Založ si blog

Kam kráča títo spoločnosť 2. – 16 000 ilegálnych migrantov. . .

Tých 16 000 ilegálnych migrantov, ktorí namiesto vyhostenia do Afriky z Izraela priputujú do Európy, pokladám za veľmi zlý signál. Preto sa dnes k tomu vyjadrím v mojom blogu.

 

Prečo mlčíme?

Správička o 16 000 migrantoch v Izraeli by nikoho nezdvihla zo stoličky.

Možno ani skutočnosť, že tých 16 000 je podhodnotený počet, lebo v skutočnosti je vraj podstatne viac (Izrael pôvodne hovoril o 40 000 potrebných deportácií).

Pri informácii, že ich Izrael chcel dlhodobo vyhostiť a vyhrážal sa im dokonca väzením, ak neodídu – mierne spozornieme.

Informácia, že šlo o migrantov ilegálnych – našu pozornosť zaujme.

A rozhodne by sme mali byť bdelí, ak tí nelegálni migranti majú legálne prísť do Európy.

Údajne to bola dohoda OSN s Izraelom. Akým právom nadeľuje OSN nelegálnych migrantov európskym krajinám?

 

Ach, áno, a pre citlivé dušičky – zabudla som dodať…

Sú to zrejme výlučne ekonomickí migranti.

Ide takmer výlučne (ak nie úplne) o mladých mužov, takže predstavu srdcervúco plačúcich bábätiek v náručí, plaviacich sa na plťke do Európy, môžete pokojne vynechať.

Jediný, kto tu srdcervúco môže plakať, budeme my.

 

Zavádzanie na entú…

Tam, kde chýbajú argumenty, objavia sa obvykle manipulácie súcitom. Aj tí chudáci africkí migranti – pardon, nelegálni, to je predsa detail – sú ľudia. Oni sú predsa ľudia – vykrikujú ľudskoprávne organizácie…

No áno, sú to ľudia, to predsa nespochybňujem ani ja. Ibaže ľudské práva nikomu nedávajú právo porušiť zákony v zmysle ilegálneho prekračovania hraníc. V skutočnosti títo ľudia – ilegálni migranti – páchajú trestnú činnosť, prekročili hranice cudzieho štátu bez legálneho povolenia. Argumentovať ich ľudskými právami a tým, že sú ľudia, je podľa mňa v tejto situácii scestné.

Veď to je akoby ste taký argument použili u daňových podvodov, alebo pri korupcii. Alebo pri vykradnutí banky. A čo – azda tí páchatelia nie sú ľudia? Sú. A nemajú ľudské práva? Majú. A práva páchateľov sú v Európe podporované nadštandardne. Ale zato ich nemožno nechať bez trestu a nebodaj sa tváriť, že nič nespravili.

 

 

Ľudské práva nedávajú nikomu právo ilegálne primigrovať do Európy…

Alebo už áno? Zjavne sa začína stierať hranica medzi legálnym a ilegálnym migrantom. A zjavne sa v tomto prípade popiera existujúce riziko.

Ilegálni migranti vykrikujú, či by ich deportovali, keby boli bieli. Nuž, podľa mňa – aj keby fialoví boli, tak by deportovaní byť mali. Lebo buď sú tieto ich argumenty účelové, ktoré im ktosi „ako obranu ich ľudských práv“ nahučal do hlavy, alebo akosi nepochopili podstatu – že porušili zákon.

To mi pripomína jeden príbeh spred dvoch rokov – istého nezamestnaného rómskeho spoluobčana, ktorý cca vykrikoval, že je diskriminovaný, lebo nemá dovolenku. Neporozumel, že dovolenku má človek nie za to, že nie je Róm, ale za to, že pracuje.

Nemožno spliesť jablká a hrušky – to, že migranti sú ľudia a majú ľudské práva je jedna vec, to že ide o migrantov ilegálnych, je vec druhá.

 

Ak sa na to pozrieme cez financie…

Na jednej strane – netešte sa, ak v novinách uviedli len tri krajiny, bolo tam pri nich slovíčko ako, t. j. aj inde, alebo úplne inde pôjdu. A keďže členstvo v tom zlatom strede, či ako to volajú, počkajte – užšie jadro – podmieňuje prijímanie migrantov (s tým bývalý pán premiér zabudli oboznámiť verejne svojich fans) – tak potom je zrejmé, že toto je prinajmenšom modelová situácia, ako by to v tom jadre bolo.

A samozrejme samotné členstvo v EÚ zakladá povinnosť skladať sa na všetky ich výdavky.

Nuž, pozrime sa na tie výdavky realisticky. Prevláčame hromady mladých zdravých a v Európe z pracovného hľadiska nepotrebných mladých Afričanov (aj vzhľadom na nevzdelanosť mnohých), u ktorých sú navyše aj riziká kulturálne (mnohí majú problém sa adaptovať v európskom spôsobe života vzhľadom na svoje náboženské predstavy, podľa výskumov sa časť z nich neadaptuje ani v druhej a  tretej generácii, práv naopak).

Nevidím žiadny dôvod ich prijímať do Európy. A to v čase, kedy sa rôzni bezpečností analytici vyjadrujú vo vzťahu ku rizikám terorizmu.

 

Pardon, nie riziko – je to hrozba…

Nie., bezpečnostný analytik nie som, ale v problematike sa vyznám natoľko, že chápem prítomnosť reálnej hrozby.

Napríklad analýzu Iva Samsona o náraste počtu potenciálnych teroristov v Európe v súvislosti s migrantmi z leta minulého roku pokladám za realistickú a výstižnú.

 

Záverom…

Čas pokročil a ja musím bežať k busu do práce. Zajtra o tých rizikách napíšem viac. Vlastne o tej hrozbe – a pre veci menej znalých vysvetlím rozdiel medzi tým.

 

A dnes sa už objavila aj správa, že sa realizovanie dohody odkladá /podľa DPA ide o krok zo strany Izraela/ – pozor neruší sa, len odkladá.

 

Elena  Predná Hora, 3.4.2018

 

 

 

 

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Takže tak 4. – Mali by sme brániť spojencov v NATO?

05.04.2024

Nuž, neviem ktorý hlupák by sa hrnul pomáhať spojencom v NATO, ktorí by sa stali obeťou útoku Ruska iba preto, že vytrepali svojich vojakov na Ukrajinu. Povedzme si rovno – zmluva o vzájomnej pomoci v prípade napadnutia platí, ale týka sa nepochybne situácie, že sa členská krajina stala obeťou útoku. A nie že sama svojou hlúposťou ako agresor vyprovokuje odvetný [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,848
Celková čítanosť: 8972086x
Priemerná čítanosť článkov: 3150x

Kategórie