Založ si blog

Nedám sa umlčať 6. – Budúcnosť Kotleba. . .

Ak som v NSU 5. sľúbila, že dám úvahu o našej budúcnosti, robím tak. Niektoré veci sa začínajú črtať a dnes v mojom blogu budeme uvažovať o ich možnom smerovaní…

 

Kam smerujeme…

Smerovanie Slovenska ako krajiny i v rámci celej EÚ je v súčasnosti všetko možné, len nie dobré. Chýba nám zmysluplná koncepcia a verejná diskusia o možnom spôsobe riešenia problémov, ktoré pred našou spoločnosťou stoja. A ony tu sú, kým my ešte sladko spíme…

Problémy ľudí…

Je to starnutie populácie, pritom nízke počty detí, ktoré ich raz nahradia. Máme mnoho nevzdelaných a údajne nezamestnateľných ľudí, v osadách vychovávajú potomkov v bludnom kruhu chudoby a sociálnej nezačlenenosti. Máme v biede žijúcich rodinných opatrovateľov, starajúcich sa o ťažko chorých blízkych. Máme živoriacich dôchodcov, rodiny nezamestnaných aj zamestnaných…

Hej, hovorila som o problémoch ľudí, pretože na tých mi záleží najviac.

Ale to nie je všetko…

Samozrejme, i tie ďalšie problémy v tejto spoločnosti s ľuďmi úzko súvisia a vplývajú na ich životy. Devastácia životného prostredia, ktorá zasahuje ich zdravie a mení aj klímu. Korupcia a bezprávnosť. Nezdravosť potravín, životného štýlu, spoločenských hodnôt.

A „vodcovia národa“ nám chystajú ich riešenia štýlom o nás bez nás…

Jasné, zdanlivo sa problémy riešia – nemáme dosť peňazí na dôchodky? Nuž predĺžime vek odchodu na dôchodok a znížime ho, niet z čoho a hotovo.

Niet peňazí na „služby štátu“? Nuž, priplaťte si. Stojte pred ambulanciami už nadránom, vyčkávajte na potrebné vyšetrenie po celé mesiace. A hlavne plaťte, aj tam, aj tam, aj tam…

Kto sa nás občanov pýta, či s takými riešeniami súhlasíme? Prečo nie je iniciovaná verejná diskusia o možných riešeniach?

O čom tu dnes točí táto blogerka??? – veď to predsa dávno všetci vieme, poviete si možno. A beztak sa nič nezmení.

Ibaže zmení…

Skôr či neskôr zmena príde, pretože v tejto spoločnosti dochádza ku závažnému narušeniu sociálnej kohézie, sociálnej spravodlivosti. A právnosti štátu.

Ak si niekto myslí, že v takej situácii udrží moc v rukách „vďaka bratskej pomoci NATO“ – hoci aj za cenu možných státisícov obetí (veď čo tam po občanoch), tak je na omyle.

Naša budúcnosť…

Včerajší snem strany SMER ukázal smer – možno im, ale mne rozhodne nie. Namiesto adresnej kritiky a spravodlivých postihov vinníkov len bujaré mávanie ilúziami, povinné žiarivé úsmevy, tlieskanie a dvíhanie rúk, a kecy – kopa tárania bez morálnych zábran – dokonca sa Fico odhodlal spomenúť, že budú myslieť na ľudí s postihnutím, aj ich opatrovateľov (ale fuj, pán Fico!!! – no to už je cynizmus najhrubšieho zrna – veď len teraz ste tým istým ľuďom schválili len žobrácke navýšenie, opozičný návrh sumu navýšiť ste zmietli zo stola. Navyše ako som napísala v pred časom v mojom blogu v článku Nahlas 8. – Kotleba má pravdu, boli vaši poslanci schopní neodhlasovať návrh pani poslankyne Krištúfkovej, lebo „nebol ich“ – tak im ide o ľudí…)

Traja záhadní hostia na sneme strany SMER…

BTW, pán premiér, čo je pravdy na správe, ktorá sa mihla sociálnymi sieťami – o troch záhadných návštevníkoch vášho snemu? Nie, milí čitatelia, neboli to mimozemšťania, ktorí by chceli podporiť úžasné výsledky strany Smer na Slovensku. Údajne šlo o troch statočných mladých mužov, ktorí sa začali nahlas vypytovať účastníkov, či už volali políciu, ktorá nevedela nájsť „svedka Fica“ – pretože policajti mu nevedia doručiť predvolanie na súd. A potom vraj aj sami zavolali 158.

Skončilo to údajne vyvedením odvážnych mladých mužov a veľkým tichom o tejto udalosti v médiách…

Bolo to tak, pán premiér Fico?

Ekonomické úspechy Slovenska pod vedením strany SMER…

A nože, pán premiér, vysvetlite nám, obyčajným pracujúcim ľuďom, ak podľa Vášho medializovaného vyjadrenia na sneme máme taký úžasný hospodársky rast – dvakrát vyšší ako Nemecko a najvyšší z krajín V4, kam sa podievajú tie peniaze???

Lebo ja ich akosi v tomto štáte nevidím, ešte i na pôžičku Grécku sme si museli požičať – a raz ju začneme splácať, v roku 2022, tuším… Ibaže kde už vtedy budete Vy?

A ustavične počúvame, ako nieto na platy učiteľov a ďalších pracujúcich, dokonca nebude čochvíľa ani na čo len takéto žobrácke dôchodky, chýbajú financie na slušné zdravotnícke služby,…

Krucinál, tak čo s tými peniazmi, ktoré obyčajní ľudia vydrú pre tento štát, robíte????

Tie novinárske prostitútky...

Hovoria vždy len o neúspechoch – a vždy len klamstvá… Takže neúspechov nieto.

A to ešte nepíšu o tom, o čom by točiť mali – že Slovensko je natoľko neprávnym štátom, že páchatelia v ňom majú viac práv ako ich obete. Aj Vy osobne ste sa kedysi vyjadrili, že tento štát nie je právny, písala som o som v mojom blogu v článku Dnes 73. – Fico má pravdu aj do tretice – ale čo ste s tým odvtedy spravili, pán premiér Fico? Veď ste na čele štátu.

Koniec politickej korektnosti vašej strany má nastať…

Teda podľa Vašich slov na sneme. Fakt tu nejaká bola? Že mám taký slabý postreh…

Vyjadrujete sa, pán premiér, mediálne o tom, že v kauze Lajčák nebol porušený zákon. To nezistené pochybenie ma neprekvapilo, o tom som sa vyjadrila v mojom blogu v článku Nedám sa umlčať 2. – Všetko je v súlade so zákonom, pán minister Lajčák… i na Blogovinách.sk v článku Verejne vyzývam ministra Lajčáka alias Pravda o nás…

Zaskočilo ma, že to je vaša kompetencia ako premiéra – ja som si myslela, že to prešetruje nejaká komisia, prípadne polícia, možno raz i súd… Všetko to hodili na krk Vám, aby ste to v tomto štáte riešili – aj porušenia či neporušenia zákonov spolustraníkmi? No, to sa nečudujem, že k tomu potrebujete takú kadečoho schopnú hlavnú radkyňu…

Pán premiér, máte aj pravdu v jednej veci…

Aby sme len tie negatíva netočili – máte pravdu, pán premiér, vaši spolustraníci sú leniví. Lení sa im nabehnúť deň za dňom do vlakov a snažiť sa aspoň v malom svojimi každodennými krokmi ukázať, že i oni to s tým blahom občanov myslia vážne. Už odkedy to v mojom blogu pre blaho vašej strany navrhujem, aby namiesto polien pod nohy kotlebovcom, sa vlakmi poprechádzali i Vaši ľudia?

Nenašli ste nikoho medzi spolustraníkmi, kto by bol taký oduševnený ako Kotlebovi chlapi? Hm, ktovie prečo…

Ale dosť humoru…

No hej, toto je na zaplakanie – že premiér štátu oficiálne ignoruje predstaviteľa samosprávy a zástupcu občanov banskobystrického kraja Ing. Mgr. Mariána Kotlebu, riadne nimi zvoleného v demokratických voľbách – a tým dáva najavo svoju neúctu i k jeho početným voličom.

A že ľudia v tomto štáte nie sú hlúpi a slepí, o tom svedčí i skutočnosť, že najnovší prieskum verejnej mienky ukázal, že až 30% mladých ľudí by v nasledujúcich voľbách dalo hlas Kotlebovi.

Elena K. Ištvánová Predná Hora, 11.12.2016

K diskusii:

Nezvyknem diskutovať s ľuďmi, ktorí nie sú natoľko dospelí, aby diskutovali pod vlastným menom, na to som v úvode môjho blogu jasne upozornila. Ale dáme výnimku.

Je smutné, ak je niekto natoľko nezrelý, že anonymitu diskusie pokladá za možnosť „prejaviť sa“ – lebo je to o ňom, aký je vo svojej podstate, len túto časť svojho Ja skrýva za socializovanú masku občas (teda dúfam, že aspoň to taký diskutér zvláda).

Takže –

milí diskutéri, ktorým sa nepáči, čo píšem, nerozumiem načo čítate veci, ktoré vás rozčuľujú a trávite pol dňa diskusiou o nich, podaktorým to už zjavne neprospieva. Môj blog ešte hádam nedali medzi povinné čítanie.

Z vášho správania je zrejmé, ako vzniká fanatizmus – je to neschopnosť zniesť odlišný názor a diskutovať slušne, neurážať „tých druhých“. A to som ešte iba napísala fakty – a nie subjektívne vyjadrenie, že ho budem voliť.

Vy by ste mali – ako „hranica proti zlu“, za ktorú sa vydávate – ísť dobrým príkladom v láskavej a slušnej komunikácii, ak chcete niekoho osloviť a nebodaj ešte aj presvedčiť, ale to je vašej filozofii asi cudzie.

Príspevok, ktorý možno nazvať diskusným, je MeinGeistov – a stotožňujem sa s tým, čo píšete, MeinGeist – je to tak.

E. I.

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8985754x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie