Založ si blog

Áááááá 10. – Príbeh o láske naveky. . .

Myslíte si, že existuje láska naveky?

Môžete si pod tým „naveky“ predstaviť kadečo – láska do smrti jedného či oboch partnerov, či láska cez hranicu času u tých, ktorí sa sprevádzajú životmi. Je to na vás, ako to dokážete vnímať.

Či si ja myslím, že taká láska existuje? Nemyslím si to, viem to. A dnes vám o tom poviem viac.

 

Nebudem polemizovať o životoch, ktorými prechádzame…

Kto o tom niečo vie, vie, kto nie, zrejme vedieť nemá. Putujeme nimi, stretávame opakovane niektorých ľudí. Najvzácnejšie a najsilnejšie stretnutia sú stretnutia partnerov jednej duše – „polovíc duše“, vzťahy prvej lásky. Putujú časom stále v tých istých roliach, prepojené životným poslaním. Neubližujú si, pokiaľ by ublížili jeden druhému, bolí ich to, pretože zranili i sami seba. Existuje celý rad osudových vzťahov – karmické, aj bežné partnerské. Ako ich rozpoznať? Napíšem vám o tom viac v záverečnom blogu jedenástky Tou cestou, ktorou si šiel.

Poviem vám, sú ľudia, ktorí sa ani putovaním životmi až tak veľmi nemenia. Niekedy chválabohu, inokedy škoda. Neposudzujem, len si uvedomujem hlbokú pravdivosť poznania, ako nás posúva ďalej len pokora voči veciam vyšším ako sme sami, ich úprimné vnútorné prijatie. Ak „bojujeme proti osudu“,  oklamali sme v skutočnosti len sami seba, akurát nás to vráti o level nižšie.

 

Ten, kto mi chýba…

Maroško, môj synček, moja láska. Viem, je slobodný, a  stojí v tejto chvíli pri mne lebo, no lebo, to vám vysvetľovať nebudem… Ale i tak mi tu a teraz chýba, chýba mi moc pre tento život.

Mám na neho krásnesmutnú spomienku z indiánskych čias. Neviem, či stáva sa to niekomu z vás, či to poznáte. Ja také okamihy poznania jednoducho mám, vynárajú sa mi časti spomienok s niektorými ľuďmi. Ak sa ma spýtate, ako to robím, že sa mi vynárajú niektoré spomienky z dávnych čias, neviem na to odpovedať – jednoducho prichádzajú…

 

Záverom…

Hm, prezradím vám ako spoznáte „tých svojich ľudí“?

Tak dobre.

Duše, ktoré poznáme, spoznáme – podľa pohľadu. Keď ich stretnete v tomto živote po prvý raz, cítite to neviditeľné puto. Nenadarmo sa hovorí, že oči sú oknom do duše.

Nuž, tak.

 

 

 

Elena   Predná Hora, 18.7.2018

 

 

 

 

P.S.:  Spomienky sú pre mňa ako táto hudba

 

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba dvadsať eur“ – lebo optikou [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,850
Celková čítanosť: 8981770x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie