Založ si blog

DNES 77. – Život v pekle v Malackách (zatiaľ)

Príbeh Dobrovodských je známy azda každému Slovákovi. Situácia, v ktorej by sa nikto nechcel s touto rodinou vymeniť, ani stať sa ich susedom, trvá už po dlhé roky. Je to preto, že „susedia“ Dobrovodských žijú skutočne nedôstojne, svoje okolie tyranizujú a ohrozujú. Sú závažným zdravotným rizikom. A všetci tí, ktorí by mali vo veci konať, mlčia a tvária sa, že je všetko v poriadku.

 

Pracovníčky sociálky prídu skontrolovať, ako „u susedov“ žijú deti – a prekračujú spokojne výkaly, povaľujúce sa na zemi.

Požiarnici neriešia pokutou hŕby odpadu, horiace priamo pred nimi – no skúste si tak vy zapáliť na dvore ohník.

„Susedia“ ožralí vyvreskujú o tom, ako „zabijú biele gádže“ a polícia sa neunúva na telefonát pána Dobrovodského ani prísť. Mám dôvodnú obavu z ich konania a domnievam sa, že ide o trestný čin nebezpečného rasistického vyhrážania, takže polícia by mala jednoznačne a bezodkladne konať proti nim.

Kamerový systém, ktorý bol namontovaný, je bez zvuku a od ich obydlia vzdialený cca 50 metrov. Prečo nie je kompletný a priamo pred obydlím týchto ľudí? Mal by mať účinok ich správanie brzdiaci, aj dokumentujúci – ale takto???!!

 

Predvčerom sa na spravodlivosť zahrala aspoň televízia JOJ, ktorá priniesla príbeh inšpirovaný touto situáciou v rámci Súdnej siene. V spomenutom príbehu zo Súdnej siene vyhrala spravodlivosť a došlo ku búraniu čiernej stavby. Zároveň sa začalo šetrenie ohľadne situácie detí a ich umiestnenia do zariadenia, takže rodičia s nimi zmizli.

Z ich spracovania príbehu sa mi však objavila jedna otázka – advokátka „suseda“ argumentovala tým, že sú to tiež ľudia, majú právo bývať. A tak sa pýtam, kde by bývali tí ľudia, ak by sme ich odsťahovali od Dobrovodských (alebo by šli oni sami)? Prihláste sa – kto by chcel mať takýchto susedov??? Zrejme by ich mali presťahovať na nejaké bezpečné miesto, aby sa tí chudáci neocitli zasa  raz vedľa nejakých mrzkých extrémistov. Najlepšie, ak ich presťahujeme niekde ku tým, ktorí by s nimi mali pracovať, k nejakej mimovládnej organizácii, respektíve k tým, ktorí ich počínanie odobrujú a prejavia porozumenie k ich životnému štýlu.

Teraz ironizujem, ale zdá sa vám v poriadku, že Dobrovodskí musia znášať po dlhé roky toľkú hrôzu a štát doteraz rázne nezasiahol??? Ak tých ľudí presťahujeme kamkoľvek, situácia by sa opakovala pokiaľ štát rázne nezakročí a nezačne od nich vyžadovať plnenie základných občianskych povinností. Berieme ustavične ohľad na ich ľudské práva, no kde sú práva ostatných? Azda pán Dobrovodský nie je človek?

 

Obeťou tejto patologickej situácie, ktorú dlhodobo budujú susedia pána Dobrovodského, je nielen jeho rodina a ďalší ľudia v okolí, ale i ich vlastné deti. V spomenutom príbehu JOJ sa začalo konanie, týkajúce sa odňatia detí. V realite však spoločnosť nemá snahu zaistiť týmto deťom život, v ktorom by mali ozajstnú šancu začleniť sa do spoločnosti. Nielen čistotu prostredia, ale aj možnosť získať pozitívne sociálne vzory a zdravý životný štýl, v ktorom sa nevykrikuje o „zabití všetkých bielych gádžov“, ako doma u nich. A ak to niekto vyvreskuje, tak za to nesie následky, aby bolo tým deťom jasné, čo je normálne a primerané správanie.

Život, začleňujúci tieto deti do bežnej spoločnosti, nie je o tom, že tým ľuďom dáme viac a viac peňazí, pretože ich môžu minúť akurát tak na cigarety a alkohol. Riešením je začať konečne postihovať za všetky tie hrozné veci tých, ktorí za to zodpovedajú. Všetky zainteresované zložky by mali spolupracovať a postupovať jednotne.

Je nutné dôsledne trvať na plnení všetkých rodičovských i občianskych povinností – Mesto, požiarnici, hygienici a pracovníčky ÚPSVaR by mali dať rodine podmienku, aby vlastnými silami odpratala všetok odpad do 5 pracovných dní. Začať konanie za všeobecné ohrozenie – čo v zdravotnej  i požiarnej oblasti určite nastáva. Začať konanie za nebezpečné vyhrážanie. A začať konanie o odňatí detí zo starostlivosti, ak sa okamžite výrazne nezlepší situácia.

Načo máme Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch aj Národné stredisko pre ľudské práva – tie deti sú z môjho pohľadu takýmto životným štýlom a podmienkami svojimi rodičmi týrané a zanedbávané. Rozhodne si nezaslúžia takýto život a spoločnosť ich musí začať bezodkladne a nekompromisne chrániť. Ak ich rodičia nechcú a nedokážu začať žiť iným spôsobom života, potom je nutné deti z takej rodiny odňať.

 

3.1.2015 som rozbehla vo veci rodiny Dobrovodských petíciu, nájdete ju na:

http://www.peticie.com/vyzva_vlade_sr_-_spravodlivos_pre_dobrovodskych.

Ale nemalo veľa ľudí odvahu pridať sa k nej.

Iste, na sociálnych sieťach ľudia s Dobrovodskými súcitia, podaktorí navrhujú rôzne riešenia, viac či menej rozumné. Ale naozaj chceme všetci čakať a prizerať sa, kým sa stane nejaká tragédia – či dokonca byť jej spoluautormi?

E. K. I. Predná Hora, 29.7.2015

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8939608x
Priemerná čítanosť článkov: 3146x

Kategórie