Založ si blog

Augiášov chliev 1. – Vymetanie hnoja v slovenskom súdnictve začalo

Na taký bordel, aký je v tomto štáte, sa už jednoducho nechcem skladať. A nechcem tu mať bordel ešte väčší, chcem, aby sme ho postupne spoločnými silami my občania zmenšovali, ako keď čistíte Augiášov chliev.

Lenže bordelu je tu toľko a v toľkých oblastiach – ako mnohí hovoria – že človek nevie, kde začať čistiť najskôr.

 

Ja si myslím, že treba začať čistiť ako prvé súdnictvo. Jednak preto, že  možnosť dovolať sa spravodlivosti časť tohto bordelu vyplaví samosplavom. A potom aj preto, že nánosy špiny zaseknuté v slovenskom súdnictve, bránia aj vyplavovaniu bordelu z iných oblastí.

 

Slovenská hra na spravodlivosť ma už jednoducho nielenže omrzela, ale aj krajne naštvala. Mám toho dosť.

25.11.2015 prešiel 30 pracovný deň od hlavného pojednávania vo veci zabitia môjho dieťaťa pred rokom a pol v slovenskom zdravotníctve. Je to sprostá hra o čas.

A predstavte si, dnes som ani nemohla ísť nahliadať do spisu, pretože spis vraj nie je dostupný.  Údajne sa píše rozsudok – nedostala som ani odpoveď, že dokedy sa píše,  a dokonca ani na to, kedy môžem do spisu nahliadnuť.

 

Ako by ste cítili na mojom mieste vy? Moje dieťa zabili pred rokom a pol. Tento štát páchateľku všemožne sanuje a chráni jej ľudské práva a mňa ako obeť sekundárne týra – preťahovaním lehôt, púšťaním divákov – cudzích osôb na pojednávania napriek môjmu nesúhlasu… V tomto štáte sa skrátka oplatí byť páchateľom, pretože systém pôvodne ochraňujúci obete sa zvrhol na systém chrániaci páchateľov.

 

Dokonca na pojednávaní pán sudca vyslovil, že pochybila nemocnica, ale neurčil konkrétneho vinníka v tej nemocnici. Sľúbila som vám všetkým, že rozsudok uverejním – a hodlám tak urobiť za akúkoľvek cenu.

A hodlám ho medializovať aj v medzinárodnom meradle, nech sa poučia sudcovia aj vo svete, ako treba správne súdiť. Žiadny konkrétny vinník, len nejaká inštitúcia. Nie konkrétna službukonajúca lekárka, ale nemocnica je vinníkom smrti môjho dieťaťa (ktorú sa len tak mimochodom opovážil sudca nazvať, že sa stala „nepríjemnosť“) – skrátka nový smer v súdnictve celosvetovo.

Prokurátor sa odvolal a ťahačky budú pokračovať na krajskom súde…

A hoci som trpezlivo čakala 30 pracovných dní, aby konečne rozsudok uzrel svetlo sveta, nedočkala som sa. Moja trpezlivosť skončila.

Ibaže predstavte si – aká smola. V slovenskom súdnictve, v ktorom je podľa premiéra Fica práca taká náročná, že teraz sudcom zdvihol plat hneď o cca 250 eur mesačne a pridal im aj ďalšie výhody, je problém riešiť nekvalitu.

 

Nedodržanie termínu?  No sťažujte sa predsedovi súdu. A keď váš prípad rieši predseda súdu a vy sa máte sťažovať na neho? No sťažujte sa TOMU ISTÉMU predsedovi súdu na neho samého.

 

Takisto je to v prípade, že žalujete za škodu spôsobenú nesprávnym úradným postupom – napríklad nečinnosťou súdu, alebo nezákonným rozhodnutím –  teda v podstate nekvalitným rozsudkom súdu v súdnom konaní. No, hádajte – kam pošlete žalobu? Predsa na TEN ISTÝ príslušný súd, ktorý Vám škodu spôsobil.

A hoci sudca, ktorý spôsobil škodu, nie je v takejto žalobe zúčastnený  priamo, rozhoduje sa v rámci takéhoto konania predsa aj o miere jeho budúcej zodpovednosti za spôsobenú škodu.

Pokladám to za porušenie práva na spravodlivé súdne konanie toho, koho súd takýmto konaním poškodil.

 

A navyše – osobou konajúcou v mene odporcu (žalovať musíte Slovenskú republiku)  je  Ministerstvo spravodlivosti SR.

Ľudia, viete si predstaviť situáciu, aby o nároku voči Ministerstvu školstva SR rozhodoval riaditeľ školy? Alebo o nároku voči Ministerstvu zdravotníctva SR rozhodoval riaditeľ nemocnice?  To sa to potom „spravodlivo rozhoduje“ v tomto štáte, však? Práca sudcu sa tak stáva mimoriadne náročnou a zaslúžia si ešte aspoň trikrát vyššie platy.

 

A čo na to vy, páni rektori vysokých škôl, vzdelávajúcich odborníkov v právnickej oblasti, čo vy, ústavní právnici? Je podľa vás takáto legislatíva v poriadku? Ak áno, vráťte diplomy, aj všetky tituly.

 

 

Spravodlivosť aj nezávislosť musí byť nielen tvrdená, ale má sa tak aj javiť. Teda, to nie je môj výmysel, ale rozhodovacia doktrína Európskeho súdu pre ľudské práva. Ja sa s ňou plne stotožňujem  – a čo vy, predstavitelia spravodlivosti na Slovensku?

 

 

Takže za takúto „nezávislosť a spravodlivosť“ platíme v slovenskom súdnictve obrovské peniaze?

A ešte inak – na takýto bordel ťahá táto vydarená sociálna vláda peniaze z našich vreciek??!!!Tí, ktorí chcete vykladať o tom, že to v súdnictve takto namiešala nielen táto vláda, ale aj tí pred nimi, uvedomte si jedno – mali 4 roky na zmenu. A aj mali dostatočný počet hlasov na to, aby veci menili, nemuseli sa s nikým dohodovať.

Namiesto zlepšovania situácie pre nás, obyčajných občanov, zavádzania poriadku v tomto štáte, však robia pravý opak – kupujú si sudcov zvyšovaním platov a pridávaním výhod.

 

Dokedy? Je čas spraviť poriadok.

 

Elena K. I.  Predná Hora, 26.11.2015

 

Pravdu na stôl 5. – Ako môžeme mať novú nemocnicu rýchlo a relatívne lacno. . .

16.03.2024

Netajím v mojom blogu, že som srdcom podtatranka, je to môj rodný kraj. Zakaždým, keď idem smerom na Poprad, prechádzam okolo miesta, pri ktorom mi zovrie smútkom srdce. A tak keď som dnes objavila dokument o Kvetnici, je to príležitosť urobiť malý výkop za to miesto, aj za príležitosť pre nás všetkých. Takže sledujte https://www.youtube.com/watch?v=EN_FRkg9RRM [...]

Pravdu na stôl 4. – V tomto štáte je toľko bordelu, že až. . .

14.03.2024

Prezradím vám teraz ďalšiu darebáčinu tohto štátu. Cesta za spravodlivosťou v tejto spoločnosti vyzerá, akoby ju budovali Pat a Mat. Alebo akoby vznikla omylom, lebo ku spravodlivosti veru nevedie. Veď pozrite. Predstavte si, že niekto vezme život vášmu blízkemu – úmyselne alebo neúmyselne ho usmrtí. Popri bolesti musíte zápasiť aj s praktickými otázkami, ako [...]

Pravdu na stôl 3. – Až takto ďaleko to musel dohnať tento štát? ? ? ! ! ! !

13.03.2024

Nie, ja sa vôbec nečudujem, že sme spoločnosťou, v ktorej matky s postihnutým dieťaťom v náručí skáču pod vlak. Musela som zostať ticho chvíľu, lebo to, čo by som napísala hneď po tom čine zúfalej matky, by táto spoločnosť nerozdýchala. A hej, môžete klamať sami sebe a navrávať si, že tá matka určite nebola v poriadku, keď spravila taký čin, aby ste pozametali [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,835
Celková čítanosť: 8910696x
Priemerná čítanosť článkov: 3143x

Kategórie