Založ si blog

S láskou 4. – A motorku vrátyt. . .

 

Ná, je to tak – rovnako delyt, spravedlivo, tak to vo svete má byt. A nyje jednemu tak a druhemu onak.

Takže  teraz o spravodlivosti, aj o tom, komu a akú motorku vrátiť by sme mali.

 

Prednedávnom…

Médiá sa pretŕhali vo vypisovaní o tom, ako treba zločin s novičokom (ešte ani nepreukázaný a vonkoncom nestotožnený, nie že ešte právoplatne doriešený) zo strany Ruska a Putina tvrdo vyspelými krajinami potrestať.

A sankcie, a veľvyslanci domov, a čojaviemčovšetko ešte…

Mali sme sa i my bez zaváhania k tomu všetkému rumrajzu pridať, ako správni spojenci.

 

Zato teraz…

Pri brutálnom zavraždení novinára v Saudskej Arábii priamo na konzuláte je priam ukážkové ticho. Nikto nevykrikuje Je suis Chášukdží. Nikto – teda okrem mňa – nepožaduje, aby sme vyhostili veľvyslanca Saudskej Arábie za ten zločin.

Zločin sa evidentne stal, novinára zavraždili – navyše preukázateľne plánovane, zákerne a brutálne. Po smrti zhanobili jeho telo tým, že ho rozrezali pílou a údajne rozpustili v kyseline, prípadne v dodávke vyviezli kamsi tajne zakopať.

Tak na čo čakáme?

 

Sankcie tvrdé na nich treba…

Veľvyslanec domov, a pribaľme mu k tomu aj tú superextraluxusnú a nehorázne drahú motorku, ktorú onehdá dostal od šejka Kaliňák (jej zapožičanie dopravnému múzeu na rok je beztak len dočasné riešenie – a čo potom? Kaliňákovi ju mnohí nedoprajú, len hriechy by boli. Dva v jednom to bude – motorky sa zbavíme a škriepkam o ňu sa tak vyhneme, aj Saudoarabom dáme jasne najavo, čo si myslíme o vraždení novinárov, nie?)

A pre tých, ktorí si myslia, že my nemôžeme hroziť vážnymi dôsledkami rovnako ako Trump – nuž, môžeme – dokonca lepšie ako on, lebo so zbraňami so Saudoarabmi kšeftovať nemusíme. Tú motorku im pošleme rozobratú na skrutky. Ha.

Dúfam, že všetci naši nerozluční spojenci sa ku nám v sankčných krokoch pridajú, bez zaváhania.

 

Hlasy spojencov…

Podaktorí sa už začínajú ozývať. Hovoria o nedôvere ku oficiálnej verzii Saudskej Arábie, a vôbec sa tomu nečudujem. Už dávno malo byť rozbehnuté medzinárodné vyšetrovanie. A minimálne na rok uzavreté všetky zastupiteľské úrady Saudskej Arábie v Európe – nech si doštudujú za ten čas, na čo slúžia zastupiteľstvá a na čo nie. Dotyčný princ Salmán by mal mať doživotný zákaz vstupu na územie Európy – pretože ho zrejme inak nikto nepotrestá.

Uvidíme,, či sa naozaj dokážu ku nejakým sankciám voči Saudoarabom dohrabať, ja tomu veľmi neverím.

 

Sankcie voči Saudoarabom…

Celkom vážne – vôbec by neboli nereálne. Ich obchod s ropou tvorí cca 10 percent svetovej spotreby, takže by sme sa len mierne uskromnili a ropu by sme dovážali od Ruska alebo USA. Bolo by nám len na prospech z hľadiska životného prostredia obmedziť individuálnu dopravu a spotrebu ropy.

Zato oni – začali by sa v rope kúpať, alebo čo by s ňou robili, ak by ju nemohli predať?

 

Elena  21.10.2018

 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8939140x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie