Založ si blog

Príbehy 2. – Ako náš pôrod kráča s nami po celý život. ..

 

Niekedy nás ovplyvňujú veci hlboko – a my si ani neuvedomujeme, nakoľko zásadne nás môžu ovplyvniť. Dnes večer o takých veciach.

 

Tak je to i so spôsobom pôrodu.

To, akým spôsobom príde dieťa na svet a aj skutočnosť, ako sa s ním narába po narodení bezprostredne,  môže zanechať stopy na celom jeho ďalšom živote. Prezradím vám, že sme v DELTE (našej pražskej konštelatérskej skupine, vedenej Vojtom Frančem) na minulom stretnutí pracovali okrem iného práve s touto témou. A moc zaujímavé veci nám vyšli. Zaoberali sme sa tým, ako životom prechádza dieťa v závislosti od spôsobu pôrodu a od toho, či mu je umožnený bezprostredne po pôrode stabilný kontakt s mamou, či s ňou zostáva. Poviem vám, moc ma prekvapili tie zistenia – nakoľko intenzívne zasahuje takáto okolnosť do nášho prežívania a správania celoživotne.

Vojta o tom napísal krásny článok na jeho stránke, tak tu tie múdre veci nejdem prepisovať, ak chcete, nájdete to celé na

https://ografologii.blogspot.com/2018/06/typ-porodu-jeho-vliv-na-dusevni-vyvoj.html

 

Myslím, že je to všetko kdesi naskladané pred začiatkom nášho života…

Vlastne som o tom presvedčená čoraz viac. Netajím, že prijímam koincidencie, nenáhodné náhody, objavujúce sa v živote ako niečo, čo nás posúva dopredu. Ak dokážete vnímať ten tichý hlas svojej intuície, ktorý vám niečo šepká, rozhodne to urobte. Ja sa tým riadim.

Počas obedňajšej nedeľnej prestávky minulovíkendového pražského výcviku som preto šla do kníhkupectva, chodila a brala som do ruky knihy. Nebolo to stále ono – až keď som sa v jednej chvíli sústredila na otázku „kam“? prišla som ku poličke, siahla som po jednej knihe a vedela som, že to je presne to kvôli čomu som tam prišla. Pozrela som si názov, jasné. Vliekla som tú obrovskú knihu a fascinuje ma, ako mi umožňuje pochopiť veci. Som kdesi na jej začiatku, a je hodne hrubá. Dáva jasné odpovede na toľko mojich nejasností a otázok – píše sa v nej o takých zvláštnych veciach ako aurických vláknach, štvormonáde, čiernej a bielej línii – až sa mi zatajuje dych a kladiem si otázku, prečo práve teraz mi prišla do rúk. Napíšem o tom viac po jej prečítaní, možno v záverečnom jedenástkovom blogu Tou cestou…

Vlastne vám o tom píšem preto, lebo sa v tejto chvíli sama zabávam na tom, ako prehlbovanie našej dôvery k nenáhodnosti a pokora k vedeniu niečím vyšším pre nás otvára poznanie. V tom je naša možnosť voľby osudu – že dokážeme rozpoznať koincidenciu a aktívne ju nasledovať. Sú to hodne zvláštne veci…

 

A tak možno i ten vyššie spomenutý spôsob pôrodu sme si kdesi pred narodením vybrali, aby sme mohli prejsť určitou konkrétnou cestou.

 

Záverom…

Zvláštny večer je dnes, neviem prečo, mám taký pocit – niečo dôležité a dobré sa odohralo, posun dopredu prinášajúce – sama neviem čo. Mám takú pokojne radostnú náladu, že úprimne k vám z dlaní fúkam iskričky radosti a šťastia – a ukážem vám ešte niečo nádherné.

Obraz – nemaľovala som ho ja, pravdaže, ale náš konštelačný lektor Vojta Franče pred časom. Je to prekrásny obraz, však? Vojta maľuje úžasne.

No pre mňa je ten obraz – ako som zistila minulovíkendovo – hlboko, hlboko, hlboko symbolický. Tvorí jeden môj dávny osobný príbeh. Viac neprezradím, pravdaže.

Prajem vám večer plný vnútornej pohody a pokoja.

 

 

Elena   Predná Hora, 29.6.2018

 

Fotografia je moja, autor obrazu je Vojta Franče, uverejňujem s jeho súhlasom.

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

dolná snemovňa británia

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

Pre požiar vo Výbornej prišli o strechu nad hlavou takmer dve desiatky ľudí

23.04.2024 10:13

Pri požiari štyroch jednoduchých stavieb sa nikto nezranil.

charkov, veža, televízna

List z Charkova: Úder na televíznu veže bolí. Ale nezlomí

23.04.2024 10:00

Vidieť ste ju mohli takmer odkiaľkoľvek v meste, bola najvyššou stavbou Charkova. Pripomínala raketu, ktorá každú chvíľu vzlietne do vesmíru.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 10:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 8997874x
Priemerná čítanosť článkov: 3153x

Kategórie