Založ si blog

Cirkusový kôň 1. – Odvolávam, čo som odvolal a sľubujem, čo som sľúbil. . .

 

Ako v tomto štáte ktokoľvek môže robiť čokoľvek – znel by podnadpis.

Nie, nie, nie – nebude to o kráľovi z príbehu o pyšnej princeznej, aj keď výrok je pôvodne jeho. Ibaže, spomeňte si, kto sa ním na Slovensku zjavne inšpiroval v minulých rokoch?

Vážne neviete, o kom to dnes bude? Predsa o najnovšom slovenskom Vševedkovi, o signáloch, ktoré touto zázračnou premenou vláda občanom dáva, a o nás samých.

 

Minister pre všetko Drucker…

Odhliadnuc od toho, že správny chlap z boja neuteká, ak sa ktokoľvek rozhodne nejaký rezort do poriadku dať, tak by tam mal zotrvať počas celého obdobia, aby sme mohli objektívne posúdiť, nakoľko svoje sľuby zrealizoval.

Predvčerajší článok v Pravde s názvom Drucker tvrdí, že sa bude radiť pomenoval veci výstižne. Drucker ako minister zdravotníctva mal postaviť zdravotníctvo na nohy. Nuž, poviem to slušne – má niekto z vás pocit, že slovenské zdravotníctvo stojí pevne na nohách? Mne pripadá, že v tom najlepšom prípade je na kolenách, v tom horšom a realistickejšom je vyvrátené hore nohami.

Napíšem vám o tom viac už čoskoro v samostatnom blogu, ako slovenské zdravotníctvo skutočne vyzerá.

Zostaňme teraz len pri jeho – teda už bývalom jeho – ministrovi.  Vyvoláva to u mňa celý rad otázok. To skutočne strana Smer nemá žiadnych morálne a odborne prijateľných ľudí, že z postu na post prehadzuje nestraníka Druckera? Navyše v situácii, kedy zdravotníctvo na Slovensku vonkoncom nedal do poriadku?

 

Polyhistori zjavne nevymreli…

Teda, posledný bol údajne u nás Matej Bel, ale tomu neverte. Ja študujem toľko rôznych oblastí kvôli mojej nočnej práci, že tak na polpolyhistora by som to dala. A jednoznačne polyhistorom byť musí náš staronový minister, niekdajší minister zdravotníctva a najnovší minister vnútra.

Poviem vám, rozosmiala som sa, keď som to počula po prvý raz, myslela som, že je to vtip. Bohužiaľ, nebol. Ak bude takým spôsobom, akým riadil zdravotníctvo, riadiť aj vnútro, tak to sa máme na čo tešiť.

Spomínate si na jeho spôsob riadenia? Odvolával a  sľuboval, potom sľuboval a odvolával. A raz sme nevedeli, či to, čo aj s vážnou tvárou (inú ani nikdy v televízii neukázal) vyhlásil v jeden večer, bude platiť aj na druhý deň ráno. Ej, veruže neplatilo.

Je schopný? Obávam sa, že kadečoho.

 

Budem sa radiť…

Nápad teraz už ministra vnútra Druckera, že sa síce nevyzná v problematike tak náročného rezortu ako je vnútro, ale bude sa radiť, je hodne inšpiratívny aj pre nás.

Teda ja som sa konkrétne rozhodla na základe jeho príkladu, že by som mohla vyraziť reprezentovať na majstrovstvá sveta Slovensko trebárs v kanoistike, vzpieraní, či v karate. Alebo žeby v krasokorčuľovaní? V živote som nestála na korčuliach, ale to predsa vôbec neprekáža, budem sa radiť…

 

Záverom…

Prečo práve jedenástka Cirkusový kôň? Milujem kone, najviac mustangy, prirodzené, slobodné a nespútané. Mám moc rada aj tú rovnomennú pieseň Mariky Gombitovej, naozaj moc.

A no dobre, budem úprimná, osud nás vždy nasmeruje tam, kam chce. Ak sa nedokážeme odhodlať vykročiť, tak nás postrčí.

Ach, hej, tá pieseň je príbeh. A takto začínal…

„každý večer o pol ôsmej hopsá deťom valčík o sne…“

 

Elena  Predná Hora, 24.1.2018

 

 

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986286x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie