Založ si blog

Dych dňa 7. – Ako naštvať milión ľudí naraz. ..

Že sa to nedá? Že to vonkoncom nie je také jednoduché? Ale choďte, ide to rýchlo a jednoducho. Teraz vám dám na návod. Nie môj, ale zjavne renomovaného odborníka, ktorý také niečo „ľavou zadnou“ zvláda. Takže dnes o „renomovaných odborníkoch“, aj o nápadoch za milión (najlepšie unlikov).

 

Konečne sme v niečom svetoví…

Predstavte si, nie vďaka Ficovi, ale vďaka facebooku a jeho „Prieskumníkovi“.

Facebook sa rozhodol na Slovákoch testovať novú funkciu facebooku, ktorá zaujímavosť facebooku pre mnohých z nás podstatne znižuje. Na časovej osi – tzv. nefsweede – rozdeľuje príspevky do dvoch častí – „priateľov“ a „stránky. Z prehľadného a rýchleho nazretia do noviniek dňa sa tým stal chaos na druhú. Do priateľov napchali aj kadejaké sponzorované príspevky. Stránky zasa blúdia bez ladu a skladu, aj len náhodne raz pozreté, pretože ich zazdieľala sestra, aj kadejaké staré veci, úplne časovo nezoradene. Prvé tri som sa snažila označiť, že sa mi to nepáči, no naskakovali ďalšie podobné hlúposti. Človeku sa tú horu nezmyslov nechce pozerať – a tak si myslím, že nech facebook radšej nič nepersonalizuje, a po tejto skúsenosti nech radšej ani nech nič nové nevymýšľa. Ani ako vtip to nie je dobré, „drahý facebook“.

Myslím, že facebook by mal zakaždým dať užívateľom na výber, či nejakú novinku chcú, alebo pôjdu v starom pôvodnom režime. A tiež uvažujem, že je čas na náhradnú komunikačnú sieť, ktorá sa namiesto facebooku dá rovnocenne aj komunikačne využiť – mal by ju niekto urýchlene vytvoriť. Ja osobne kebyže nepotrebujem komunikovať s deťmi a rodinou, tak na celý facebook aj s jeho patologickými nápadmi v tejto chvíli kašlem.

No čo k tomu dodať? Ach, môj drahý Pinterest, teším sa, že ťa mám.

 

Záverom…

Škoda, že to testovanie facebook nezaviedol rovno celosvetovo. Mohol naraz naštvať aj miliardu užívateľov…

 

Elena   Predná Hora, 20.10.2017

 

P.S.: „Drahý facebook“ – kým ten váš hlúpy nápad s Prieskumníkom neodstránite, budem vás oslovovať len s malým „f“.

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8937365x
Priemerná čítanosť článkov: 3146x

Kategórie