Založ si blog

Ak A, potom aj B. 4. – Duel Kotleba a Fico. . .

Takže už názov dnešného blogu vám prezradil, že o čo pôjde, čomu budeme venovať pozornosť.  Áno, pohovoríme si teraz o tej veľkej výzve, ktorej realizáciu by si nepochybne pozreli na Slovensku davy národa.

 

O čo ide?

Sociálnymi sieťami  sa 30.1.2017 šíril príspevok, v ktorom predseda BBsK a predseda ĽSNS Ing. Mgr. Marián Kotleba vyzval verejne a oficiálne premiéra SR a predsedu strany Smer JUDr. Róberta Fica na diskusiu v živom vysielaní.

Šlo o priamu reakciu na vyhlásenie premiéra o tom, ako treba „ukončiť experiment so zvolením Kotlebu za predsedu BBsK“.

Nuž, na premiérovom mieste by som určite tieto záležitosti riešila priamo so samotným Kotlebom,  na čo má ako predseda vlády plnú kompetenciu i povinnosť  – napríklad v rámci pracovných rokovaní na Úrade vlády SR (ibaže na tie, nevedno prečo, Kotlebu ako jediného zo županov nepozýva). Práve to by bol totiž spôsob, ako reálne vyjadriť nejaké výhrady voči Kotlebovej činnosti,  prípadne ako ich môžu spoločne odkomunikovať.

 

Som za otvorenú  diskusiu naživo…

Myslím si, že to môže byť diskusia mimoriadne prínosná a poučná. Predpokladám, že takáto živá diskusná relácia bude mať davy divákov,  očakávam jej mimoriadne vysokú sledovanosť  vo verejnoprávnej televízii. Tej prislúcha právo i povinnosť dať priestor všetkým  oficiálne zvoleným stranám  a ich oficiálnym zástupcom.

Jednoznačne požadujem, aby verejnoprávna televízia takýto diskusný duel v živom prenose zrealizovala – a to nielen kvôli vyššie spomenutému právu na mediálny priestor pre všetky  legálne politické subjekty, ale i kvôli právu na spravodlivosť.

 

Právo na spravodlivosť…

Z môjho pohľadu by bolo nehorázne, ak by premiér štátu  vyhlasoval nejaké tvrdenia, ktoré by nemal odvahu ako chlap obhájiť argumentačne zoči – voči tomu, koho sa jeho vyhlásenia týkajú.

Ja by som nikdy neodmietla hovoriť s kýmkoľvek, ak príde so mnou priamo hovoriť o čomkoľvek, pretože si cením takú odvahu – prísť sa priamo a otvorene pozhovárať. Je to dospelé riešenie.

 

Čas ukáže, kto na čo má...

Ozajstný chlap má odvahu výzvam čeliť tvárou. V tomto smere sa mi páči spôsob reagovania Kotlebu, ktorý chce o svojej práci v BBsK a jej výsledkoch diskutovať priamo a na rovinu.

A tak ako občan tohto štátu netrpezlivo čakám, ako na tú výzvu zo strany Kotlebu zareaguje Fico.

Zachová sa ako chlap a príjme výzvu do verejnej diskusie, naživo vysielanej? Alebo sa bude hrať na slepú a hluchú babu, diskutovať sám so sebou v diskusných reláciách a hovoriť o kadekom polopravdy,  nepravdy, či dokonca priame urážky, ako nedávno, keď dourážal novinárov?

 

Fúha, to som zvedavá…

A určite si tú diskusiu pozriem, ak sa naozaj uskutoční.

Čo myslíte, bude?

 

 

Elena K. Ištvánová  Predná Hora, 1.2.2017

 

K diskusii: Zapájam sa do diskusie len výnimočne. Teraz ale zasiahnem – diskutér Ringel – praví fašisti pokladajú všetkých ostatných za odpad, sami sa cítia nadradení a vyvolení. Čo myslíte, na koho v tejto diskusii sa to hodí?…

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8984326x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie