Založ si blog

Tou cestou, ktorou si šiel 11. – Intuícia. . .

Intuícia je pre život dôležitá, moc a moc. Dôležitejšia ako peniaze, ako postavenie, titul, majetok,…

Hej, o intuícii som ešte sľúbila napísať v tomto záverečnom jedenástkovom blogu – a ja sľuby vždy plním. Takže dnešná jedenástka je venovaná práve intuícii – kam nás môže doviesť, ak ju začneme naozaj vnímať…

 

Intuícia nás zbavuje životnej slepoty…

Tretím z  dôvodov, že na ceste životom sme ešte nedošli ku svojmu pravému poslaniu, je popri našej nezrelosti a nedôvere v niečo väčšie ako my, aj nenačúvanie vlastnej intuícii.

Ako pracovať s intuíciou? Nuž, len sa započúvať do toho, čo sami vyhlasujete – ten tichý hlások vám šepká, že zrejme to zasa nedopadne dobre? A napriek tomu sa v zlom kroku nezastavíte? To ste naozaj takí necitliví voči sebe?

V  blogu Tou cestou, ktorou si šiel 3.Močiar je prekrásne miesto… som písala o tom, že potrebujeme pracovať s našou pokorou, vďačnosťou i dôverou, aby sme došli ku svojmu pravému poslaniu. A že až vtedy sa k nim skutočne dostávame, keď sú prirodzenou súčasťou nás samých.

Pokiaľ sme schopní citlivej sebareflexie, potom si uvedomujeme, že nápad „idem bojovať proti osudu“ svedčí o nedostatku mojej pokory i nedôvery vo veci väčšie ako ja sám. Rovnako ani nápad „urobím to, aj keď si myslím, že to dopadne zasa zle“, nie je múdry životný krok. Ak naozaj chcem vnútorne rásť, mal by ma takýto v mojich myšlienkach zachytený nápad popchnúť ku konaniu „viac na kolená“.

Ak sa vraciate znovu v myšlienkach do patologického vzťahu, nie je to o nehynúcej láske, ale o tom, že ste doteraz neprevzali jeho posolstvo. Taký vzťah rozhodne nie je pravý, lebo v ozajstnom vzťahu si ľudia vedome neubližujú. Akonáhle je vo vzťahu ponižovanie, je karmický, návrat do takého „vzťahu“ je iba životom s trvale narušenou sebaúctou a ďalšie zraňovanie seba samého. Spôsob, akým to definitívne uzavrieť, je jediný – musíte prevziať jeho posolstvo – t. j. ak je partner  ponižujúci, nespoľahlivý, zraňujúci, musíme sami sebe dať sladkú otázku „kedy sa ja správam ponižujúco, nespoľahlivo, zraňujúco voči iným“? A dať si na ňu pravdivú odpoveď. V tej chvíli, keď si to naozaj vnútorne priznáte, karmický vzťah definitívne ukončíte. Nikto to nedokáže spraviť za nás, musíme to pre seba spraviť vždy len sami.

Múdre knihy hovoria, že karmické vzťahy nás pripravujú na pravý vzťah – učia nás byť ozajstný. Je preto dôležité vedieť ich rozlíšiť, a oslobodiť sa. Ale to môžeme len „belením“, pokornením. Veľmi zaujímavo popisuje lásku v podobe šiestich krajín Hawley vo svojej knihe Obnova ducha. Karmické vzťahy vychádzajú z túžby, a v nej aj zostávajú. Prejsť od nej k láske pravej umožňuje naozaj len vyspelosť našej duše. Nenáhodné náhody – koincidencie –  nás ako vlny nesú nás dopredu na našej ceste, ak konáme v ich smere.

 

Vrátim sa ku jednej mojej koincidencii…

– už som ju tu i spomenula, minulý mesiac som si z Prahy privliekla veľkú a ťažkú knihu. Tak o nej vám teraz ešte niečo prezradím.

Je o moc zaujímavom fenoméne, bielej a čiernej línii duší a štvormonádach. Hovorí sa tu o celom rade vzťahových spojení – o prepojení duší biely Adam – biela Eva, ktoré je tou pravou večnou láskou, o možnom povznášajúcom spojení čierny Adam – biela Eva, až po najviac rizikové a ťažko karmické spojenia čierna Eva a čierny Adam, kde po prvotnej pudovej fascinácii sú rozpory, niekedy až krutá nenávisť. Kým biely pár po prvotnej fascinácii rozvíja lásku a porozumenie, čierny pár sprevádzajú konflikty, hra na lásku, vzájomné ubližovanie. Spojenie biely Adam a čierna Eva nie je vraj funkčné, ale spojenie biela Eva – čierny Adam také môže byť, ak Adam „belie“. Jasné, je tam toho oveľa viac o kadečom – napríklad málokto si uvedomuje aj energetickú škodlivosť striedania sexuálnych partnerov, či potrebu očistením sa zanechať minulé vzťahy pri vykročení do nového.

 

A Genové klíče…

No áno, práve dnes nadránom som v pošte našla ďalšiu časť informácie k vysvetleniu môjho profilu, hovorí sa v nej o aktivovaní nášho šťastného osudu. Lebo profil získate na internete zadarmo, v podstate za chvíľu, jeho pochopenie je však dlhou cestou. Po zakúpení knihy dostávate kroky ku pochopeniu knihy postupne ako pomoc.

Ale v podstate sa tým, čo v tej správe prišlo, potvrdzuje to, že začínam tie veci správne chápať – som totiž presvedčená, že posun vpred je možný len „belením“. V Genových kľúčoch to nazývajú procesom ovplyvňovania prvých dvoch kľúčov – v oblasti životného poslania a evolúcie. Spúšťajú „rad šťastných udalostí“, no to ja nazývam koincidenciami, a tým prečistia prekážky, mení sa vyžarovanie, ktoré priťahuje do nášho života správnych ľudí, správne miesta a správne okolnosti. Cesta životného poslania sa tým spôsobom otvára.

Áno, jednoducho tým veciam rozumiem a začínajú mi zapadať do seba. Mám z toho teraz moc dobrý pocit.

 

Záverom…

Mne pomohla i cesta za majstrom šamanom. Ak teraz niečo naozaj chcem tak to je práve  základný 2-dňový šamanský kurz s ním v Revúcej – a posledný mesiac som preto úporne hľadala ľudí do skupinky, ktorá by to chcela absolvovať– nepridáte sa niekto? – volala som zúfalo v duchu s očakávaním, že snáď sa tí správni ľudia ozvú. Hm, zatiaľ som potrebnú skupinu dokopy nedala).

 

 

Elena   20.7.2018

 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8939381x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie