Založ si blog

Na tepe dňa 9. – Teroristický útok v Štrasburgu. . .

 

Dvaja mŕtvi, podľa niektorých médií sú vraj mŕtvi až štyria ľudia – už nebudú sedieť so svojimi blízkymi za vianočným stolom. A ktovie koľkí z tých kriticky zranených – väčšina zdrojov hovorí o 9, niektoré až o 11 veľmi ťažko ranených – to prežijú. Presné počty obetí sa snáď dnes dozvieme.

Predstavte si, idete na vianočné trhy s rodinou – a niekto zabije niekoho z vašich blízkych, alebo vás.

 

Teroristický útok to bol…

Jednoznačne sa hovorí o teroristickom útoku, plánovanom a pripravovanom osobou, ktorá bola na zozname rizikových osôb. Je otázne, či vôbec šlo o jeden útok, aj keď hovorili všetci o jednom páchateľovi, niektoré médiá hovorili o súbežných útokoch. Uzavreli okamžite Európsky parlament, no prečo – však mohli promigrantsky naladaení europoslanci s páchateľom ísť pohovoriť o jeho multikultúrnych potrebách, ktoré z nich mu nenaplnili…

Píšem ironicky, pretože cítim hnev – niekto svojou sprostou víziou „pomoci migrantom“  berie životy nevinným ľuďom – je podľa mňa spolupáchateľom týchto ohavností. Brať do Európy hromadu ľudí bez akýchkoľvek bezpečnostných previerok a s úplne odlišnou kultúrou je obrovské bezpečnostné riziko.

 

Ako pomáhať migrantom…

Pomoc migrantom by mala skutočne VŽDY znamenať len prečkanie krízy v rodnej krajine v stanovom tábore v susednej krajine neďaleko hraníc – a potom návrat do svojej vlasti. S tým, že na zlepšovanie situácie v krajine musia mladí dospelí muži priložiť ruku, do táborov pomoci by šli len ženy a deti. Pomocou nie je usádzanie sa migrantov v civilizačne a kulturálne odlišných krajinách, kde nie som ochotný sa prispôsobovať a pretláčam tam bezohľadne svoje pôvodné zvyky a kultúru. A pomoc ekonomickým migrantom by mala znamenať jediné – nabalenie chleba na desiatu pri okamžitej ceste späť do vlasti. Ak ho drahá vlasť nechce prijať, nuž nech sedí na hraniciach a OSN ju atakuje za neplnenie povinností – prípadne nech spíše nejaký Globálny pakt o povinnosti rodnej krajiny postarať sa o svojich vlastných občanov. Potom by konečne africké krajiny začali robiť opatrenia na znižovanie explozívnej pôrodnosti – zatiaľ nemusia, veď načo?

 

Globálny pakt o migrácii…

Neviem skutočne, prečo niekto to veľdielo nazval globálnym paktom – lebo neustanovuje žiadne povinnosti druhej strany – netýka sa povinnosťami ani migrantov, ani ich rodných krajín.

Nepodpísali sme ho, a tak by som mohla písať o migrantoch pravdivo – na rozdiel od mnohých médií, popisujúcich útok a strelca len ako „osobu, ktorá bola na zozname možných teroristov“. V zmysle migrantskej korektnosti nikde niet ani zmienky o krajine pôvodu „tej osoby“. Prelistovala som nadránom v tvrdohlavom hľadaní toho dosť, no nenašla som túto informáciu.

 

Ale veď aj ja môžem písať o migrantoch vysoko pozitívne – aj bez paktu, pán Lajčák…

Prajem im len to najlepšie – k Vianociam im z celého srdca želám, aby sa všetci vrátili, odkiaľ prišli – teda, aby ste si to nevysvetľovali nesprávne – aby sa vrátili do rodnej krajiny. Do svojich domovov, ktoré si dlhoročnou poctivou prácou vybudovali. No povedzte, čo krajšie by som im mohla priať?

Prajem všetkým migrantom, aby sa vrátili domov, okamžite – a už navždy, navždy, navždy zostali vo svojej vlasti, kde sú nepochybne účastníkmi tých sociálnych výhod, ktoré tu hľadajú márne. Lebo náš zdravotný a sociálny systém sú nastavené ako systémy poistné, to znamená, že do nich musí človek vkladať, aby z nich dostával. Ako podporu neznášanlivosti nemožno označiť, že ak niekto platil do dlhé roky do takého systému, aby bol v starobe a chorobe zabezpečený, chce z neho dohodnuté plnenie dostávať a nechce sa podeliť s tými, ktorí taký systém netvorili. (A nič na tej skutočnosti nezmení žiadny rozsudok európskeho súdu o práve migrantov na plnohodnotné sociálne zaistenie a rovnocenný nárok – mimochodom smernica, z ktorej v rozsudku ES vychádzal, smernica 2011/98/EÚ, je Slovenskou republikou prijatá). Lebo na základe takej „bezpracnej“ filozofie, ak sa ja budem chcieť voziť na susedovom aute,  musí mi ho tiež dať na vozenie sa, lebo inak je neznášanlivec neznášanlivý, nie?

 

Záverom…

Súcitím s obeťami, aké hrozné sviatky budú mať tí, ktorí prišli o svojich blízkych rukou vraha. A ak vraha chytia živého, tak sa mu budú ešte aj skladať na pohodlný „ľudskoprávne zaistený“ luxusný pobyt vo väzení.

Nie, nie je to správne, nie je to spravodlivé – utrpenie nevinných obetí, ohrozenie zo strany tých, ktorí prišli s natiahnutými rukami žiadať o pomoc.

A to, že sa takýto čin deje v čase vianočných sviatkov, je dvojnásobne zlé.

 

 

Elena  12.12.2018

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8985171x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie