Založ si blog

Akoby 8. – Ľudské práva majú len ľudia. . .

 

Desaťročné znásilnené dievčatko, o ktorom priniesli správu včera médiá, je pre mňa dôvod  zmeny pôvodnej témy dnešného blogu.

Viete si predstaviť, že by takto niekto ublížil vášmu dieťaťu?

Ľudské práva majú len ľudia…

Prestaňme byť ľahostajní voči utrpeniu detských obetí a prestaňme hájiť práva kriminálnikov. Ľudské práva majú len ľudia. A pre mňa chlap, ktorý brutálne znásilnil desaťročné dievčatko a spôsobil mu tým celoživotnú traumu, nemá právo na žiadny ohľad zo strany spoločnosti.

Je to údajne 40-ročný muž z Tvrdošína – takže dosť starý na to, aby vedel ovládať svoje sexuálne nápady. Je mi ľúto akurát jeho manželku, jeho matku a hlavne jeho dieťa. Tí si za jeho čin od ľudí vytrpia viac ako páchateľ sám.

Predpokladám, že tento „humánny“ štát utají jeho identitu, aby páchateľa chránil nielen voči verejnosti, ale i voči spoluväzňom. Zrejme mu zmenia identitu, lebo ak sa spoluväzni dozvedia, že ublížil dieťaťu, tak tam svoj čin bude ľutovať deň za dňom – basmani mu to zrátajú.

Výsmech právam detí…

Táto spoločnosť deti a ich práva primerane nechráni. Naozaj si niekto myslí, že deti ochráni tým, ak ich poučia učitelia v školách, aby nehovorili s cudzími ľuďmi, nechodili opustenými ulicami a podobné veci? Či aby nechodili do kostola, alebo vôbec vonku, lebo sa nám tu premávajú kadejakí úchyláci?

To, čo deti naozaj ochráni, je prísne trestanie páchateľov. Myslím si, že je potrebné páchateľov takýchto činov trestať mimoriadne tvrdo, ja osobne som za zavedenie porotného systému do slovenského súdnictva na spôsob amerického práva, a aj za znovuobnovenie trestu smrti – a toto by bol jeden z prípadov, pri ktorom by som ako člen poroty určite zdvihla ruku za smrť páchateľa,  alebo aspoň za doživotný trest a povinnú kastráciu.

V slovenskej realite páchateľ dostane tri až päť rokov, z ktorých bude na podmienku von po podstatne kratšej dobe. Nekastrovaný (má predsa ľudské práva!) a opäť ohrozujúci deti.

Som aj za to, aby sa údaje o všetkých páchateľoch násilia na deťoch sprístupnili verejnosti v záujme bezpečia detí. Právo detí na bezpečie má pre mňa prednosť pred právom páchateľa na ochranu súkromia.

Som na strane obetí…

Viem to o sebe. Dokážem sa pre obete rôzneho druhu až pochabo emočne angažovať. Naposledy ma takto citovo natiahli „modroveľrybáci“. Nejdem k tomu teraz dávať viac.   A bila by som sa proti nespravodlivosti a darebáčinám úplne bezhlavo, takže niekedy potrebujem naozaj pribrzdiť  – no tak, dievča, pokojne, pokojne.

Hej, viem že zlé veci sa stávajú, že ich nedokážeme úplne zo sveta odstrániť, aj keby sme neviem ako chceli. No som silne empatická voči obetiam. Ako môže niekto takto ubližovať deťom?

Ach, toto sú chvíle, kedy by som potrebovala niekoho, kto by ma chvíľu utešoval, len chvíľku, kým sa po takom niečom zase nadýchnem. Aspoň chvíľu.                                                        .

Záverom…

To desaťročné znásilnené dievčatko – moc s ňou súcitím.

Elena   Predná Hora, 6.5.2017

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003318x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie