Založ si blog

V skorom ráne 4. – Medzi nebom a Zemou. ..

Skorým ránom dýchali Tatry chladom. Lúče slnka sa ešte občas predierali spoza oblakov, no už nedokázali kraj naplno rozžiariť pomedzi mraky sľubujúce (a zjavne nie márne) včera ráno dážď.

Čistý horský vzduch, šum lesa  a zeleň všade dookola vytvárali harmóniu s tmavošedými, odvážne sa týčiacimi štítmi končiarov v pozadí. Tvrdé, odolné, vytrvalé – nepriazni počasia  odolávajúce stromy – záplava borovíc, áno, borovíc,  aká zmena oproti listnatým prednohorským lesom. Borovice – tie mi tam chýbajú

Dnes trochu o prírode, a trochu o Osude, tak sa to akosi prelína.

 

Cítite aj vy niekedy „ťah Osudu“?

Ja to intuitívne vnímam veľmi intenzívne, niekam ma chce Osud postrčiť.

Opakovane sa mi stáva, že si uvedomujem koincidenčné prepojenie „keď vykročíš tým správnym smerom, nájdeš niečo úžasné“. Tak to bolo minule na vrchole vyhliadky s drobným srdiečkovým kamienkom, ktorý som tam našla, keď som sa odvážila tam vykročiť – neinak to bolo aj včera.

 

Jasné,  kto iný by po písaní do pol jednej v noci vyrazil skorým ránom po pol šiestej na prechádzku prírodou, ak nie ja?

Les ma priateľsky privítal – objavila som v ňom nočné ležovisko nejakého zvieraťa, tajomstvá poznávania sľubujúce cestičky a láskavú účasť. Moju pozornosť pritiahla drobná cestička – odbočka do neznáma lesa. Bola to voľba medzi rozumom a srdcom – vykročiť do orosenej trávy z pohodlnej cesty? Ako inak? Na čistinke som našla nádherný srdiečkový kameň. Veď pozrite, je prekrásny, však?  (Na fotke vyzerá malý, ale v skutočnosti ho musím chytiť obomi dlaňami, aby som ho udržala).

Srdiečkové kamene sú moja špecialita, nachádzam ich často. Niekedy uvažujem o tom, či mi ich posiela môj syn, alebo môj strážny anjel (opakovane mi pri konšteláciách rôzni konštelatéri hovorili o mojom silnom ochrancovi, nikdy to však nekonkretizovali – ja vlastne aj cítim veľmi pevné puto, odkiaľsi z hĺbky času, neviem to rozumovo vysvetliť, ale napĺňa moje srdce niečím neskutočne silným).

A nenáhodne som v Poprade v pondelok objavila Tarot keltských drakov. Nie, neprezradím vám všetko, čo mi povedala karta, ktorú som vytiahla, ale fascinovalo ma, že mi včera ráno koincidenčne tá istá karta prichádzala tri krát po sebe. A dnes sme si to s kartou zopakovali, tak teraz som naozaj zvedavá na ten list…

 

Medzi nebom a zemou…

Hellingera som zjavne nenáhodne otvorila – na tej strane hovorí k vedeniu ducha, o dôležitosti súladu nášho konania s jeho pohybmi. Znamená to prijímať s pokorou a dôverou prichádzajúce. To nás robí čistejšími, približuje nás pravému poslaniu. Odklon od vedenia ducha prináša následky, ktoré by nám mali pomôcť zamyslieť sa a vrátiť sa na správnu cestu. Hovorí aj o tom, že sa učíme čakať na túto silu a dôverovať jej.

Nuž, áno, rozumiem tejto správe – ja vlastne už zasa nerobím kroky k poslaniu. Osud mi opäť včera ukázal cestu – presne tak by som mala v tom obrovskom projekte postupovať. Prešľapovala som dlho na hranici dvoch svetov. Aj som sa rozhodla – no niečo minulého týždňa ma posunulo späť- a v tejto chvíli stojím  – nie, v skutočnosti na tej hranici dupem nohami, plná hnevu a bolesti.

Zámer sveta dobre vie, prečo ma odsunul na týždeň preč, aj ja to viem – bolo to presne  načasované s tým štvrtkom. Odsunul ma presne v pravý čas. Nenáhodnosť náhod ma niekedy fascinuje. Kúpila som bublifuk  v pondelok – v tom stánku mali jediný, posledný. A tak som bublinkovala tie dva dni včasráno v lese, dnes v popradskom parku plnom vrán. Ach, hej, v budúcom živote budem vranou, želám si to celým srdcom.

Ešte stále vám nedokážem napísať v blogu o tom, kde sú diabli. Keď napíšem, pochopíte čo ma tak neskutočne rozhodilo.

 

Záverom…

Intuícia je veľmi zvláštna vec, však? Niekedy vám o nej už konečne viac napíšem. Presne nám hovorí, kam máme ísť – a vedie nás tým pre nás správnym smerom, ak jej skutočne načúvame. Presne tieto slová sa mi vo vyššie spomenutých situáciách s kameňmi vynárajú znovu a znovu. A tak sa snažím intuitívne vykračovať aspoň v lese….

 

Elena   Ach, konečne cestou domov – skoro doma- 16..5.2018

 

P.S.: Áno, pravdaže, môj dar TATIER – srdce z kameňa.  Obrázok je môj.

 

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 8999199x
Priemerná čítanosť článkov: 3153x

Kategórie