Založ si blog

DNES 95. – Fico nie je hlúpy

Na rozdiel od predstaviteľov EÚ, u ktorých by sa dala na základe ich spôsobu uvažovania objaviť nielen slabšia vzdelanostná úroveň podaktorých z nich, ale aj ich rozbiehajúca sa organicita či demencia, premiérovi Ficovi to myslí dobre a má výborne rozvinutú praktickú inteligenciu.

Je mu jasné, že teraz určite nemôže prijať tých zo strany EÚ nanútených cca 2280 migrantov. Nielen kvôli svojmu medializovanému vyhláseniu, že ako suverénny štát ich brať nebudeme, ale hlavne kvôli stupňu naštvanosti mnohých Slovákov v otázke migrantov, ale aj dlhodobo, celkovo v prístupe a postupoch EÚ voči Slovensku.

(A za nimi nechať priputovať nejakých ďalších minimálne 15 tisíc rodinných príslušníkov (možno aj podstatne viac) v rámci ich „práva na rodinný život“. Lebo za migrantom môžu prísť jeho žena, deti  – preženiem to – takže ak má 7 žien, tak prídu všetky, aj s ich deťmi. Právo prísť majú aj jeho rodičia. Za rodičmi potom zasa ďalšie ich deti so svojimi rodinami).

 

Pomôže migrantom cirkev?

Predstava ubytovania čo len 100 kresťanských rodín migrantov v jednotlivých farnostiach je hodne scestná. Ubytujú ich farári u seba na farách? Máme azda byty navyše? Veď mladí ľudia u nás nemajú slušné bývanie, žiadosti o sociálne byty sa kopia po dlhé roky. Respektíve sa rodiny zadlžia na desiatky rokov hypotékami.

Navyše –  mnohé migrantské rodiny sú veľmi početné – desaťdetné či viacdetné. Je tam i viac žien. Z čoho ich budú na tých farách živiť? Oni ich príjmu a my sa vyskladáme na sociálne dávky pre nich? Pretože aj keby sa zamestnal otec rodiny, početnú rodinu z „práce, ktorú nechce robiť nikto, lebo je zle platená“ neuživí. Takže sociálne dávky by rodinám tiekli – a veľmi rýchlo by zistili slovenské unikum, že lepšie sa oplatí byť úplne nezamestnanou rodinou, ako rodinou, v ktorej jeden rodič pracuje. A nebodaj by niekto z jej rodinných príslušníkov niečo vyviedol. Ľudia by veľmi rýchlo hnev voči takejto migrantskej rodine preniesli i voči cirkvi. A samozrejme prepojilo by sa to s celkovou ekonomickou situáciou – opatreniami nutnými pre staranie sa o kopy migrantov a ich početné rodiny. Platí jednoduchá úmera – čím horšie sa naši ľudia budú mať, tým viac budú naštvaní na migrantov.

Pôvodne som neočakávala, že sa stane odluka cirkvi od štátu významnou predvolebnou témou. Som si však istá, že ak by cirkev začala migrantov ubytovávať po farnostiach, tak sa pre veľa ľudí okamžite stane aktuálnou otázkou ako na Slovensku cirkev odrezať od našich financií. Chce si cirkev odoštvať takýmito krokmi všetkých veriacich?

Ako sme pripravení my na prijímanie migrantov?

Čo sa týka zaistenia praktických výhod (bývania, práce či sociálnych dávok) – my ich migrantom zaisťovať na takej úrovni ako Nemci či iné vyspelé krajiny určite nedokážeme. Tento štát už dlhodobo negarantuje primeranú životnú úroveň ani svojim vlastným obyvateľom. Takže aj samotní „zachraňovači si holých životov“ dali jasne najavo, že si ich nechcú zachraňovať na Slovensku.

Ak by boli nútení prísť sem, budú tu dávať najavo, ako sa im to nepáči a robiť šarapatu. Takže buď by utekali alebo by sme ich tu museli strážiť. Pritom ak by nás niektorý z nich zažaloval na medzinárodnom súde, uspel by. Pretože žiadne „hlasovanie ministrov“ nemôže obmedziť právo utečenca vybrať si krajinu, do ktorej chce ísť.

Mnohí z migrantov so svojimi početnými rodinami budú u nás len poberať sociálne dávky, čo určite ľuďom na náklonnosti k nim nepridá. A pritom aj oni sami budú hodne nespokojní, pretože životná úroveň je u nás nízka, s vyspelými západnými krajinami jednoducho neporovnateľná. Takže predstava ako tu pokorne zostanú, lebo im to prikáže nejaký Juncker, je veru smiešna. Skôr predpokladám, že naozaj pribudnú problémy s ich strážením a hranice sa pre nich uzavrú, aby neutekali za „záchranou holých životov“ do krajín s lepšími sociálnymi dávkami.

Môžeme očakávať i to, že v dôsledku prílevu pracovnej sily s nízkou kvalifikovanosťou pravdepodobne ešte klesne cena práce, pretože na pracovnom trhu bude veľa ľudí ochotných robiť za menej ako minimum. A čo je horšie – neočakávam, že budú ochotne robiť nekvalifikované a slabo platené práce – skôr si myslím, že v dôsledku chýbajúceho príjmu môžu títo ľudia začať hľadať alternatívne zdroje obživy (nie legálne aktivity, kriminálne činy).

 

A čo sa týka „zapadnutia“migrantov do slovenskej spoločnosti a ich prínosu pre našu spoločnosť?

Ak nám médiá chcú navrávať, že my tu s nimi začneme robiť inak, lepšieako západné krajiny so staromigrantmi, tak sa pýtam  – ako lepšie? Budeme na nich vynakladať viac peňazí, ako to robili tie krajiny? Zrejme nie – a z čoho? Niet z čoho zvýšiť opatrovateľské príspevky ľuďom starajúcim sa o bezvládneho rodiča či vážne choré dieťa. Dôchodky sa zvyšujú o smiešne sumy. Tak prečo by sme mali veľké sumy investovať do cudzích ľudí, keď pre našich ľudí „niet z čoho“?

Budeme sa tváriť ústretovejšie, ak sa tam cítili vylúčení? Sotva – chcete tu azda stavať pre nich mešity či prerábať na ne kostoly, prestať kvôli nim sláviť Vianoce, zakázať prechádzky so psami na ulici či nosenie šortiek a sukní? Alebo azda dokonca prestanú Slováci chovať prasatá a robiť zabíjačky na dedine, ak neďaleko pán farár ubytuje moslimov? Ako poznám Slovákov, tak ak chcete niekto zarobiť, rýchlo tlačte tričká s prasiatkami – pôjdu na odbyt. Skrátka a jasne – ide o cudzorodú a v mnohom protirečivo žijúcu kultúru  – akceptujú iné hodnoty, majú iné zvyky a tradície, ktoré však migranti nechcú zanechať v pôvodnej vlasti, chcú ich preniesť sem.

Ak aj vedení súcitom voči nejakej konkrétnej rodine v ich blízkosti sprvu ľudia budú ústretoví, rátam s tým, že ústretovosť veľmi rýchlo pominie, pretože niektorí migranti môžu byť prenášačmi nebezpečných chorôb – už sa v médiách objavila správa dokonca o prvom chorom na lepru – pritom jej inkubačná doba je cca 1 rok. Stačí jedna lokálna epidémia nejakej choroby(a možno aj ojedinelý prenos nejakej doteraz exotickej choroby) – a je po súcite, nastane masívna izolácia týchto ľudí.

Zároveň veľmi rýchlo prichádza aj nahliadnutie verejnosti o nereálnosti médiami maľovaných predstáv. Že v skutočnosti tu v drvivej väčšine prípadov nejde o žiadnych utečencov zachraňujúcich si holé životy. Ale o ľudí, ktorí prešpekulovane chcú ísť do finančne lepšieho – a je im to jedno, ako k tomu lepšiemu prídu – bez ohľadu a bez úcty, bez vďačnosti.Chcú sa mať lepšie, nech to dosiahnu hocijako a na úkor hocikoho. Niektorí z nich vo svojej naivite už teraz prezrádzajú ako boli zavádzaní a doslova verbovaní „za lepším životom“ – vyhrážajú sa v utečeneckých táboroch hladovkou,ak nebudú naplnené ich nerealistické požiadavky – ak nedostanú dávky 2000 eur mesačne a ďalšie všemožné výhody. Ak to začnú skúšať u nás, môžeme prestať pracovať a pridáme sa k nim – veď nech sa o nás niekto dobre postará, tiež chceme dávku 2000 eur mesačne.

Nepredpokladám, že by si EÚ trúfla ľudí teraz dráždiť tým, že bude dorovnávať migrantom „na európsky štandard“, pretože to by sme z EÚ vyfrčali naozaj rýchlosťou blesku.

 

Aký by bol osud migrantov ďalej?

Vynára sa celý rad otázok. Ak migranti z vlasti utekajú len dočasne – tak na ako dlho? A kto ich potom  a na čie náklady vráti späť? Myslím si, že nikto nikdy.

Ak utekajú natrvalo, potom pokladám za nevyhnutné roztriediť migrantov dôsledne na tých, ktorým naozaj mohlo hroziť nebezpečenstvo na živote v dôsledku vojny a na tých, ktorí len chcú nahrabať viac do vrecka. Ekonomickí migranti tu jednoducho nesmú mať miesto, inak ich prílev nezastavíme nikdy. A o tom, že Európa nie je nafukovací čln, vari nepochybuje nikto. Raz by sme – skôr či neskôr – museli spraviť deliacu čiaru a migrantov nepriberať. A čím neskôr by sme to spravili, tým ťažšie by to šlo.

Nesmieme tiež zabúdať, že ak prijmeme migrantov, v dôsledku „práva na zlučovanie rodín“ nám sem následne automaticky za nimi prídu tisícky ďalších „spolumigrantov – rodinných príslušníkov migrantov“ – odhad niekoľko tisíc až desiatok tisíc nie je nerealistický.  Naozaj sme na Slovensku pripravení aj ochotní zvládnuť zaistiť živobytie pre také počty ľudí navyše? Viete si predstaviť, čo by nastalo, ak by Fico pred voľbami (alebo ktokoľvek po voľbách) musel ohlásiť zvyšovanie daní kvôli migrantom, tak ako to budú údajne plánujú spraviť Fíni? Rátam s tým, že ľudia začnú teraz naozaj poriadne rozmýšľať komu dať svoj hlas vo voľbách, aby potom po voľbách trpko neplakali.

Takže keby som chcela vo voľbách úspešne kandidovať ja (čo v žiadnom prípade nechcem!), tak by som ako prvý bod svojho politického programu dala, že po mojom zvolení pošlem všetkých migrantov odtiaľto preč – naozaj si myslím, že strach ľudí z príchodu migrantov sa nevhodnými krokmi EÚ už až natoľko vystupňoval, že práve takéto prehlásenie bude žať najväčší úspech. Kto sa naň odhodlá ako prvý, ten získa politické body a hlasy, širokú podporu más. O to viac, že ak akíkoľvek migranti pred voľbami na Slovensko prídu, do volieb určite niečo vyvedú – to možno realisticky predikovať zo skúseností, ktoré sú v iných krajinách. A nejaká prípadná vražda, znásilnenie či lúpež vystrašených Slovákov povedú k tomu, že sa poženú hromadne za niekým, kto im sľúbi, že žiadni migranti tu určite nebudú. Iste, nie všetci migranti sú násilníci, lupiči či vrahovia. Ale postačí, že ak sa nájde medzi nimi do volieb jeden či dvaja takí…

 

Aké riešenie situácie vidím?

Žiadne dobré. Žiaľ, predstava „harmonickej multikultúrnej spoločnosti“ je nerealistická. Skutočne si neviem predstaviť, že by sa títo migranti bezproblémovo začlenili do života našej spoločnosti, prispôsobili sa mu – o tom nemôže byť ani reči. Už teraz majú nároky a požiadavky a predkladajú ich arogantne. A rovnako si ani nedokážem predstaviť, že by sme tu začali kvôli nim budovať mešity, zóny šaríja a obmedzovali svoje kultúrny zvyklosti, „aby sme neurážali prišelcov“. Takto to na Slovensku fungovať nebude.

Podľa môjho názoru je otázkou krátkej doby, kedy už teraz vznikajúce nesúhlasné prejavy „zo strany extrémistov“ zvýšia napätie v každej „prijímajúcej“ spoločnosti a nastúpi ozajstný extrémizmus. A ľudia ho radi príjmu, pretože taká multikulturalita, aká im je ponúkaná, ich desí ešte viac, je pre nich neprijateľná.

Ak by som mala veci riešiť ja, žiadnych migrantov by som tu neprijímala a odmietla by som im aj posielať „za trest“ dajaké percentá HDP. Keď sa to EÚ nepáči, nech nás z nej vyhodia. To vidím ako jediný spôsob, ako týmto problémom predísť.

A keďže premiér Fico nie je hlúpy, chápe to tiež. Je mu zrejme jasné aj to, že po odchode z EÚ a prerušení sankcií voči Rusku, by na nadviazaní opätovnej spolupráce s ním len získal. Ekonomika by rástla, neboli by tu žiadne základne odmietané voličmi a nanucované  zo strany NATO. Pevnú pozíciu  hrdinu a silného, nebojácneho chlapa v očiach svojich voličov by si zaistil nie na ďalšie 4 roky, ale dlhodobo. Aj pozícia Slovenska s rastúcim záujmom Číny a Ruska o nás by bola rozhodne dobrá. Oslabená EÚ by si mohla biť hlavu nad stratou trhov pre nekvalitné výrobky. A odmietli by sme uhradiť všetky záväzky, ktoré na nás navliekli počas členstva v EÚ (napríklad pôžičky pre požičiavanie Grékom, ktoré by sme mali začať splácať od roku 2022) – nech si to rieši EÚ bez nás.

 

A čo by sme si mali ujasniť vo vzťahu ku migrantom?

Chceme „my extrémisti“ ľuďom z iných krajín plniť ich predstavy o lepšom živote celoživotne na úkor seba a svojich rodín?

 

 

P.S:: Áno, čas pokročil, začínam sa podpisovať nielen skratkou môjho mena. O dôvodoch, prečo práve dnes, napíšem zajtra.

Keď príde čas ukončiť tento blog, podpíšem sa plným menom.

 

Elena K. I.    23.9.2015, Predná Hora

 

 

 

 

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8936127x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie