Založ si blog

Rozprávky na dobrú noc 3. – Ako dostať do svojho života to, čo chceme. ..

Modro-modrý vták sa trblietal v nespočetných modrých odtieňoch v lúčoch slnka, ktoré sa práve vynáralo na oblohu. Plávalo ňou a presvecovalo svojimi lúčmi hladinu mora. Čajky náhlivo vylietali na belasejúcu oblohu v ústrety novému dňu, ich perie sa striebristo lesklo v slnečných zábleskoch.

Deň rozpínal svoje krídla a ukazoval svetu svoju dychtivú tvár.

 

Modro-modrý vták zamyslene pozoroval  ranný opar nad  morom, ktorý sa pozvoľna dvíhal k modrastej oblohe. Po chvíli na kameň napísal svoju tretiu myšlienku:

Najďalej sa na svojej ceste dostaneme poznávaním pravej hodnoty vecí. 

 

Záverom…

Krok za krokom vedie naša cesta. Múdrosť cesty spočíva v poznaní pravej hodnoty vecí, pretože nie všetko je dobré dostať hneď a ľahko – aby sme získali to, čo v našom živote má trvalé miesto, potrebujeme pochopiť jeho skutočnú cenu a dôležitosť. To je aj pravý význam životných skúšok – spoznanie pravej ceny, jej pochopenie.

Tie pravé veci prichádzajú do nášho života natrvalo vo chvíli, keď pochopíme ich pravú hodnotu pre nás. Keď ich prijímame bezvýhradne – s hlbokou úctou a úprimnou láskou. Len tým, že si uvedomíme ich význam, ich jedinečnosť pre nás, zakotvia v našom živote  navždy.

 

Dobrú noc…

 

Elena K. Ištvánová    Predná Hora, 14.2.2017

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8935960x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie