Založ si blog

Čas srdca 7. – Matka roka. ..

 

V živote sa riadime rozdielnymi hodnotami. A vštepujeme ich aj potomkom – ako taký životný generačný odkaz…

Niekto chce svoje deti naučiť poslušnosti, iný slušnej výchove, či vonkajšej formálnej uhladenosti. Jeden preferuje u detí úspešnosť, vynikajúce známky, druhý zasa úspech v nejakej výkonovej oblasti, napríklad v športe, tretí krásny a upravený vzhľad a la Barbie, štvrtý roztomilé správanie v štýle Hello, Kitty. Ja napríklad som chcela u mojich detí zakoreniť zmysel pre humor a schopnosť snívať. Myslím, že nie sú až také romantické snívačky ako ja, ale zmysel pre humor im nechýba, majú ho hlboko pod kožou.

 

Už som kedysi písala, že náš štýl humoru je svojrázny…

Ktosi tuším hovoril, že dievčatá sú ako nežné krehké víly – alebo to bola pred dávnymi rokmi moja scestná materská predstava? Dievčatá krehko sa usmievajúce v modrých, bielych či kvietkovaných princeznovských šatočkách so slameným klobúčikom (klobúky skrátka milujem – a áno, aj nosím, lenže kovbojské širáky) boli len vzdialenou víziou a ilúziou na pár fotkách. Mala som v skutočnosti pri nich „ranger výcvik“ – a to aj slovne. Človek musí nadobudnúť pohotovosť v mnohých naivne humorných, či aj ťažko recesistických situáciách, niektoré z nich som kedysi v tomto blogu i prezradila.

Ten humor sme si ryli pod kožu vzájomne…

 

Matka roka…

A dnes som vďaka tomuto nášmu humoru kandidovala u podaktorých na matku roka.

No to vám je tak – v akcii v istom nemenovanom obchoďáku sú mačacie cementy, granule, dokonca aj konzervy po 29 centov – a tak sme s Kikou skoro ráno kúpili cement, granule a aj 10 mačacích konzerv. Naukladané v rade na páse pri čakaní na pokladňu sa hrdo týčili. Kika sa akosi zamyslela – no tak prečo ju neprebrať a nespríjemniť jej ráno?  Preto som rozhodila rukami a dramaticky som si vzdychla: „Ach, dieťa, aká som rada, že sme zohnali mačacie konzervy v akcii“. Ľudia v rade spozorneli. „Budete mať čo jesť celý víkend, keď idem do tej Prahy“ dodala som medovo. Kristína sa rozosmiala a pohotovo dodala „mala si kúpiť radšej viac tých červených, tie mám radšej“.

Hm, pohľady podaktorých ľudí v rade „no, to je ale matka roka“  stáli za to…

 

 

Elena    24.9.2018

 

 

 

 

 

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Takže tak 4. – Mali by sme brániť spojencov v NATO?

05.04.2024

Nuž, neviem ktorý hlupák by sa hrnul pomáhať spojencom v NATO, ktorí by sa stali obeťou útoku Ruska iba preto, že vytrepali svojich vojakov na Ukrajinu. Povedzme si rovno – zmluva o vzájomnej pomoci v prípade napadnutia platí, ale týka sa nepochybne situácie, že sa členská krajina stala obeťou útoku. A nie že sama svojou hlúposťou ako agresor vyprovokuje odvetný [...]

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát

18.04.2024 07:02

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 07:20

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,848
Celková čítanosť: 8974638x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie