Založ si blog

DNES 71. – Jadeitová prilba alias Chystáte sa zaútočiť na USA?

Predstavte si, že by ste sa obávali nejakého spoluobčana v dedine. Mohol by na vás niekedy zaútočiť, napadnúť vás a zničiť váš dom, no nie?

Ibaže on sa nevyberá nikam, sedí spokojne doma, darebák jeden. A tak na cestu k jeho domu sa vyberiete so svojimi priateľmi a známymi vy. Pousádzate sa okolo jeho domu, v jeho tesnej blízkosti a pokrikujete, že mu tým predvádzate svoju silu, aby na vás náhodou nezaútočil.

Asi tak vyzerá podľa môjho názoru súčasná politika USA voči Rusku.

 

Američania v snahe, aby odvrátili od seba údajne hroziace nebezpečenstvo útoku zo strany Ruska, zaplavujú Európu svojimi vojakmi, výzbrojou, základňami, logistickými strediskami, rozsiahlymi cvičeniami….

Zaplavujú i nás paranoidnou aj účelovou filozofiou o hroziacom nebezpečenstve od Ruska. Nuž, k tomu môžem dodať jediné – ak si niekto vážne myslí, že Rusi plánujú napadnúť Slovensko, mal by rýchlo vyhľadať pomoc – vonkoncom však nie hlavného veliteľa síl USA, ale psychiatra.

 

To, čo by nás malo znepokojovať – a ďaleko viac ako scestná predstava, že raz na nás zaútočia Rusi (pravdaže, scestná bude dovtedy, pokiaľ tu nevybudujeme žiadne základne, logistické sklady ani nič ďalšie pre USA) – je práve pripravované vojenské cvičenie v USA pod názvom Jade Helm – Jadeitová prilba (presnejšie Realistic Military training (RMT) JADE HELM 15).

 

Cvičenie Jade Helm je skutočne reálne pripravované, nejde o žiadnu fámu. Oficiálne je to bojový vnútorný plán v rozsahu 8 týždňov, ktorý podľa oficiálnych zdrojov je náročným cvičením vojska a nekonvenčných zbraní v Texase, Novom Mexiku, Arizone, Kalifornii, Nevade, Utahu a Colorade. Ide o cvičenie naozaj rozsiahle nielen územne, ale aj početnosťou zapojenia – jeho účastníkmi sú sily Ministerstva obrany a vlády USA, t. j. U. S. Army Special Forces Command, U. S. Navy SEALS, U. S., Air Force Special Operations Comand, U. S: Marine Corps Expeditionary Units, 82nd Airborne Division, aj ich niektorí sprostredkujúci partneri.  Neoficiálne zdroje uvádzajú aj pravdepodobnú účasť FBI, CIA, OHA a ďalších.

 

Internetom však o ňom koluje viacero zaujímavých úvah a článkov. Aj konšpiračných súvislostí.

K nim určite patria predstavy, že ide o prvú fázu prípravy na stanné právo pre občanov v rámci vojenského puču. Bez pochýb k takýmto úvahám možno priradiť tiež skutočnosť, že presne v tej dobe sa uzaviera sieť obchodov Wallmart naprieč USA kvôli údajnej poruche kanalizácie – podľa internetových zdrojov majú v nich údajne byť veliace strediská C2 (Command and Control Centers). Je nepochybne zvláštnou náhodou, že všetky uzavreté predajne sú v dosahu vojenských základní aj to, že na ich rekonštrukcia potrvá presne do konca cvičenia.

 

Na prvý pohľad smiešne vyzerajúca konšpirácia ale nesporne nadobúda farbistejší výraz, ak si k nej priradíme zopár konšpirátormi ponúkaných súvislostí – napríklad vraj bol realizovaný „test systému núdzového varovania“ – neohlásené cvičné spustenie EAS (ide o národný výstražný systém USA) prostredníctvom televízie 30.3. 2015, či viaceré menšie cvičenia, ktoré už prebehli a simulovali domáce nepokoje a internáciu občanov v táboroch FEMA. Zvláštne pôsobí i skutočnosť, že samotné cvičenie má vraj začať o dva týždne skôr ako je jeho oficiálne prezentovaný začiatok. A že jeho podstatnou súčasťou bude i nácvik internácie občanov pod dohľadom vrtuľníkov. Nuž, konšpirátori majú vďaka tomuto cvičeniu plné ruky práce.

 

Podľa môjho názoru je mimoriadne zaujímavou otázkou aj to, akéže nekonvenčné zbrane budú americké vojaci v rámci cvičenia skúšať – a voči komu ich raz použijú.

 

P.S. Pri úvahách, či sieť TESCO tu zostane alebo ju odtiaľto vyštvú, sa internetom mihla i správa, že pri prípadnom odchode by jeho miesto mohla zaujať práve sieť WALLMART.

 

E.K. I.     1.7.2015, Predná Hora

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8987574x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie