Založ si blog

Iba slová. .. 1. – Horšie už u nás byť nemôže. Keby mohlo, už by bolo. ..

 

Horšie už u nás byť nemôže. Keby mohlo, už by bolo…  Táto úžasná myšlienka nie je moja – je z aforizmov Draga Miku. Keď ju nedávno dal v blogu, zdieľala som ju na fb, posúvala sa ďalej a posúvala…

Vraciam sa k nej, lebo, no lebo…

 

Máme dosť dôvodov…

Máme dnes dosť dôvodov povedať si – myšlienka je to nielen úžasná, ale hlavne pravdivá.

Veď vytiahnime pár faktov za uši

  • Anglická vojnová loď v odeskom prístave, „lebo more patrí všetkým…“ (nedajú si pokoj, tí darebáci, keď to nevyšlo s novičokom, tak treba skúšať rozdúchavať konflikty takto – a keď po troch týždňoch odpláva, vystrieda ju ďalšia ich vojnová loď, dych vojny v týchto výčinoch striehne).
  • Ukrajina oprašuje banderovcov, uznali ich za vojnových veteránov, už od augusta používajú v armáde pozdrav spájaný s nimi, dostávajú dokonca dôchodky (páchali zločiny proti ľudskosti, žiadni hrdinovia, ale banda vrahov – skutočne chceme podporovať tých pravých fašistov a dávať sa s nimi do spolku?).
  • Slovenská politika funguje v štýle morálneho bahna – kto ešte nebol namočený v špinavostiach, ohláste sa (prepletenie politikov s mafiánmi je očividne tesnejšie ako materské puto podaktorých – ten Kočner je taký moták, keď posiela takéto motáky, poviem vám… Jasne to prezrádza, že „dirigentom spolku a veľkým mysliteľom“ nie je on).
  • Podaktorí „novodobí myslitelia a nosiči lepších zajtrajškov v smere rušenia genderových stereotypov“ majú na paškáli rozprávky, lebo deťom ukazujú „zlé vzory“ (ja, ťažko romantická duša, za rozprávkami pôjdem na kraj sveta – a skutočne si neviem predstaviť rozprávku v štýle „popolvár si obliekol princeznovské plesové šaty a vykročil…“).
  • Zdražovanie nás čaká od januára, lavínovité podľa mňa (vlastne stále pokračuje, len sa zvýrazní, životná úroveň väčšiny ľudí zasa raz pôjde dole).
  • Európska únia nepostihuje dvojitú kvalitu potravín ako nekalú obchodnú praktiku (jednoznačne nám ukazujú, ako si predstavujú „rovnosť, slobodu a bratstvo“).
  • Na čele štátu máme prezidenta, ktorého zoznam políciou riešených skutkov bude čochvíľa rozsiahlejší ako Marxove a Engelsove spisy dokopy (devalvácia a devastácia hodnôt v našej spoločnosti, spojená s týmto jeho postojom morálnej otrlosti, sa nedá ani pomenovať).
  • Spravili sme „obchod storočia“ – nakúpili sme americké stíhačky, pričom národ zavádzajú cenou 1,6 miliardy (v skutočnosti nás s nákladmi za desať rokov prevádzky vyjdú 3,6 miliardy – viete si predstaviť, koľko by sme za to prevádzkovali nemocníc, podporili poľnohospodárov, vybudovali ciest, zaviedli spojov či pre deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami vytvorili miest asistentov učiteľov. Za túto Gajdošovu darebáčinu voči národu by môj hlas vo voľbách strana SNS nikdy nezískala – pre mňa sú to vojnoví štváči a zradcovia národa. A Danko ako kandidát na prezidenta? Veď nevie spraviť poriadok s vlastným človekom, je to smutná vizitka.).
  • Mohli by sme takto pokračovať dlho – že sa blíži ekonomické kríza (ekonómovia varujú, a myslím, že na mnohých kruto doľahne), že platy u nás sú žobrácke, že pomáhame migrantom viac ako vlastným odkázaným, že ľudia blúdia obchodmi a mnohí musia veľmi zvažovať, čo kúpia, že…

Nuž, tak vám poviem – časy majú plno fľakov…

 

Časy majú plno fľakov…

Napriek všetkému svet je krásne miesto. Vianoce sú úžasný čas.

A dnešok je fajn – teda pre mňa isto, stredné dieťa má narodeniny. Svetlanka (muška – svetluška s láskavým srdcom) chcela nepečené koláčiky – guľky, podvečer som preto vyrábala trojaké – tatrankové, rafaelo, aj krémovo-čokoládové. Odarčekované dieťa mi už popolievalo všetky kvety a stromčeky, ukryté na dvoch poschodiach bytovky pred zimou a umylo v bytovke schody.

Deti sú podľa mňa veľkí učitelia života, až cez ne naozaj niektoré veci začíname vidieť a chápať. Aj čas Vianoc.

Ach, áno, v tomto čase vianočnenia by sme mali i napriek fľakom na časoch zamerať našu pozornosť na „zázračno“ a „dobro“, načrime do pokoja a radosti.

Sneh včera padal a padal (to možno niektorých potešilo, no meteorológovia u nás v horách varujú pred orkánom, a ešte pred týždňom básnili o +10-stupňových teplotách na tento víkend – naivne som sa tešila, že zajtra zájdem na vyhliadku, keď sa roztopí sneh). Snehobiele Vianoce, plné ticha, máme tu v horách – na rozdiel od mestského nákupného blázinca. Čas tu plynie jednoducho iným tempom, uvoľnene a pokojne. Človek sa v ňom stíši, začne vnímať ako preletí sýkorka z vetvy na vetvu, ako padajú snehové vločky a menia tvár krajiny, ako vietor povieva korunami stromov. Všetky tie malé zázraky života.

Pokoj a radostnú pohodu prajem vám všetkým…

 

 

Elena   22.12.2018

 

P.S.:  Je znepokojujúce, že existuje niekto, kto jediný vidí pod povrch zdanlivej idylky, tak hlboko nám rozumie.

 

 

 

 

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8935271x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie