a vojen s islamom, „aby sme neurážali islam“?

 

Ďalej analyzujme dôvody PREČO imigranti z Afriky utekajú.

 

Ak títo ľudia utekajú pred vojnou a nebezpečím, potom je od tých chlapov hanebné, že tam nechali svoje ženy a deti, či svojich starých a bezvládnych rodičov.

Ak utekajú za lepším životom, vyššou ekonomickou pohodou, potom je na zamyslenie, akým spôsobom si ju u nás chcú zvýšiť. Akýmkoľvek – pretože pre nich bude prínosom aj poberanie sociálnych dávok u nás?

Odhliadnime teraz od verzie pesimistov, ktorí hovoria dokonca o prichádzajúcich možných bojových jednotkách islamistov, nemienim rozdúchavať náboženské vášne.

 

Poďme k tomu KAM imigranti prichádzajú.

 

Na Slovensku máme nezamestnaných a pravdepodobne nezamestnateľných ľudí dosť. Životná úroveň je u nás nízka, máme problémy s udržateľnosťou dôchodkového systému a starnutím populácie. Zvyšovať aj tak vysokú záťaž zamestnaným o ďalších sociáldávkačov je neprijateľné, to zrejme realisticky zhodnotia aj odborníci. Pre nás ich prísun reálne znamená znižovanie našej vlastnej, na európske pomery biednej životnej úrovne.

Otázkou je tiež, prečo by si mali utečenci z Afriky ekonomicky prilepšovať u nás podľa Bruselu, ak naši občania rovnocenne takúto možnosť nemajú. Mnoho našich rómskych spoluobčanov žije v osadách, v podmienkach podobných ako v Afrike, ale z iných krajín ich vracajú späť do vlasti. Prečo ten diskriminačný nejednotný postoj Bruselu a celej EÚ voči nim, keď si chcú tiež len ekonomicky prilepšiť?! Alebo sprístupní Brusel rovnocenne vyspelé krajiny i pre našich Rómov, ak pôjdu za lepšími ekonomickými podmienkami – trebárs aj v nejakých kvótach, podľa ktorých ich ekonomicky vyspelé krajiny budú musieť prijať?

 

AKO situáciu riešiť?

 

Voľbami.

Postup voči imigrantom sa stane zrejme jednou z dôležitých predvolebných tém a strany zostavujúce uvítací výbor pre všetkých, čo sa k nám pohrnú, asi veľa slávy a úspechov medzi voličmi nezožnú. Verím tomu, že v predvolebnej situácii na Slovensku slovenskí europoslanci, ktorí hlasovali za to, aby títo utečenci k nám putovali, zatĺkajú klinček do rakvy svojej strany vo voľbách – dopredu blahoželám stranám, ktorých europoslanci tak hlasovali, tento ich krok stranám hlasy vo voľbách zoberie. Práve blížiace sa voľby sú možnosťou veci zmeniť, ak dáme svoj hlas stranám s realistickým programom, ktoré sa postavia jasne proti „kvótam diktovaným z Bruselu“ a prílevu imigrantov k nám.

 

Referendom o členstve v EÚ.

Naozaj chceme zostať v spolku, ktorý nám nanucuje utečencov z Afriky bez ohľadu na naše reálne možnosti? Ktorý nás núti brať si úvery, aby sme mohli „požičať“ peniaze Grékom a ďalším krajinám? Ktorý nás ustavične zaťažuje novými rizikami a ďalšími bremenami?

 

Imigráciou do krajín, kde sú na tom ekonomicky lepšie.

Prečo by mali utekať len Afričania? Ak sa sem nahrnú, tak nech naše deti imigrujú do Švajčiarska, Nemecka, Kanady či niekam inam, kde nebudú musieť za žobrácku mzdu robiť na hordy povaľačov.

 

Posunutím imigrantov z Afriky do krajín, ktoré problémovú situáciu vyvolali.

Niektoré hlasy v médiách hovoria o chybách, spôsobených v Afrike zo strany nielen vyspelej Európy, ale aj USA, MMF a rady ďalších „dobročinných“ organizácií, tiež o súvise vojnových konfliktov a rozvratu v Afrike a na Blízkom východe s imigráciou. Prečo teda skromne Spojená štáty a ďalší organizátori týchto problémov teraz taktne mlčia?

Je najvyšší čas, aby Brusel spoločne s USA pouvažovali, ako dokážu tú hordu afrických utečencov – samozrejme za peniaze MMF a rady tých všetkých „dobročinných“ organizácií – do USA urýchlene dopraviť.

 

Odsunom späť.

Zrejme najužitočnejšie, rýchle, efektívne a realistické riešenie však spočíva v okamžitom spätnom vývoze utečencov do ich vlasti ihneď po vylodení a prísnom trestaní ich dopravcov do Európy. Len to odradí a zastaví nárast problémov. A samozrejme, súbežne s ich odsunom je nutné zahájiť aj okamžitú intervenciu v Afrike, vojenskú voči Islamskému štátu a rôznym teroristickým skupinám, rozdúchavajúcim nepokoje a konflikty, aj intervenciu podpornú pre obyvateľstvo, aby si zlepšovalo svoju životnú úroveň poctivou prácou vo svojej vlasti.

 

E. K. I. Predná Hora, 17.5.2015

 

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,849
Celková čítanosť: 8980929x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie