Založ si blog

Riešenia 1. – Koalícia vás zradila, milí voliči. . .

 

Vedeli ste, že Slovensko patrí k najvyspelejším krajinám sveta a preto musí pomáhať ekonomickým migrantom z Afriky?

V sobotu Pravda priniesla rozhovor s pani poslankyňou Cséfalvayovou, ktorá to vyhlásila. (Pani bola pôvodne podpredsedníčkou strany SIEŤ, po jej rozpade zakotvila v MOST-HÍD – to len aby ste pri rozhodovaní sa v župných voľbách vedeli, ktorej strany záujmy prezentuje a hlása).

Vyjadrila sa, že patríme k najvyspelejším ekonomikám sveta – a že budeme musieť pomáhať migrantom, keďže toto vyhlásenie spravila vo vzťahu ku rozhodnutiu Súdneho dvora Európskej únie ohľadne našej žaloby za kvóty. Mohli by sme sa zasmiať, keby nešlo o podpredsedníčku výboru NR SR pre európske záležitosti. Takže túto jedenástku venujem môjmu pohľadu na to, čo by sa malo v spoločnosti riešiť, aj ako by to malo byť.

 

Pani tárala priskoro, alebo je to „udička“?

Čas ukáže, či pani podpredsedníčka si pustila jazyk na špacír skôr ako mala – pretože aspoň do župných volieb to bolo treba pred voličmi utajiť, alebo či ide o zámerne hodenú udičku, aby „malým prieskumom“ vysondovali, ako budú reagovať slovenskí občania. Tej druhej alternatíve by nahrávala skutočnosť, že pri spomínanom článku v Pravde ponechali diskusiu, čo už v dnešnej vyspelej demokracii nie je až taká samozrejmosť.

Neprekvapuje ma, že z naivity, alebo z iných dôvodov, niektorí ľudia na Slovensku vystupujú v prospech migrantov. Myslím, že podaktorí by nahliadli, ak by sa tu odohrali jeden – dva teroristické útoky, iní sú však skrátka nepoučiteľní – budú si vytvárať ilúzie o migrantoch, ustavične vymýšľať akcie na ich „záchranu a primerané začlenenie, v ktorých nebudú musieť nič robiť oni, len my budeme brať ohľad, donekonečna a ešte ďalej sa im budeme prispôsobovať a ničiť našu kultúru a tradície, aby sme ich nepoburovali našimi krížmi na kostoloch, Vianocami, sukňami, bravčovinou, psami, plavkami na kúpalisku, podávaním ruky ženám…

Čítala som kdesi zaujímavý článok o aktivistke, ktorá pomáha v krajine, kde chodia ženy zahalené. Povedala, že ona sa zahaľuje, aby domorodcom ukázala, že si ctí ich zvyklosti a kultúru tým, že sa im prispôsobuje. Takže ak sa migranti nesnažia prispôsobiť našim zvyklostiam, máme tomu rozumieť tak, že voči nám a našim zvyklostiam úctu nemajú?

 

Trpká pravda o migrantoch u nás…

Fico vám sľuboval, milí voliči, že migrantov tu prijímať nebudeme? Veď medzičasom sa pripravujú opatrenia, aby sme ich prijímali – a ktosi v diskusii ku jednému z mojich nedávnych blogov aj uviedol, že údajne už skupinky migrantov sú strategicky rozmiestnené – po pár desiatkach v niektorých slovenských mestách.  Ak skutočne Ficovi veríte, aj po tomto „cséfalvayovaní“, tak sa vám čudujem. Veď nech sa premiér vyjadrí občanom verejne a záväzne ako chce postupovať,

  • v prípade tlaku EÚ, aby sme prijali tých vyše 900 migrantov, ktorých sa týkala žaloba,
  • ak dá EÚ branie migrantov ako podmienku vstupu do jadra,
  • a ako sa zachová, ak bude prijatý Dublin 3.

Pretože to sú veci, o ktorých je potrebné otvorene hovoriť. A bezodkladne, aby nás nevarili ako žaby v pomaly sa ohrievajúcej vode. Z EÚ zrejme nie je premiér Fico ochotný vystúpiť za žiadnych podmienok, tak ako by tieto situácie riešil?

(A pre prípad, že by som zasa dostala otázku nejakého diskutéra, čo by som spravila ja – zbalila by som kufre Slovensku z EÚ, bez mihnutia oka, ihneď. A samozrejme aj bez plnenia akýchkoľvek záväzkov voči nim. Nadobudli by sme potravinovú sebestačnosť, všetky tie zahraničné firmy by odtiahli samé rýchlo preč, a zoštátnila by som všetko, čo nenechavé ručičky rozkradli.)

Pravdu povediac, mňa šokovala len časť vyjadrenia pani Cséfalvayovej – a to tá, že sme jednou z najvyspelejších ekonomík sveta. Vyspelosť ekonomiky sa má merať, pani poslankyňa, nielen výkonom ekonomiky, ale aj životnou úrovňou občanov. Možno vy osobne, keďže ste porodili v januári, poberáte materskú aj plat poslankyne, no bežné to rozhodne nie je. Ani ďalšie poslanecké výhody nie sú bežné pre občanov, ktorí poctivo žijú v tomto štáte – ku životnej úrovni občanov vyspelých ekonomík, aj ku kvalite služieb štátu pre nich, máme tu na Slovensku hodne ďaleko.

A ešte aj tá poznámka pani poslankyne o tom, ako bola EÚ s nami solidárna.

No tak moment, pani poslankyňa, nie je mi jasné, čo tou úžasnou solidaritou EÚ voči nám myslíte – tie nekvalitné potraviny a iné tovary v porovnaní so západom horšie pod hlavičkou kvalitných, ktoré nám tu po celý čas existencie tejto demokratickej spoločnosti expedovali naši drahí spojenci? Alebo tie nerovnaké dotácie pre našich poľnohospodárov? Či azda obmedzenie možnosti ísť pracovať do zahraničia pre našich občanov? Alebo skutočnosť, že sme si museli požičať, aby sme mohli „požičiavať“ Grékom a ďalším krajinám, ktoré mali ďaleko vyššiu životnú úroveň ako naši občania? Možno máte na mysli tiež niekoľkonásobne nižšie platy Slovákov pri cenách rovnakých či vyšších ako v iných krajinách Európy?

Myslím, že pani Cséfalvayovej by niekto mal vysvetliť, že my pomáhame migrantom dosť. Ustavične tento štát posiela peniaze kamsi ako pomoc tým krajinám, ktoré nerobia účinné kroky, aby nekontrolované množenie svojich obyvateľov zastavili, a len pohodlne pre nich očakávajú nepretržitý prísun pomoci. A ten istý niekto by jej mal povedať aj o našich bezdomovcoch, o ľuďoch, ktorí opatrujú postihnutého či inak vážne chorého člena rodiny a musia sa doprosovať v médiách o pomoc dobrým ľuďom. O onkologických pacientoch, ktorí zomierajú, pretože nejaký „politický predstaviteľ“ (všetci vieme, že to bol Uhliarik) tu vymyslel vzorček na život, podľa ktorého sú niektoré lieky z pohľadu štátu pridrahé na to, aby nimi zachraňovali pacientov.

A hej, som za referendum o tom, či chceme akýchkoľvek migrantov prijímať, alebo či radšej vystúpime z toho pochybného spolku.

 

Záverom…

Krucinál, hnusní politickí hadi, ako dokážu prekrúcať pravdu.

Včera  večer v televíznych správach už nabehla tá pomaly sa variaca voda – migrantov dovezieme, a potom budeme my sami rozhodovať, koho z nich si tu necháme. No aké rozhodovanie? Nikoho. Takže ich ani brať sem nemusíme, nech idú pekne rovno domov.

 

 

Elena  Predná Hora, 11.9.2017

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba dvadsať eur“ – lebo optikou [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45, aktualizované: 06:28

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,850
Celková čítanosť: 8981862x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie