Založ si blog

Dotyk domova 9. – Nože, milí voliči, čo to tu tak smrdí? ! ! !

 

No, tak tento teraz dračie plamene šľahajú už z názvu. Čo je ich dôvodom?

Azda ste to dnes videli v televíznych správach, nie? To utrpenie ďalšej chudery medvedice.

O tom dnes  – a tento raz nezostanem len pri blogu. Spravím aj výkop v Charte 2012.

 

Na čo doplatila medvedica?

Pretože nejaký „expert“ (musela som sa premáhať, aby som napísala toto slovo a nie ďaleko výstižnejší pojem) jej nasadil kedysi obojok a ona sa bolestne udusila. Pánovi „expertovi“ by som taký obojok nahodila na krk bez mihnutia oka – zaslúžil by si ho.

Samozrejme, v tomto prípade vyvstáva viacero otázok – ako to, že už dávno  nepohol zadkom minister životného prostredia? Ochrana zvierat mu nič nehovorí? A čo generálny prokurátor? Minister Kaliňák a jeho policajti? Nikto nemá povinnosť preveriť toto bezprecedentné dlhodobé týranie zvieraťa a nájsť vinníka?

 

Výkop…

Čo vám poviem – mňa sa hlboko dotýka utrpenie zvierat. A nemám problém pomenovať veci otvorene pravým menom –  svoju malígnu starostlivosť som dnes zamerala na tých, ktorí s tou záležitosťou okolo medvedice majú čokoľvek spoločné. Poďme pekne zaradom.

  1. Ministerstvo životného prostredia SR

Budem korešpondovať s ministerstvom, ktoré by malo chrániť zvieratá a životné prostredie, poberajú za to plat. Poviem vám, je ich na tom ministerstve ako maku – hŕba rôznych sekcií a odborov, sekcie majú generálnych riaditeľov a odbory majú riaditeľov – na podaktorých odboroch sú štyria ľudia, no každý z nich má svojho riaditeľa. Takto vyzerá administratívna kostra ministerstva v praxi.

Nie, nedopátrala som sa, kto z nich menovite má vydávať tie pochybné potvrdenia na experimenty so zvieratami v prírode. A potom som si povedala, že načo sa zbytočne párať s nejakými riaditeľmi či generálnymi riaditeľmi, veď ministerstvo má ministra. Volá sa Sólymos – vedeli ste to? Priznám sa, ja nie – jeho meno som vygooglila, lebo som o jeho činnosti zatiaľ vlastne nič nepočula.  Mal by hádam vedieť, kto a čo robí na jeho ministerstve, však?

Snáď mi prezradí, kto vydáva povolenia na takéto obojkovanie bezbranných zvierat? Niekde na dotknutom ministerstve sedí niekto za zadku a búcha pečiatky, bez akejkoľvek osobnej zodpovednosti a povinnosti kontroly experimentov? Také správanie vo mne vyvoláva pochybnosti, či to robí nejaký odborník, alebo „osvedčená sila“ v štýle Jankov brat, Ferkov kamarát, alebo Jožkova frajerka.

To je skutočne v tomto štáte až taký bordel, že ktosi vydáva takéto povolenia bez akejkoľvek následnej kontroly?

  1. Ochranárske spolky…

Nuž, je ich ako hadov, možno už aj viacej. Zjavne sa im darí lepšie ako zvieratám, ktoré by mali chrániť. Skutočne ma zaujíma, kto z nich a za akým účelom môže zvieratám nasadzovať obojky. A ak nadobudnem podozrenie, že niektorý z tých spolkov má tú chuderu medvedicu za nechtami, tak sa pozriem aj na financie, z ktorých takéto spolky žijú – a na ich platy. Lebo určite nevypestovali peniažkový stromček, majú iný zdroj príjmov.

  1. Štátne inštitúcie…

To som skutočne zvedavá, ktoré štátne inštitúcie sa takým niečím môžu zaoberať. Drahé štátne inštitúcie, pre vás platí bod dva, doplnený o moju zvedavosť na výsledky vašej činnosti.

  1. A kadejakí výskumníci…

Určite v prípade podozrenia budem výskumným pracovníkom aj ja – budem skúmať to, koľko ste toho naskúmali napríklad za desať rokov a za aké platy, na kvalitu a možno aj na autorstvo za tie roky publikovaných prác. Podaktorí viete o čom píšem, však?

Nie, to ešte zďaleka nie je všetko, čo k tejto téme môžem povedať.  

  1. Milí voliči…

Milí voliči, vstúpte si do svedomia, to vy volíte takých lumpov, ktorí zanechávajú za sebou takúto spúšť. Smrdí tu totiž to, čo volíte vo voľbách ako „našu nádej do budúcnosti.“

 

Záverom…

To utýrané zviera dlho trpelo. Malo mláďatá. Les je ich domovom, potrebujú v ňom bezpečie a nie kadejakých magorov s ich pochybnými experimentmi. Mňa zaujíma, kto je tá inštitúcia a kto je ten „expert“ – kto takto brutálne utýral to zviera. Taký človek by už nemal nikdy skúmať nič, ani chrániť prírodu.

A malo by to zaujímať aj všetky kompetentné inštitúcie a odborníkov.

 

 

 

Elena   Predná Hora, 8.9.2017

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003106x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie