Založ si blog

Ak A, potom aj B. . . 1. – Trpká pravda o migrantoch. . .

Takže dnes začínam ešte jednu jedenástku článkov, ktorá bude o nezmyselných presvedčeniach v spoločnosti a o tom, ako sa ich zbaviť. O migrantoch sme sa už napočúvali iluzívnych nezmyslov veľa. Poďme k pravde…

Krásne iluzívne…

Nezmysly rôzneho druhu sa na nás sypú na každom kroku. Niektoré z nich vlečú životom idealisti, hlásajúci naivné presvedčenia. Ďalšie z nich vyťahujú ľudia, ktorí diskutujú o kadečom, hlavne však o tom, v čom sa vôbec nevyznajú. A podaktoré tasia tí, ktorí účelovo manipulujú iných pre svoj prospech.

Na niektoré z tých nezmyslov, ak sa ich chytíme, doplatíme my sami tým, že zažijeme sklamanie, získame negatívnu životnú skúsenosť. Na niektoré nezmysly však doplácame dlhodobejšie, vyrobíme si nejaký životný problém, prípadne naň doplatí v spoločnosti veľa ľudí.

K ilúziám ťažkého stupňa patrí i presvedčenie, že musíme pomáhať každému a za akúkoľvek cenu.

Pomáhať migrantom je ľudské…

Manipulátori z mimovládnych organizácií i radov podaktorých politikov sa snažia v nás vzbudzovať pocity viny, tlačiť na naše morálne hodnoty.

Pravdaže je ľudské pomáhať migrantom, ktorým naozaj ide o život.

Je však ľudské pomáhať aj slovenským dôchodcom, aj slovenským rodinám, ktoré opatrujú deti s postihnutím, bezvládnych rodičov či partnerov. I viacdetným rodinám. I závažne chorým ľuďom. Ibaže pre nich tento štát nemá dosť peňazí. A tak mnohí dôchodcovia zažívajú nedôstojnú starobu. Opatrovatelia za starostlivosť o blízkych živoria so svojimi rodinami. Závažne chorí sa nedočkajú „príliš drahých liekov“, máme na to špeciálny vzorček, tuším že z čias ministra Uhliarika.

Jednoducho to poviem – nedokážeme zachrániť celý svet. A musíme si preto určiť jasné priority. Z môjho pohľadu je takou prioritou zo strany štátu zaistiť primeranú životnú úroveň slovenským občanom, z ktorých mnohí nedôstojne živoria.

Pravdaže je ľudské pomáhať migrantom, ktorým naozaj ide o život. Ale reálne, prevezením do táborov za hranicami rizikových štátov s prípravou návratu do pôvodnej vlasti.

Iné je to ale s tými, ktorí príchodom do Európy chcú len zlepšiť svoju ekonomickú situáciu (samozrejme, nie vlastnou poctivou prácou) – tak tým nevidím dôvod pomáhať akokoľvek. Pre nich sa stáva výhodným biznisom i to, že na nejakú dobu pobudnú v Európe a odpochodujú domov s „reintegračnou pomocou“ vo vrecku, určenou na nový štart v pôvodnej vlasti. Znovu a znovu si potom ochotne zopakujú účelovo takýto scenár, ako „dobří holubi“….

Ja viem, ja viem…

Je to také medovo sladké navrávať si páčivé klamstvá. Každý z nás to občas robí – no čím dlhšie klameme sami seba, tým trpkejšie býva potom precitnutie. Ibaže po takom zážitku môžeme za bolestnú skúsenosť my sami a naša naivita.

Kto však ponesie zodpovednosť za to, že nám niekto iný – a je úplne jedno s akým úmyslom – navláči do života závažné problémy?

Ak pracovníci mimovládok so svojimi bludnými predstavami budú pomáhať nelegálnym migrantom na Slovensku za milióny nami naskladaných eur (konkrétne informácie o tom som dala v mojom blogu 13.1.2017 v článku Nedám sa umlčať 9. – Moji drahí hlúpi voliči), budú potom oni niesť zodpovednosť za migrantmi spôsobené škody?

Je to krásne predstavovať si, ako prijímame s otvoreným náručím migrantov, nažívame tu svorne, a ľudsky sa obohacujeme rozdielmi navzájom. Žiaľ, takto to nefunguje.

Trump má pravdu…

Dávam týmto verejne za pravdu americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi, ktorý vyhlásil prijatie veľkého počtu utečencov do Nemecka za „katastrofálnu chybu“ – a to i vzhľadom na riziká terorizmu. A jeho kroky pokladám za múdrejšie ako bezhlavé prijímanie migrantov (týmto blahoželám Kanade k ich premiérovi, ktorý migrantov pozval k nim).

Naša migrantská budúcnosť…

Manipulátori neuspeli pripomínaním našej migrantskej minulosti – ako naši predkovia odchádzali za prácou do Ameriky, či utekali v časoch socializmu – čo bol nezmyselný argument, pretože od nás odchádzali vzdelaní a pracovití ľudia. Zato z Afriky a niektorých ďalších krajín sa sem hrnie prúd ľudí s predstavou, že ich budeme živiť – očakávajúcich podľa ich vlastných vyjadrení štedré sociálne dávky.

Potom manipulátori vytasili našu migrantskú budúcnosť – tých inžinierov, lekárov a ďalších odborníkov čo sa sem hrnie spoza hraníc a ktorí nás ekonomicky zachránia pred úpadkom. Žiaľ, ukázalo sa, že drvivá väčšina z nich by si musela najskôr spraviť aspoň základnú školu, aby sa naučili čítať a písať.

Povedzme si A, aj B…?

Ak hovoríme A – o potrebe uchovať vo svete hodnoty demokracie, čo manipulátori spájajú s nutnosťou prijímať migrantov, potom je potrebné povedať i B – že tie hodnoty demokracie narúšajú mnohí migranti samotní. V závere článku budem písať o dnešnej správe TASR, ktorá to náležite dokumentuje.

Je preto potrebné v Európe prijať prísne preventívne opatrenia, inak to s migráciou naberie naozaj veľmi rýchly a zlý spád. Ak som v mojom blogu uvažovala niekedy pred rokom, že kedy padne prvý výstrel v tejto vojne, tak sa to môže stať naozaj smutnou realitou.

Pokladám za nezmysel, aby sme pomáhali tým, ktorí sa sami správajú nevďačne, kriminálnymi výčinmi ohrozujú tých, ktorí im poskytli pomoc a ubližujú im, stávajú sa sami závažnou hrozbou pre svoje okolie v „novej vlasti“. Je potrebné prijať opatrenie, že každý migrant, ktorý spácha akýkoľvek trestný čin, bude z Európy vyhostený. Navždy.

Pokladám za absurdné podporovať i nelegálnych migrantov – je z môjho pohľadu nezmysel. Riešiť nelegálnu migráciu môžeme jedine tak, že budeme nelegálnych migrantov bezodkladne a dôsledne odsúvať za hranice Európy.

Ľudia skrátka riziká podceňujú, až dovtedy, kým sa skutočne niečo nestane. A potom sa každý bude čudovať – „no kto to len mohol tušiť?“ Nuž, ja si myslím, že problémy s migrantmi môže tušiť každý, kto uvažuje čo len trochu predvídavo.

Vďaku za pomoc nečakajte…

Topky.sk dnes, 29.1.2017, priniesli na základe informácií TASR článok pod názvom: Viedeň sa radikálne zmenila: Rakúšania žijú v strachu, v hlavnom meste útočia gangy migrantov.

Píše sa v ňom o vlne násilia, ktoré zažíva Viedeň a jej obyvatelia vďaka tomu, že sa rozhodli byť ľudskí a pomáhať migrantom. Za všetky detaily z článku iba dva – za rok vzrástol počet trestných oznámení dvojnásobne, počet sexuálnych útokov sa zvýšil o 133 percent.

A ja si len nejako matne spomínam – to náš premiér Fico sľúbil Rakúšanom, že im vypomôžeme s migrantmi, však? Nože, koľko ich teraz máme „dočasne na výpomoc“ nakvartírovaných na Slovensku?

Čo zo správy TASR vyplýva? Že ťažkosti sú už poriadne veľké, keď sa o tom začalo písať aj oficiálne.

Elena K. Ištvánová Predná Hora, 29.1.2017

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8935855x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie