Založ si blog

Otvorene 3. – Na Dobrovodského kašlete, panstvo z Limbachu. .. ?? !! !

Dobrovodský už roky so svojou rodinou žije v hrozných podmienkach kvôli svojim susedom.. Zrejme by sme nenašli na Slovensku nikoho, kto by s ním menil. A tento štát je hluchý a slepý k ich utrpeniu.

Hmmmmm, takže už je jasné podľa úvodu, že v tejto chvíli nastáva zriedkavý okamih v mojom blogu, jedna z výnimiek – kedy posúvam pôvodne plánovanú tému.

No, mal tu teraz byť ďalší článok o zlodejčinách v slovenskom zdravotníctve, ale aj zajtra je deň. Vydržte. Dnes v mojom blogu pohovoríme o Dobrovodskom a o Limbachu.

Dobrovodský to nemá ľahké.

Už roky trpí on a jeho rodina (partnerka a otec) správaním ich susedov. Na malom priestore ich je tam veľa, tuším že vyše 40. A Dobrovodskí trpia nielen ich hlučným a agresívnym správaním, či spaľovaním rôznych vecí, ktorým zamorujú ovzdušie.

Ale hlavne – ako to Dobrovodský popisuje na sociálnych sieťach i s náležitou fotodokumentáciou – sú zo strany svojich susedov nivočení ich chýbajúcimi hygienickými návykmi, bežnými v civilizovanej spoločnosti (na rovinu povedané, nemajú záchod a potrebu robí tá veľká kopa ľudí na dvore. Po celé roky).

Písal už na všetky možné miesta v tomto štáte, od prezidenta až po Úrad vlády. Reportáže o jeho susedstve priniesli viaceré médiá – časopisy i televízia v priebehu rokov. Inak sa nič nezmenilo k lepšiemu. Nikto mu nepomohol, nikto jeho problémy so susedmi nevyriešil.

Predstavte si len, aký je to darebák – odmietol odísť zo svojho vlastného domu, aby mal od svojich (ne)vydarených susedov pokoj (hlavne s ohľadom na svojho otca, ktorý tam prežil celý život).

Podaktorými mimovládkami, chrániacimi ľudské práva je namiesto ochrany jeho ľudských práv je nálepkovaný Dobrovodský ako rasista a darebák, ktorý nechce spolunažívať so svojimi problematickými susedmi.

Nuž tak.

A teraz Limbach…

Dnes denník Pravda priniesol článok Zneistilo Limbach vymyslené sťahovanie Rómov? Podľa neho obyvateľov obce, ktorá je známa ako lukratívne zbohatlícke sídlo, znepokojilo šírenie rečí o údajnom sťahovaní Rómov, prichádzajúcich z Anglicka.

Podľa spomenutého článku, ktorý cituje starostku obce, táto „podnikla všetky právne kroky v súčinnosti s orgánmi verejnej a štátnej správy na to, aby zabránili nelegálnemu osídleniu“.

Pani starostka sa tiež vyjadrila, že Limbach je pokojná obec a má obavu, že prisťahovaním Rómov by sa to mohlo zmeniť. Predstavte si, milá pani starostka, na Slovensku sú stovky obcí, v ktorých Rómovia žijú. Poslanec obce pán Gálik dokonca v citovanom článku hovorí, že takáto integrácia Rómov „do blízkosti ľudí pomerne zámožných, bývajúcich vo vilkách, by nebola vhodná.“

Skutočne nerozumiem, že prečo nie.

Prečo nie, pán poslanec?

Veď kto je bežného občana (a takými sme my všetci, aj Rómovia prichádzajúci z Anglicka) lepším príkladom hodným nasledovania ako naši zbohatlíci, ktorí úspešne zvýšili svoju životnú úroveň?

Azda by ste Rómov s potrebou integrácie nechceli nasťahovať do susedstva ľudí, ktorí sa – podobne ako ja ráno ešte za tmy drmázgajú k autobusu po neosvetlenej ceste (veď obec šetrí – a na kom inom v tomto štáte treba šetriť, ako na tých, ktorí poctivo robia?) a odbornou prácou zarobia toľko, že preživoria so svojou rodinou od výplaty ku výplate? Naozaj si myslíte, že to je pre nich lákavý životný príklad, hodný nasledovania?

Mne sa skôr zdá, že v susedstve takého bývalého pána prezidenta Gašparoviča môžu napodobniť jeho príklad ako svoj veľký životný vzor, veď kto už by sa na Slovensku nechcel stať prezidentom (nuž, napríklad ja teda určite nie, nechcela by som byť prezidentom v žiadnom prípade, ale to je nepodstatné, mňa netreba integrovať). Určite je pre neintegrovaných Rómov vhodnejším a lákavejším príkladom, ako spomenutý bežný pracujúci človek. Veď môžeme spraviť medzi nimi nejaký prieskum, čo poviete?

Prečo v Limbachu nie – a inde hej?

Ako opovrhnutia hodné hodnotí využívanie Rómov na vydieranie v rámci obchodných záujmov pán Oravec z Nadácie Milana Šimečku. Ani slovo o rasistoch. Ejha, čím to ten dvojaký meter, pán Oravec?

Kebyže to vyhlási taký Kotleba, že nechce mať vo svojom susedstve Rómov navracajúcich sa z Anglicka, za hodinu by médiá pokrikovali aký je to hnusný rasista.

Takže sa otvorene pýtam, pán Oravec – prečo by v tejto záležitosti bol rozdiel medzi Kotlebom a ľuďmi z Limbachu?

A aký je rozdiel medzi ľuďmi z Limbachu a Dobrovodskými? Azda Dobrovodskí nie sú ľudia? Nemajú právo na pokojný domov a slušný život?

Je dojemné, že v Limbachu dokážu orgány štátnej a verejnej správy robiť účinné kroky proti nelegálnemu osídleniu. A čo Malacky, tam to možno nelegálne osídľovať?

Fuj, obracia sa mi z takého pokrytectva žalúdok.

Záverom…

Zhodnem sa s pánom Oravcom z Nadácie Milana Šimečku v jednom – aj ja pokladám situáciu v Limbachu za veľmi smutnú.

Na rozdiel od obyvateľov Limbachu si však myslím, že práve prisťahovanie takýchto ľudí do ich susedstva, by konečne naštartovalo reálnu zmenu, pretože by si naši zbohatlíci uvedomili, že neriešením problémov bežných občanov sa stáva to, že raz sa problémy privalia aj k nim.

Elena K. Ištvánová Predná Hora, 27.10.2016

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003361x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie