Založ si blog

Áááááá 2. – Našli sme novičok. ..

 

Teda nie ja – aby sa sem nerozbehla tajná služba, ale anglická polícia ho našla. Údajne. Nuž, vždy lepšie, ako keby ho teraz pre zmenu našla nejaká zvedavá suseda dvoch nových obetí a posypala by ním napríklad koláč pre futbalový tím…

Ironizujem, pravdaže, a prezradím aj že prečo.

 

Pravdaže, dumala som nad tým, prečo…

Tí dvaja novoobjavení novičokom zasiahnutí Angličania bol prvok, ktorý musel do skladačky celého rozprávkového príbehu nejako zapasovať.

A ajhľa, našla sa konečne fľaštička.

 

Ako Aladinova lampa…

Zjavil sa džin (duch, nie alkohol – i keď pri tejto verzii príbehu i ten mal svoje miesto u podaktorých výrobcov príbehu).

Problém je v tom, že ak prečítate aspoň jeden z článkov o výrobe látok podobných novičoku, tak pochopíte, že obe veľmoci pri ich výrobe obchádzali parafovaný zákaz. Pretože nikto nevyrobí bojovú látku, vyrobia len dve (aj viaceré možno) substancie, ktoré sa spontánne zmiešajú, až keď majú byť použité (aby ste si náhodou nepredstavovali naivne, ako ich dokopy z fľaštičiek zosýpa niekde pred Skripaľovým barákom údajný „ruský vrah“). Odhliadnuc od toho, že podoba prášková nie je rozhodne najtypickejšia pre použitie novičoku.

Ďalším problémom je tvrdenie, že pár bol pred ochorením na novičok presne na mieste, kde žil Skripaľ. Tam prišli k tej fľaštičke. Nuž, poviem vám, ak takto lajdácky to rizikové miesto dekontaminovali všetci tí policajti v ochranných oblekoch, čo tam celé dni pobiehali, tak by ich mali okamžite vyhádzať.

Azda veríte príbehu, že by špeciálne vycvičení experti nenašli fľaštičku s vysoko rizikovou (smrteľne rizikovou) látkou na nejakom verejnosti dostupnom mieste? A ona by tam spokojne odpočívala pár mesiacov (však od marca!), až do jedného júlového dňa, kedy tam doputujú dvaja narkomani, ktorí si ju vezmú so sebou?

A už vôbec najzáhadnejšie je, že u týchto dvoch nových obetí našli fľaštičku až teraz. Veď tam okamžite iste nabehol tím expertov. To čo bývali v nejakom zámku s 10 000 miestnosťami, alebo v katakombách? Bežný trojizbový byt v takom prípade experti prečesnú do 24 hodín, čo by bolo aj logické, ak ide o smrteľne jedovatú látku, však?

No škaredý to je príbeh, ak kvôli nemu niekto obetoval zdravie a životy dvoch ľudí…

 

A princ Charles bol v Salisbury údajne tiež…

No ešte že to on nenašiel. Šťastie, že ho nenechá ochranka len tak mírnix-dírnix sa túlať po uliciach. Ktovie nakoniec, či chceli toho Skripaľa a jeho dcéru otráviť, alebo by to bol rovno chystaný útok na neho, kebyže tam skôr pricestuje???!!

Zaujímavé je z môjho pohľadu i vyjadrenie Angličanov, že Skripaľova neter nezískala vízum, lebo nespĺňala jej žiadosť náležité požiadavky. Veď jej ich mohli pomôcť doplniť, aby sa ťažko chorí Skripaľovci cítili dobre a aby sa vyvrátili všetky podozrenia, že kde a ako vôbec teraz žijú. Či sa naozaj nechcú vrátiť do vlasti z ich vlastného rozhodnutia, alebo je to všetko skutočne úplne inak.

 

Záverom…

Takže fľaštička s novičokom sa našla, otrávený pán sa prebral a začal hovoriť. Zatiaľ len málo. Rozprávkový príbeh o novičoku bude preto pokračovať nabudúce. Zatiaľ dobrú noc, milí čitatelia, sladko spite, ak ste uverili príbehu o fľaštičke novičoku zo smetí…

 

 

 

Elena Predná Hora, 14.7.2018

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

vražda, bratislava, bezdomovec

Z vraždy muža v bratislavskej Petržalke obvinili 45-ročnú ženu

24.04.2024 10:23

V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až na 20 rokov.

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9000445x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie