Založ si blog

Riešenia 11. – Ako by sme si nažívali s migrantmi. . .

Uvažujem o budúcnosti Slovenska. Kulturálne rozdiely pretrvávajú, migrantov pribúda a bude ich zrejme pribúdať aj u nás.

V blogu Natvrdo 2. som to letmo spomenula, že spojenie trojice nie svätej je zrejme úzko súvisiace s príchodom migrantov na Slovensko, pretože sklamaným a  naštvaných voličom sa ľahšie v takej situácii čelí rozdelením viny v trojici.

Takže teraz vám vysvetlím, prečo príchod migrantov na Slovensko pokladám za „už hotovú vec“, aj o niektorých rizikách.

 

Migranti sa neustále hrnú do Európy…

Síce médiá vyhlasujú, že sa znížili počty prichádzajúcich, je to však len dočasné a odborníci očakávajú nárast migrácie v dôsledku nekontrolovaného populačného rastu niektorých krajín. Zem toľko ľudí neuživí, nastane hlad a tak vraj vznikne pohyb más z problémových krajín…

 

O čom sa mlčí…

Mlčí sa o rizikách. Zdravotných, hlavne epidemiologických – v rámci nich by sa malo povedať

Mlčí sa o rozsudku Európskeho súdu z júna 2016, podľa ktorého je nezákonné zadržiavať nelegálnych migrantov, zadržaných pri alebo po nelegálnom prekročení hraníc, v detenčných táboroch, rovnako je nezákonné aj ich násilne deportovať. Možno ich prerozdeľovať, alebo vrátiť do prvej vstupnej krajiny, ale nie vykázať z Európy. Deportácia je možná len so súhlasom migranta a bez použitia násilia. Navyše, možno deportovať len pri retransmisii, kedy vlasť migranta príjme a uhradí deportačné náklady.

Mlčí sa o rokovaniach EÚ, v ktorých sa zasa raz hovorí o obmedzení prístupu ku eurofondom (návrh mandátu EP pri rokovaniach o reforme dublinského nariadenia, ktorý už schválil Výbor pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci). Aj o „pokutách“, údajne až 60 000 eur za jedného odmietnutého migranta. Hoci dvojročný program ich povinného prerozdeľovania práve skončil, podľa medializovaných informácií Brusel už pripravuje ďalší (www.aktuality.sk/clanok/524781/brusel-chysta-dalsie-rozdelovanie-migrantov-ukazali-ako-s-nimi-pracovat). Navyše Makron sa ukázal presne ako to, čo sme od neho očakávali – a predstavte si, už navrhuje zriadiť Európsku migračnú agentúru, ktorá by mala zrýchliť a skoordinovať procesy prijímania migrantov.

Mlčí sa aj o tom, že sa uvažuje o reformácii „dublinu“ – plánujú zaviesť pre povinné prijatie migranta „existenciu skutočných väzieb“, t. j. povinnosť prijať jeho (a jeho rodinu následne) nie vstupná krajina, ale krajina, v ktorej má dotyčný príbuzných, predchádzajúci pobyt, alebo štúdium. Došlo vám to? A samozrejme inak by fungoval v rámci „solidárneho azylového systému“ pevný distribučný kľúč.

Mlčí sa aj o ťažkostiach, ktoré s už v Európe prítomnými migrantmi sú. Videli sme aká mediálna panika u nás nastala po vražednom útoku Inda – pardon, Slováka narodeného v Indii. Akékoľvek pomenovanie skutočnosti, že šlo o Inda bolo označované ako „extrémistické a nekorektné“. Ja som si kládla otázku, čo by sa stalo, ak by došlo k teroristickému útoku s väčším počtom obetí, tiež by sme boli takto umlčiavaní, v záujme korektnosti voči imigrantom?

A mlčí sa aj o tom, aké stanovisko náš premiér k návrhom rozdeľovania migrantov teraz zaujme. Za akú cenu by sme šli „do jadra“.  Pretože predpokladám, že koordinácia migrácie by sa týkala toho skvelého jadra, do ktorého sa túži dostať premiér Fico?!!! U Bašternákov plánuje mať v byte nejakých 10 spolubratov z Afriky? Lebo za mňa nech nerozhoduje, to radšej chcem predčasné voľby a referendum o „jadre únie pre Slovensko“. Odsudzujúco sa vyjadruje o „izolacionalistických tendenciách“ – ibaže nedodáva, prečo táto tendencia vzniká. Že spoločná Európa k nej bola odsúdená od začiatku – pretože rozhodne nebola spoločná a rovnocenná. Od nášho vstupu do nej sme nemali rovnaké podmienky, rovnocenné postavenie.

Médiá chŕlia ohlupujúce články v štýle „ako prijíma utečencov Fínsko, s podobným počtom obyvateľov ako Slovensko“. Migrantov tam nasáčkovali do akejsi opustenej dediny na kopu – nuž, my tu takých priestorov, kde by sme mohli migrantov nasťahovať do samostatnej dediny, nemáme. Viete – to porovnávanie s Fínskom, počet obyvateľov možno majú podobný, ale rozlohu krajiny majú rozdielnu, a nepochybne aj životnú úroveň.  Navyše – prijali ten veľký počet migrantov do jednej dediny, pritom pochádzajú z rôznych kontinentov, rada sa na ten experiment pozriem priebežne a s odstupom času.

Tiež nás ohlupujú mediálne informáciami, ako máme nedostatok lacnej pracovnej sily, a je nutné dovážať tisíce ľudí zo zahraničia.  Predstavte si, ja som si myslela, že naša pracovná sila je všetka lacná, keď porovnávam „so Západom“ – a z ešte nižšej ceny práce by sme my, obyčajní občania, určite neprofitovali.

A to nehovorím o tom, že máme mnoho nezamestnaných u nás. Namiesto dovozu migrantov všetkého druhu investujme do zamestnateľnosti týchto ľudí, ich intenzívnym rozvojom, aj podpornými opatreniami.

 

Pán Fico, prezraďte verejnosti pravdu…

Koľko migrantov ste nasľubovali prijať? Lebo ako uvádza Viktor Béreš, Európska komisia potvrdila, že ste odsúhlasili prijatie ďalších 60 migrantov. Tak ako to je – je to pravda, alebo nie je?

A koľko by sme ich museli na Slovensko prijať za ten „vstup do jadra“?

 

Ide mi o budúcnosť …

Budúcnosť Slovenska. Mojich detí, ktoré by v ňom bezpečne a spokojne žili.

Kedysi som si priala, aby sa moje deti naučili plynule jazyky, vyštudovali a mohli odísť za dôstojnejším životom tam, kde im za odbornú prácu zaplatia lepšie a štát im zaistí kvalitnejšie služby za ich dane. Dnes by som sa ich odchodu rozhodne netešila, pretože teroristické útoky a priveľké komunity na európsku kultúru neadaptovaných migrantov v týchto štátoch podľa mňa nesľubujú dobrú budúcnosť nikomu.

 

 

 

Elena   29.10.2017

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8939046x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie