Založ si blog

Na kolenách 6. – Správny čas. ..

Osud, alebo inak aj Zámer sveta, má jasno o tom ako náš život pobeží. Na rozdiel od nás samých. My často tápeme na svojej ceste, zastávame či odbočujeme zo správneho smeru. Nemá to Zámer sveta s nami ľahké, poviem vám…

Čo je pre nás pri hľadaní tej správnej cesty najdôležitejšie?

Hm, pravdaže, o tom dnes píšem v mojom blogu.

 

Zámer sveta alias Osud…

Osud môžeme chápať rôzne. Ja nad tou otázkou už dva dni uvažujem, akosi mi ju vyplavilo po sobotňajšej konštelačke, ktorou som čosi uzavrela. Definitívne, zostal dočasne pocit prázdna.

Predstavte si, že vám vytrhnú pokazený a boľavý zub. Po vytrhnutí to ešte chvíľu bolí, kým sa rana zahojí. Jednoducho tým obdobím doznievajúcej bolesti pri hojení treba prejsť. Ale bol by nezmysel priať si, aby ten problematický zub bol späť – a trpeli by sme ďalej. Hodne múdru myšlienku som k tomu objavila, že je ťažké sa pustiť niečoho, čo trvalo dlho, ale je nezmysel držať sa niečoho, čo je prázdne a škodí nám.

Samozrejme pritom sa z nášho vnútra vyplavia rôzne veci, ktoré nemáme spracované a potrebujeme ich riešiť – ja sa zaoberám otázkou komu možno v živote veriť. A ešte niečím, ale o tom vám nemôžem napísať –  no dobre, nebudem sa vyhovárať – môžem, ale nechcem.

 

Odpovede…

Neviem, poznáte tú situáciu, kedy vám Zámer sveta nasýpa odpovede, ako semienka vtáčikom do krmítka?  No mne sa to teda teraz stáva – aj niekoľko koincidencií za jeden deň, akoby Osud chcel, aby som si niečo pre mňa dôležité konečne všimla – lenže ja netuším, čo to má byť.

A posledné dva dni mi takto sype dookola veci, ktoré veľmi úzko súvisia so súčasnou situáciou, v ktorej sa nachádzam. Dávala som si otázku, kam ma to Zámer sveta smeruje. A že to chcem jasne uvidieť, teraz. No a hneď som dostala po zvedavom nose. S trpezlivosťou. Predstavte si, včera a dnes mi práve toto koincidencie bláznivo signalizovali znovu a znovu. Najskôr mi nabehla predobedom na fb múdra myšlienka, že veci sa skladajú ako majú. Potom Hellinger vo videu na výcviku riešil tému trpezlivosti.

Moc krásne to povedal – no prezradím vám to. Podľa neho trpezlivosť zahŕňa  trpezlivé čakanie na správny čas. Keď zasejeme semienko, musí vyklíčiť a vyrásť – to potrebuje čas, a žiadne naše poskakovanie popri poli to neurýchli. Musíme čakať, kým semienka vyklíčia, vyrastú, až tak získame úrodu. Nakoniec je vždy potrebné byť trpezlivý, nechať veci plynúť  a vyčkať na ten správny čas… Zvláštne, však?

 

Záverom…

Pravdaže, koincidencie majú pravdu. Jasne cítim, že ma napomínajú. Viem, že by som mala pokorne skloniť hlavu a byť trpezlivá. Veď hej. No vo mne stále prevoláva môj buričský duch – čo je to ten správny čas, hej, hej, povie mi to už konečne niekto?

Hm, byť trpezlivý, nechať veci plynúť a čakať na ich naplnenie je veľké umenie…

 

 

 

Elena      Predná Hora, 26.6.2017

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny v RTVS sú na dosah. Má Šimkovičová meno nového riaditeľa? Zákon by mohol naraziť na Čaputovú

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9000305x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie