Založ si blog

Komu veriť 10. – Iba človek. . .

Nenáhodné náhody pochabo poskakujú našimi životmi, ako drobné snehové vločky o tretej ráno nočnou oblohou spiaceho mesta. Na ceste z Brna som dorazila do Revúcej, a keďže prípoj domov mám až ráno o pol ôsmej, napíšem pár slov o tom, čo vo mne rezonuje.

 

Doraziť niekam nadránom rozhodne nie je zábavná skúsenosť…

Dokonca aj v meste ako Brno pred štvrtou hodinou nadránom. Niekdajšia socialistická realita, ako sedím v teplej a osvetlenej čakárni a v bufete si kupujem jablkovú a makovú štrúdľu, či marokánku a zebru rez, ktorú nesiem v spomienkach z čias mojich výcvikov hypnózy a grafológie v Brne, sa včera rýchlo rozplynula. Namiesto toho môžete blúdiť temným okolím do piatej, kým otvoria čakáreň. A môžete si vybrať, či budete v duchu nadávať, alebo ako ja využijete príležitosť na pár záberov.

Konečne čakáreň otvorili a niekoľko čakajúcich sa šťastne usadilo v teple. A ja i na wifi busky Zvonařka, keďže v Česku rooming nezapínam.

 

Nič v živote nie je náhodné…

Cez koincidencie s nami hovorí Zámer sveta. Keď pozorne načúvame, dostaneme sa aj ku pochopeniu ich posolstva.

Moja ranná včerajšia dávka múdrosti? Usadená v teple a na wifi – ako prvá vec na fb Dušek, pozriem a vedľa seba na kopu letákov – i tam Dušek.  Tak som článok čítala. Koincidencia vám vždy cinkne, a presne viete, ktorá časť to je. Prezradím moju včerajšiu? V článku stálo „Milujem radu jedného indiána:“ (spozornela som, milujem všetko indiánske) a tá rada znela „Odpočívaj, a pritom buď v strehu.“ A za tým „Myslím, že nás všetkých čaká veľké prekvapenie.“  Áno, vnímam to ako odkaz Zámeru sveta, že ma čaká niečo prekvapujúce. Zlé prekvapenie som zistila už večer pred cestou, snáď to avízované veľké prekvapenie bude v mojom živote dobrým prekvapením.

A pred chvíľou pri vyťahovaní vecí z tašky mi časopis pripomenul Dušeka. K písaniu blogu som si preto pustila niečo o ňom z youtubu. O Indiánoch mal čosi, zistila som, tak ma koincidenčne opäť poučil – hovorí ako robia veci Indiáni – musí to byť krásne, musí to byť energetickým žiaričom, a musí to byť účelné. To mi preplo pochopenie okamžite. Je to také hlboké, upokojujúce pritakanie k môjmu projektu, posvietenie na cestu.

Potom som si vypočula ešte jeho nahrávku o autistoch a synchrónne ma to doviedlo ku jednej úžasnej, už nie jeho, nahrávke (určite o nej aj vám v blogu niekedy porozprávam).

Nuž, ak sa dotkneme posolstva nenáhodnej náhody, nesie nás ako vlna dopredu, dopredu.

 

Prezradím vám ešte jednu moju včerajšiu koincidenciu, chcete?

Pri vyčkávaní na otvorenie čakárne včera nadránom som v Brne objavila výklad „zastavárny“. Moju pozornosť tam pritiahla jedna tácka, kdesi vzadu nenápadne založená v polici. S motívom šípových ruží. Koincidencia cinkla. Milujem šípové ruže, ich prirodzenosť, krehkosť a čistotu. A zistila som, že dokonca i v sobotu otvárajú o 6,30. No áno, to je ona, tá šípkovoruženkovská tácka. Teraz už moja.

A potom som už vyrazila ulicami mesta na konštelácie. Honza je rovný a prirodzene pokorný človek, ním stavané konštelácie sú silné. Uvedomujem si nenáhodnosť celej tej situácie, prvý raz prišiel do Brna, práve teraz, ďakujem Zámeru sveta za príležitosť. Úprimne sa snažím spokornievať. Beží mi trojmesačný čas konštelačnej zmeny.

 

Iba človek…

Niekedy hovoríme, že sme „iba človek“, keď si uvedomíme nejaký svoj krok ako nesprávny,  v snahe ospravedlniť svoj čin pred inými, či pred sebou samým. Niekedy hovoríme, že sme „iba človek“, keď nám chýbajú sily a cítime únavu, v jednej chvíli nevidíme správny smer a strácame nádej. Je to prijatie seba samého s pravdivým pohľadom na seba. Že niekedy robíme chyby, že niekedy sa nám niečo nepodarí, ale i napriek tomu dokážeme ísť ďalej. A možno práve preto, lebo dokážeme prijať poučenie našich chybných krokov.

Stačí byť „iba“ človek. Lebo to je najviac…

 

Elena   13.1.2019

 

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8985683x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie