Založ si blog

eLENA 9. – Čaj s premierom. ..

Pravdu poviem hneď na úvod – na tom čaji s premierom som nebola ja. Som dostatočne sebavedomá, aby som sa nechválila cudzím perím. A ani netúžim posedieť si pri čaji s premierom. Ak však vy po niečom takom túžite – žiadny problém, prezradím vám ako to dosiahnete rýchlo a ľahko.

To moja najstaršia dcéra Kika sedela pri čaji s premierom minulú nedeľu Aj fotku má Kika z toho posedenia, dám ju v závere blogu.

A ešte vám v dnešnom článku poviem o tom, ako mi plynú dni. Bude to také z každého rožku trošku….

Dni plynú…

Dni plynú a ja plyniem s nimi. Dlhodobo upísane, ešte stále píšem toľko, že nestíham písať to, čo by som naozaj písať chcela. Aj blog stíham LTT, ale snažím sa, pretože potrebujem dopísať tie dve jedenástky. Blíži sa výročie smrti môjho syna v marci, moje narodeniny budú začiatkom februára, plánujem to prepojiť. A tak by som teraz potrebovala, aby mal deň aspoň 150 hodín, aby som stihla všetko, čo mám naplánované.

Dni plynú – a popri tom si užívam úžasné chvíle v nich – striebristú hmlu a ligotavý sneh v temne skorého rána cestou do práce, štekot líšky medzi stromami pár metrov odo mňa, huňato snehové stromy, pomalé vločky ticho sa sypúce vzduchom z bielobieleho neba…

Svet je rozprávkovo krásny. Okamihy pohody…

Hodne uvažujem o paradoxoch a náhodách…

Hodne uvažujem, ale málo napíšem.

Uvažujem o paradoxe, prečo niekedy sila spomienok neslabne priamoúmerne času.

A k tým náhodám?

Veci v živote sa nedejú náhodne. Takže ani náhody nie sú náhodné. Je to taká zvláštna vec, tie nenáhodné náhody – nerozumiem im teraz celkom ani vo svojom vlastnom živote. 

Vlastne trochu hej – mali by sme pomocou nich zmúdrieť. Snažím sa o to úprimne.

Ach, no dobre, napriek všetkému verím tak vieweghovsky, že náhoda je spôsob, akým Boh anonymne vykonáva zázraky.

Veríte tomu tiež? To je dobré, lebo dôvera je pre zázraky veľmi dôležitá. Uvidíte, ako láskavo vás potom uchopia do svojho objatia…

Pri čaji s premierom…

Čo by ste pri čaji s premierom robili vy? Moja dcéra Kika sedela v kresle a vykladala mi o nových knihách v  jednej z jej úžasných prác, ktoré možno dostaneme prečítať na recenzku.

A ja som premýšľala, akú knihu by som chcela dostať na narodeniny, ktoré mám budúci týždeň. Poviem úprimne, zatiaľ neviem.

Elena K. Ištvánová Predná Hora, 2.2.2017

P. S.: Čaj a premier.

Ako vidíte, pri čaji s premierom môžete posedieť nielen sami, ale naň môžete ľahko a jednoducho pozvať i svojich známych.

16387200_790373204455344_683563753803108193_n

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8983929x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie