Založ si blog

Viem, má rany Zem 6. – Inga. . .

 

 

Medvedicu Ingu dnes zastrelili. To bolo to posledné, čo som dnes potrebovala počuť. Vlastne som to vedela, len čo som v dnešnej Pravde videla titulok „Za chyby ľudí asi zaplatí medvedica životom“. V tom je ťažké to „bremeno, ktoré nesieme“  my intuitívci. Že presne vieme.

Dnes v mojom blogu krátko a tvrdo o medvedici Inge, aj o zodpovednosti za to, čo si k sebe pripútavame.

 

Chyby ľudí…

Medvedica žila v tatranských lesoch spokojne  a slobodne. Ibaže časom ju ľudia svojim necitlivým prístupom k prírode zmenili, naučili ju na život v blízkosti ľudských obydlí.

Vzali je mláďatá – a ktorá mama by sa nerozbehla ich hľadať na tie pôvodné miesta, kde s nimi naposledy bola? Naozaj ochranári ani netušili, že sa to udeje – čo sú to za odborníci?

 

Akože to povedal Malý princ?

Stávame sa zodpovední za to, čo si k sebe pripútavame. AJ za to, že to navždy odchádza. Práve naša nezodpovednosť vedie k tomu, že tomu, čo si k sebe pripútavame, prinášame smrť. ..

Sme bezohľadní, nečestní k iným, k svetu, prírode – a tým aj sami k sebe. Na čo sa to hráme? Odpoveď na túto otázku nech každý zodpovie svojmu svedomiu.

 

Záverom…

Ach, áno, neznášam nečestnosť – tento raz som naozaj nahnevaná.  

To je všetko.

 

 

Elena   Predná Hora, 2.6.2017

 

P. S.: Áno, vymazala som celú kategóriu Čas detstva. Oba z nej už napísané články sú presunuté v kategórii Viem, má rany Zem.

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986487x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie