Založ si blog

Výkop 4. – Čo mal spraviť premiér Pellegrini. . .

Prezidentovi Kiskovi premiér Pellegrini mediálne naložil za tú jeho „tajnú správu SIS“ – informáciu priniesli médiá. Presnejšie – aby som odcitovala médiá – požiadal ho, aby nedezinterpretoval informácie SIS – priamo povedané, aby netáral od buka do buka…

Teraz poviem pár slov o tom, prečo by sme sa nemali nad tou informáciou len zasmiať, či hodiť znechutene rukou. A dodám i to, čo podľa mňa mal spraviť premiér Pellegrini naozaj.

 

Informácia, ktorá hovorí veľa…

Áno, presne taká je spomenutá informácia (používam toto pomenovanie, aby sme si ju neplietli s tou údajnou tajnou správou SIS).

Vraj tá správa SIS veľa nehovorí o tej eurofondovej a pozemkovej mafii –  a rozhodne vraj nie je žiadnou tajnou správou SIS prezidentovi – ako tvrdil prezident. Ide o ním vyžiadané údaje od roku 2000, ako sumár.

Nech je ako chce, správa prezrádza naozaj veľa.

Zhrňme, čo všetko nám naozaj prezrádza:

  1. Údaje o darebáčinách a darebákoch tu boli, len vôľa to všetko riešiť chýbala.

Kto je za to zodpovedný? Rozhodne by sa mala voči niekomu vyvodiť zodpovednosť za nečinnosť vo veci.

  1. Ak prezident Kiska vyhlasuje na základe tej prečítanej správy SIS, že gauneri mali krytie z najvyšších miest polície, prokuratúry a politiky, je to veľmi vážna vec. Kto preveruje tie podozrenia? Verejnosť má právo vedieť tieto informácie a poznať aj postihy pre páchateľov.

To nepochybne, je to však len prvoplánový pohľad. Pri druhom pohľade sa vynára celá kopa ďalších otázok, vo vzťahu ku tej správe SIS pre prezidenta.

 

  1. Informácie dostal prezident Kiska ešte v marci – prečo to uverejnil práve teraz? To až tento týždeň sa dočítal k tej pošte, alebo išlo o dobre premyslený manipulátorský krok z jeho strany?
  2. Prečo doteraz vo veci nejako ako prezident nekonal, nepodal trestné oznámenie za nečinnosť? Veď to je v zmysle platnej legislatívy spolupáchateľom – ak vie o trestnej činnosti a neoznámi ju orgánom činným v trestnom konaní, však?
  3. Za akým účelom si vôbec potom prezident Kiska vyžiadal tú správu, ak ju len prečítal a bol ticho? Načo mu bola? Azda nie na to, aby z nej niekedy občanom predčítal verejne, že takto to kedysi bolo?
  4. Premiér vyzval prezidenta Kisku, aby nepoškodzoval obraz Slovenska. No čo už k tomuto dodať? Prezident by mal svoj národ zastupovať – a nie vystupovať ako jeho kritik, zrejme sa príliš vžil do roly euroobčana, či amerického svetobežníka. Veď nie som v zásade proti – ak by chcel bežať niekam do sveta, len nie ako náš prezident, pravdaže…
  5. Prezident Kiska vykladá veci z tajnej správy SIS národu? To ako vážne? Nuž, je úplne jedno, či to boli veci úplne neznáme a tajné, boli ako tajné označené – to je rozhodujúca skutočnosť. A porušenie utajenosti je podľa platnej legislatívy trestné. Nemožno ho dokonca u prezidenta kvalifikovať prísnejšie, ako konanie úmyselné, ako u bežného občana, ktorý by našiel tú správu niekde na ceste pohodenú a čítal by z nej pripitý v krčme kamarátom pri pive?
  6. Naozaj má náš terajší pán prezident bezpečnostnú previerku, aby sa oboznamoval s utajenými skutočnosťami? Kto a prečo mu ju dal, vzhľadom na ním predvádzané správanie vo vzťahu ku utajovaným skutočnostiam? Moji drahí čitatelia – určite v tomto smere je podľa vás pán prezident Kiska osobou na nakladanie s akýmikoľvek utajenými skutočnosťami štátu skutočne dostatočne spoľahlivou, a mal by ich dostávať len tak na stôl?
  7. Čo mal teda naozaj urobiť premiér Pellegrini? Áno, áno, správne, mal podať podnet na prešetrenie postupu prezidenta Kisku, namiesto vykladania do médií v štýle prezidentovej prevýchovy.
  8. Pokladáte tento cirkus jedného z našich najvyšších vládnych predstaviteľov cez médiá za vhodnú prezentáciu k výročiu Československa? Naozaj sa pán prezident postaví niekde na oslave storočnice a bude sa tváriť ako človek plne pripravený robiť SPOLOČNE s vládou SR všetko pre blaho národa slovenského?

 

Ach, tá moja jedenástkovosť ma sprevádza všade, nuž tak ešte jedna otázka na zamyslenie

  1. Naozaj si myslíte, že pán terajší prezident Kiska si zaslúži ako prezident Slovenska dovládnuť do konca funkčného obdobia, aby získal prezidentský celoživotný dôchodok – alebo by mal radšej odstúpiť čím skôr, bez toho prezidentského dôchodku?

 

 

 

Elena   27.10.2018

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Fico

Premiér vyzval predsedu Najvyššieho súdu, aby poskytol informácie o prerozdeľovaní spisov

24.04.2024 16:51

Podľa Fica je podozrivé, že v minulosti všetky najcitlivejšie veci, v ktorých sa rozhodovalo o opravných prostriedkoch, pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9001309x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie