Založ si blog

Augiášov chliev 1. – Vymetanie hnoja v slovenskom súdnictve začalo

Na taký bordel, aký je v tomto štáte, sa už jednoducho nechcem skladať. A nechcem tu mať bordel ešte väčší, chcem, aby sme ho postupne spoločnými silami my občania zmenšovali, ako keď čistíte Augiášov chliev.

Lenže bordelu je tu toľko a v toľkých oblastiach – ako mnohí hovoria – že človek nevie, kde začať čistiť najskôr.

 

Ja si myslím, že treba začať čistiť ako prvé súdnictvo. Jednak preto, že  možnosť dovolať sa spravodlivosti časť tohto bordelu vyplaví samosplavom. A potom aj preto, že nánosy špiny zaseknuté v slovenskom súdnictve, bránia aj vyplavovaniu bordelu z iných oblastí.

 

Slovenská hra na spravodlivosť ma už jednoducho nielenže omrzela, ale aj krajne naštvala. Mám toho dosť.

25.11.2015 prešiel 30 pracovný deň od hlavného pojednávania vo veci zabitia môjho dieťaťa pred rokom a pol v slovenskom zdravotníctve. Je to sprostá hra o čas.

A predstavte si, dnes som ani nemohla ísť nahliadať do spisu, pretože spis vraj nie je dostupný.  Údajne sa píše rozsudok – nedostala som ani odpoveď, že dokedy sa píše,  a dokonca ani na to, kedy môžem do spisu nahliadnuť.

 

Ako by ste cítili na mojom mieste vy? Moje dieťa zabili pred rokom a pol. Tento štát páchateľku všemožne sanuje a chráni jej ľudské práva a mňa ako obeť sekundárne týra – preťahovaním lehôt, púšťaním divákov – cudzích osôb na pojednávania napriek môjmu nesúhlasu… V tomto štáte sa skrátka oplatí byť páchateľom, pretože systém pôvodne ochraňujúci obete sa zvrhol na systém chrániaci páchateľov.

 

Dokonca na pojednávaní pán sudca vyslovil, že pochybila nemocnica, ale neurčil konkrétneho vinníka v tej nemocnici. Sľúbila som vám všetkým, že rozsudok uverejním – a hodlám tak urobiť za akúkoľvek cenu.

A hodlám ho medializovať aj v medzinárodnom meradle, nech sa poučia sudcovia aj vo svete, ako treba správne súdiť. Žiadny konkrétny vinník, len nejaká inštitúcia. Nie konkrétna službukonajúca lekárka, ale nemocnica je vinníkom smrti môjho dieťaťa (ktorú sa len tak mimochodom opovážil sudca nazvať, že sa stala „nepríjemnosť“) – skrátka nový smer v súdnictve celosvetovo.

Prokurátor sa odvolal a ťahačky budú pokračovať na krajskom súde…

A hoci som trpezlivo čakala 30 pracovných dní, aby konečne rozsudok uzrel svetlo sveta, nedočkala som sa. Moja trpezlivosť skončila.

Ibaže predstavte si – aká smola. V slovenskom súdnictve, v ktorom je podľa premiéra Fica práca taká náročná, že teraz sudcom zdvihol plat hneď o cca 250 eur mesačne a pridal im aj ďalšie výhody, je problém riešiť nekvalitu.

 

Nedodržanie termínu?  No sťažujte sa predsedovi súdu. A keď váš prípad rieši predseda súdu a vy sa máte sťažovať na neho? No sťažujte sa TOMU ISTÉMU predsedovi súdu na neho samého.

 

Takisto je to v prípade, že žalujete za škodu spôsobenú nesprávnym úradným postupom – napríklad nečinnosťou súdu, alebo nezákonným rozhodnutím –  teda v podstate nekvalitným rozsudkom súdu v súdnom konaní. No, hádajte – kam pošlete žalobu? Predsa na TEN ISTÝ príslušný súd, ktorý Vám škodu spôsobil.

A hoci sudca, ktorý spôsobil škodu, nie je v takejto žalobe zúčastnený  priamo, rozhoduje sa v rámci takéhoto konania predsa aj o miere jeho budúcej zodpovednosti za spôsobenú škodu.

Pokladám to za porušenie práva na spravodlivé súdne konanie toho, koho súd takýmto konaním poškodil.

 

A navyše – osobou konajúcou v mene odporcu (žalovať musíte Slovenskú republiku)  je  Ministerstvo spravodlivosti SR.

Ľudia, viete si predstaviť situáciu, aby o nároku voči Ministerstvu školstva SR rozhodoval riaditeľ školy? Alebo o nároku voči Ministerstvu zdravotníctva SR rozhodoval riaditeľ nemocnice?  To sa to potom „spravodlivo rozhoduje“ v tomto štáte, však? Práca sudcu sa tak stáva mimoriadne náročnou a zaslúžia si ešte aspoň trikrát vyššie platy.

 

A čo na to vy, páni rektori vysokých škôl, vzdelávajúcich odborníkov v právnickej oblasti, čo vy, ústavní právnici? Je podľa vás takáto legislatíva v poriadku? Ak áno, vráťte diplomy, aj všetky tituly.

 

 

Spravodlivosť aj nezávislosť musí byť nielen tvrdená, ale má sa tak aj javiť. Teda, to nie je môj výmysel, ale rozhodovacia doktrína Európskeho súdu pre ľudské práva. Ja sa s ňou plne stotožňujem  – a čo vy, predstavitelia spravodlivosti na Slovensku?

 

 

Takže za takúto „nezávislosť a spravodlivosť“ platíme v slovenskom súdnictve obrovské peniaze?

A ešte inak – na takýto bordel ťahá táto vydarená sociálna vláda peniaze z našich vreciek??!!!Tí, ktorí chcete vykladať o tom, že to v súdnictve takto namiešala nielen táto vláda, ale aj tí pred nimi, uvedomte si jedno – mali 4 roky na zmenu. A aj mali dostatočný počet hlasov na to, aby veci menili, nemuseli sa s nikým dohodovať.

Namiesto zlepšovania situácie pre nás, obyčajných občanov, zavádzania poriadku v tomto štáte, však robia pravý opak – kupujú si sudcov zvyšovaním platov a pridávaním výhod.

 

Dokedy? Je čas spraviť poriadok.

 

Elena K. I.  Predná Hora, 26.11.2015

 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8937871x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie