Založ si blog

Drak 1. – Aj pokazené hodiny ukazujú dva razy za deň správny čas. . .

 „Aj pokazené hodiny ukážu dva razy za deň správny čas.“  Touto myšlienkou kouča Vladimíra Syneka (hej, pravdaže, ministra šťastia z môjho včerajšieho blogu) štartujeme dnešnú úvahu o našej spoločnosti.

Prečo je naša spoločnosť ako pokazené hodiny? Čo v nej je pokazené?  O tom bude dnes môj blog. Hej, drak som…

 

Jedenástka Draka…

No jasné, šľahajú ohnivé plamene, som ohnivý drak. A ako tušíte z názvu novej jedenástky – bude to dračia jedenástka. Mám teraz pocit, že presne toto som ešte chcela povedať, moju dračiu jedenástku.

Milujem draky, už som to v mojom blogu kedysi spomenula. Cítim k nim hlbokú dôveru. Aj dnes som na ne myslela, neviem prečo, intenzívne sa mi plietli do myšlienok. Čo mi len chceli povedať? Dívala som sa z okna spálne, u nás fúka po celý deň ostrý vietor, zaletoval sneh. A ja som chvíľu oddychu v písaní využila na pozorovanie oblakov  a uvažovanie o drakoch.

Draky sú magické bytosti a sú jednoducho úžasné. Vznášajú sa nad krajinou, vysoko, slobodne. Sú silné, no svoju silu dokážu mať pod kontrolou, inak by už dávno zostala zo Zeme mŕtva krajina, spúšť. Sú teda aj múdre, lebo len múdrosť dokáže prekonať lákavý pocit moci zo sily.

Pokojná sila, múdrosť a sloboda – ach, hej, to sú draky. Jasné, ďalšia moja krvná skupina, som s ňou hlboko, hlboko stotožnená.

Fúha, tá moja intuícia –  mám teraz pocit, že ešte niečo v skladačke môjho vzťahu k drakom tam je, čosi hodne dôležité, niečo mi chcú dnes povedať, keď mi toľko vlietajú do myšlienok, ale ja to teraz nevidím. Zrejme ešte neprišiel správny čas, aby som si to uvedomila (toto je osobná poznámka, vy si tým nelámte hlavu – veď ani ja nebudem, jednoducho počkám na správny čas, kedy sa mi veci osvetlia…).

Poďme k blogu.

 

Debilizácia Slovákov pokračuje…

Takto zhodnotil súčasnú situáciu u nás Vladimír Synek, kouč a podľa mňa moc múdry človek v rozhovore z minulého roka, ktorý je dostupný i na internete. Hovoril v ňom o budovaní nevedomostnej, morálne chorej a pokryteckej spoločnosti.

A ja sa s týmto názorom stotožňujem. Hŕba bordelu a klamstiev.

 

Dva razy za deň správny čas…

Klesajú ceny energií celosvetovo, u nás zďaleka nie tak, ako by mali v rámci toho, ale je to úspech našej vlády.

Znížime ceny CT a MR vyšetrení o 7 percent, predražených 2-4x oproti krajinám ako Nemecko, a spravili sme tým v podaní našich mocných „významné úsporné opatrenia“ v rámci prefláknutých stámiliónov vo VšZP.

Energie máme predražené oproti tomu, čo by mohli stáť minimálne o tretinu ceny, ale voli-či sú nadšení, lebo máme také lacné energie ako minulý rok, pán premiér povedali…

V rámci agendy EÚ by tento štát mal scivilizovať svoj prístup ku obetiam, pretože páchateľom zaisťuje práva nadštandardne. Veľkou sľubotechnou, že  zlepíme niečo pre obete násilných trestných činov, sa tento štát tvári, že pomáha všetkým obetiam.

V školstve robíme reformy pomaly už dva razy za deň, tak ako tie pokazené hodiny, čo  zdanlivo ukážu správny čas. Ibaže žiadne pekné myšlienky bez potrebných financií zázraky nespravia….

O konkrétnom bordeli rôzneho druhu v našej spoločnosti budeme v tejto jedenástke hovoriť. Ach, áno, pripomína mi to Synekov príklad s politikom Trumanom, ktorý sa v mladosti rozhodoval, či sa má stať pianistom v bordeli alebo politikom. Po rokoch skonštatoval, že veľký rozdiel medzi tým nebol.

Asi tak.

 

Hej, hej, aspoň jeden múdry minister u nás, minister šťastia …

Moc sa mi páči, ako vystihol podstatu šťastia – že ľudia sa niekedy snažia šťastie vyskladať z krátkodobých nákupných či sexuálnych potešení, no tam ho nenájdu.

Šťastie je podľa neho o zvedavom hľadaní zmyslu v každom životnom okamihu a o láske. No veď vravím, moc múdry chlap to je.

K šťastiu nám naozaj viac netreba…

 

Záverom…

Kedy si uvedomíme, že hodiny sú pokazené? Keď vidíme, čo ukazujú a pritom sami vieme, aký je ten správny čas…

 

Elena K. Ištvánová  Predná Hora, 12.3.2017

 

P. S.: Prezradím vám o sebe niečo – jediná hra, ktorú občas hrávam na počítači, je Dračie oko, hra o drakoch. Jasné, hodne dlhý čas som ju už nevidela, ale tú jedinú by ste ma nalákali si zahrať… Možno.

 

K diskusii:

Ďakujem za tip na hru, lord.anubis.

 

 

Pravdu na stôl 5. – Ako môžeme mať novú nemocnicu rýchlo a relatívne lacno. . .

16.03.2024

Netajím v mojom blogu, že som srdcom podtatranka, je to môj rodný kraj. Zakaždým, keď idem smerom na Poprad, prechádzam okolo miesta, pri ktorom mi zovrie smútkom srdce. A tak keď som dnes objavila dokument o Kvetnici, je to príležitosť urobiť malý výkop za to miesto, aj za príležitosť pre nás všetkých. Takže sledujte https://www.youtube.com/watch?v=EN_FRkg9RRM [...]

Pravdu na stôl 4. – V tomto štáte je toľko bordelu, že až. . .

14.03.2024

Prezradím vám teraz ďalšiu darebáčinu tohto štátu. Cesta za spravodlivosťou v tejto spoločnosti vyzerá, akoby ju budovali Pat a Mat. Alebo akoby vznikla omylom, lebo ku spravodlivosti veru nevedie. Veď pozrite. Predstavte si, že niekto vezme život vášmu blízkemu – úmyselne alebo neúmyselne ho usmrtí. Popri bolesti musíte zápasiť aj s praktickými otázkami, ako [...]

Pravdu na stôl 3. – Až takto ďaleko to musel dohnať tento štát? ? ? ! ! ! !

13.03.2024

Nie, ja sa vôbec nečudujem, že sme spoločnosťou, v ktorej matky s postihnutým dieťaťom v náručí skáču pod vlak. Musela som zostať ticho chvíľu, lebo to, čo by som napísala hneď po tom čine zúfalej matky, by táto spoločnosť nerozdýchala. A hej, môžete klamať sami sebe a navrávať si, že tá matka určite nebola v poriadku, keď spravila taký čin, aby ste pozametali [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,835
Celková čítanosť: 8910839x
Priemerná čítanosť článkov: 3143x

Kategórie