Založ si blog

Deň plný slnka 10. – Byť ženou. . .

 

Sviatky sú na to, aby sa oslavovali. I ten dnešný, sprofanovaný minulosťou, kedy ho viac slávili muži ako ženy…

Chcela som teraz pôvodne dať niečo o iluzívnosti a pamäti a aj nedávnom americkom strelcovi (medzitým už boli dvaja ďalší), ale to počká. Tak dnes len tak žensky, so žiarivým úsmevom (ach, áno, áno – robím si pauzu v nočnej práci, hodinu som sedela vo vani plnej voňavej peny, a celý večer si budem čítať, takže tichučko žiarim ako muška svetluška…)

No tak dobre, dnes o MDŽ, a o ženách.

 

Nuž, je to iné ako kedysi…

Spomínate si? Niekdajšie MDŽ bolo okartičkované (boli sme zasypané pohľadnicami) a oklinčekované. Dnešok priniesol cinkotanie blahoprajných SMS a fb prianí, vôňu Lidlom rozdávaných ružičiek a orchidey namiesto klinčekov.

Žeby len to sa zmenilo? Žiaľ, nie. Som človek starých čias a tradičných hodnôt. Vzťah je podľa mňa o zodpovednosti a má to byť celoživotná voľba. Rodiny dávnych čias boli pevnou oporou, ich korene siahali generáciami a človek niekam vrástol raz a navždy. Rodiny dneška skrehli, niekdajšie väzby „navždy“ sa stali behom na krátke trate, pretože ľudia vedia veľa o sexe, ale málo o láske.

 

Ženy a muži…

Nie, rozhodne nie sú rovnakí, čo neznamená, že nie sú rovnocenní.

Ženská predstava ideálneho chlapa býva rôzna – vysoký či nízky, s blond či čiernymi vlasmi, modrooký či hnedooký… Podstatnejšie ako výzor sú ale vlastnosti chlapa. Každá žena má predstavu o vlastnostiach, ktoré by ideálny muž mal či nemal mať. Podľa mňa chlapovi neuberá na mužskosti, ak dokáže variť a upratovať, práve naopak. A za moc dôležité pokladám, aby chlap dokázal „byť hrdinom“. No taký Špirko dnes, ten to dal – čestný a odvážny chlap, má môj obdiv, len aby to vystúpenie prežil v tom našom mafiánskom Slovakistane.

Ach, praví hrdinovia ma nadchýnali asi odvždy, takí bojovníci za dobro a spravodlivosť a lepší svet. Nemýľte sa ale, nemusia to byť len veľké hrdinské skutky, čo robia z muža hrdinu. Možno si niekedy vyžaduje viac odvahy žiť každodenný život čestne a zodpovedne, malými láskavými krokmi meniť svet, ako spraviť jednu veľkú vec.

 

Byť ženou…

Čím sa prejavuje ženskosť? Nuž, každý to vníma inak. Niekto ju spája s makeupom, výstrihmi, krátkymi sukňami, či flirtujúcim správaním.

Ozajstná žena je podľa mňa prirodzená, láskavá a vnútorne radostná. Dokáže dávať i prijímať. Prebúdza v mužovi jeho najlepšie ja, preto niekedy zdanlivo nepochopiteľne dokáže prežiť dlhý čas i s problematickým chlapom. Jej sila je v srdci, takže cítite to zvláštne svetlo, ktoré vyžaruje.

Priznám sa – ako žena milujem náramky na ruke, kopu sklenených korálikových náramkov a dlhé vlajúce sukne. Etno štýl a farebnosť.

Tak.

 

Záverom…

Dáme rýchly rozstrel, náhodne nenáhodný citát?

No, z tých mojich ešte nečítaných kníh otvorím jednu – „Boh nás potrebuje, aby sme sa mu podriadili, a mohol nás použiť pre svoje účely.“

Zaujímavé, však? Hm, malá lekcia o tom ako prijímať prichádzajúce? Akú moju hranicu to chce zbúrať?

 

 

 

Elena Predná Hora, 8.3.2018

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003321x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie