Založ si blog

Riešenia 6. – Diskriminácia obetí v SR podľa spoločenského postavenia. . .

Tvrdá otázka je dnes v mojom blogu na programe dňa – hm, a nie hocijaká.

Som si vedomá toho, že touto mojou verejnou otázkou teraz spustím niečo, veď uvidíme čo. Zrejme neskončíme diskusiu o mojej otázke v tomto štáte jednou odpoveďou. A možno diskusiu o tejto otázke neskončíme v tomto štáte vôbec, a bude musieť mať presah cez jeho hranice.

Som si toho vedomá. Ale tento boj raz treba začať – a ja jednoducho neznášam nespravodlivosť a nečestnosť, v žiadnej podobe  –  nie som ochotná v takých situáciách sklopiť hlavu a mlčať, vtedy nie. Som inak milý a mierny človek, nevyrábam zbytočné konflikty, snažím sa byť ústretová, láskavá, tolerantná a chápavá v rôznych životných situáciách, život ma to naučil – ale nespravodlivosť a nečestnosť vo mne prebúdzajú draka.

Takže dnes moje dračie plamene – a  otázka ministerke spravodlivosti SR JUDr. Lucii Žitňanskej, ministrovi vnútra SR JUDr. Róbertovi Kaliňákovi, prezidentovi Policajného zboru SR gen. PaedDr. Tiborovi Gašparovi, aj generálnemu prokurátorovi JUDr. Jaromírovi Čižnárovi – verejne a natvrdo.

Vážení vyššie menovaní kompetentní, naozaj podľa Vášho názoru nie je v Slovenskej republike diskriminácia obetí?

 

Verejne týmto prehlasujem, že v tomto štáte z môjho pohľadu existuje zjavná diskriminácia obetí podľa spoločenského postavenia. 

Ako inak si mám vysvetliť situácie, že prípadom ohovárania verejného činiteľa sa na Slovensku venuje výdatná a urýchlená pozornosť. Zato obete pochybení lekárov musia v tom istom štáte v takom istom prípade na spravodlivosť čakať nekonečne dlho, a obvykle sa jej nedočkajú vôbec. Hoci tiež sú vystavené aj ohováraniu – ako o tom svedčí môj blog

http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2014/10/11/dnes-30-odzvana-1-aliaskarol-xyz/

alebo

http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2014/09/12/dnes-23-ako-sa-nabalit-na-svojom-mrtvom-dietati-alias-pani-x-y-z-revucej/

(Aj základné súdne spory s páchateľom sa pre obete pochybení lekárov vlečú osem i viac rokov. Sú sekundárne traumatizované, doslova fyzicky aj psychicky devastované takýmto postupom štátu. Ohováranie pokladám skutočne za bezvýznamné, ak ho porovnávam s významnosťou prípadov smrti dieťaťa a situácii jeho rodiny – obetí lekárskych pochybení, pri nich vyšetrovania a súdne riešenia sa vlečú po dlhé roky, osem i viac rokov).

Navyše, diametrálne odlišný je spôsob prístupu v rámci vyšetrovania – exemplárnym prípadom je situácia v ktorej bol obžalovaný novinár Martin Daňo za údajný prečin ohovárania  poškodeného bývalého ministra Počiatka.

(Teda, aby sme boli v obraze – novinár Daňo nijakú urážku ani nadávku na adresu vtedajšieho ministra Počiatka nepovedal, len si dovolil vyzvať ministra Počiatka, aby splnil svoj verejne povedaný sľub, a aby teda podstúpil drogový test formou diagnostiky z vlasov, či neužíva omamné a psychotropné látky. Ten pôvabný príbeh sa vlečie od roku 2015, tuším.

Pri písaní tohto blogu som si pozrela, ako to vlastne s tým Počiatkom skončilo – a predstavte si, že nijako. Uff. Nuž, slovenské súdy. Novinára Daňa údajne poškodený pán Počiatek ťahá po súdoch už tretí rok  – podľa medializovaných informácií vraj ide o 9. hlavné súdne pojednávanie v kauze drogovej aféry: Poškodený Počiatek vs obžalovaný Daňo, pôvodný termín 2.5.2017 sa zrušil kvôli vylúčeniu sudkyne a prípad prevzal nový sudca, takže celý súd sa začne odznova, lebo ak je v trestnom konaní vymenený sudca, proces sa vracia na úplný začiatok).

Predstavte si – prečin ohovárania vyšetrovala vtedy NAKA – teda elitná jednotka.  A ja Vás, všetkých štyroch mnou verejne menovaných kompetentných zástupcov štátu, žiadam, aby ste vysvetlili, prečo bola v tom Počiatkovom prípade nasadená NAKA – to poskytujete obetiam na vyžiadanie, prideľujete podľa závažnosti prípadov, alebo podľa akých kritérií ju nasadzujete? Lebo ja by som chcela vedieť, prečo aj v prípade ohovárania, ku ktorému podľa mňa došlo zo strany „diskutéra Karola“ voči mojej rodine ako obetiam lekárskeho pochybenia vo vzťahu ku závažnej veci – úmrtiu nášho jediného syna – ste nenasadili práve túto jednotku???!!! Predstavte si, moje podanie voči neznámemu páchateľovi za ohováranie vyšetroval radový policajný vyšetrovateľ (bol slušný, ústretový, ale NAKA to nie je), a nepodarilo sa mu údajne IP počítača (hoci mu bolo známe, poskytla ho firma prevádzkujúca stránku s diskusiami na topkách.sk) stotožniť s konkrétnym páchateľom.

Odhliadnuc od skutočnosti, že je predsa smrť dieťaťa čin závažnejší, a preto aj akékoľvek možné ohováranie má samozrejme na obete zničujúcejší dopad kvôli ich sekundárnej traumatizácii, pred zákonom platí rovnosť –  minister rovnako ako ja. Alebo nie, drahí kompetentní???!!

Viete, tú jednotku NAKA pri vyšetrovaní Počiatkovho prípadu by som brala, kebyže idú a odvedú ministra na okamžité toxikologické vyšetrenie – lebo mať ministra, ktorý by užíval akúkoľvek drogu by bola katastrofa pre štát, však? Šup s ním rýchlo na vyšetrenie, či sa to preukáže, alebo nie. Ale vyšetrovať prípad ohovárania, hm, hm, …

Všetci mnou verejne oslovení kompetentní, prosím, odpovedzte mi verejne, o čo je Maroško Ištván – moje dieťa mŕtve v dôsledku závažnej chyby lekárky- horšie ako pán Počiatek?  

Preto opakovane verejne prezentujem moje prehlásenie, že v tomto štáte z môjho pohľadu existuje zjavná diskriminácia obetí podľa spoločenského postavenia. 

A keď už sme pri mojom mŕtvom synovi, poďme ešte k tomu vládnemu návrhu zákona,  veľmi sa snažím ovládať – aby som to verejne nenazvala paškvil zákona, lebo to podľa môjho názoru je paškvil zákona.

No, a k tomu vládnemu návrhu zákona o pomoci obetiam, o ktorom si ja myslím, že je to riadny paškvil, dám ešte pár ostrých slov zajtra.

 

 

Elena   Predná Hora, 25.9.2017

 

P.S.: Ach, áno, upravujem informáciu – predstavte  si, súd údajne poškodeného pána Počiatka s novinárom Daňom už aj skončil.

Pre overenie informácie prikladám rozsudok.

https://www.facebook.com/ginn.press/posts/1136473536485218

a aj tu

https://www.youtube.com/watch?v=H9hoJy7Lk-c  3 hod.14 min: sudca novinára oslobodzuje

 

 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8938921x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie