Založ si blog

O Slovensku 7. – Štát na nezaplatenie. . .

 

Nuž, Slovensko je krajina neobmedzených možností. A tak je možné aj to, že štát zamestnávateľom vykladá, ako majú zamestnancov motivovať 13. A 14. platy…
A sám na to, hm, hm… no veď viete.

Čítala som o tom dnes pár informácií, napríklad článoček

https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/500-vyplate-lete-stat-meni-pravidla-pri-vyplacani-13-platu-pozrite-dostanete?utm_source=hp-centrum&utm_medium=box-spravy&utm_campaign=hp990

Rozhodne sa stotožňujem s názorom, že by bolo seriózne a odborné riešenie dať všetkým zamestnancom spravodlivo – a to by namiesto namiesto tých sľubotechnových platov vyriešilo zníženie daňového a odvodového zaťaženia.

Poviem vám, kebyže si mám dobrovoľne platiť také služby, aké mi poskytuje tento štát, nevidel by odo mňa ani cent. A keby som bola panovníkom, tak za také služby by som dala stínať…

 

Mňa by dnes mohli volať nie železná, ale diamantová lajdy…

Tak poďme otvorene a ostro.

Zaujímavé vymývanie mozgov priniesol článok v pluske, ako Briti budú zvýšene umierať, lebo si nebudú môcť dovoliť zeleninu a ovocie – kvôli brexitu, ako inak. S EÚ na večné časy a nikdy inak…

https://www1.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/hrozostrasne-prognozy-tvrdeho-brexitu-odchod-britanie-eu-sposobi-tisice-umrti?utm_source=hp-centrum&utm_medium=box-soubiz&utm_campaign=hp990

Kde je aspoň trochu sebareflexie tejto spoločnosti – ako živorí mnoho ľudí u nás? Ako rátajú každý cent a sú odkázaní na ustavičnú pomoc dobrých ľudí. Ako podaktorí vyberajú smetné nádoby a nie z nudy, že by nevedeli čo od dobroty. Koľko máme sociálnych samovrážd, utrpenia a koľko si u nás nemôžu dovoliť kvalitnú stravu, ovocie a zeleninu? Koľko ľudí nemá ani na potrebné lieky? Koľko ľudí nemá na potrebné teplo v zime a posedávajú vo vetrovkách? Áno, aj tak ďaleko sme už došli. Koľko ľudí žije bez domova, bez strechy nad hlavou? Krucinál aj s takouto spoločnosťou.

A tento štát míňa naše peniaze nemilobohu na choré zbrojenie. Gajdoša aj s celou jeho SNS klikou by mali posadiť do jednej takej drahej stíhačky, a poslať do Ameriky. Je to zrada národa, 7 miliárd do roku 2030 dať na zbrojenie. Koľko desaťročí to budeme splácať, ak nezačneme rozumne voliť, ľudia???

Namiesto toho, aby sme spravodlivo delili, vyhadzuje táto spoločnosť „solidárne“ najviac na výdavky na ľudí správajúcich sa nečestne a nezodpovedne – stačí si pozrieť koľko stojí pobyt jedného väzňa vo väzení denne, či jedného závislého na neviem koľkej liečbe. Zaviedla by som zásadu dva razy a stačilo, takže pri treťom  a ďalších pobytoch vo väzení by si dotyčný pobyt odpracoval nútene.  Rovnako by to bolo s hradením liečieb.

 

A keď som už dnes taká milá a zlatá, tak ešte jedna vec…

Urobili by sme lepšie, keby sme zrušili aj inštitúcie, zaisťujúce v tomto štáte spravodlivosť. Políciu a súdy. Žiadnu spravodlivosť beztak nemáme, ani rovnosť v prístupe. Tak načo to vôbec platiť.

A k vyšetrovaniu prípadov . nuž, spravte si názor sami napríklad na to, ako vyšetrujú taký dôležitý moment, akým je lustrovanie Kuciaka.

Dobrý článok o tom priniesla pravda 25.1.2019

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/499839-sakova-sa-bude-pytat-gaspara-na-udajnu-lustraciu/

Bývalý policajný prezident a poradca na ministerstve vnútra Tibor Gašpar bude v najbližších dňoch vysvetľovať šéfke rezortu Denise Sakovej (Smer) nedávno medializované informácie. Podľa nich mal vydať pokyn na preverenie zavraždeného novinára Jána Kuciaka v policajnej databáze. Gašpar takéto niečo popiera.

To ako vážne – v najbližších dňoch, šéfke rezortu?  

To ako vážne by ste takto postupovali i vy? Ja ani v zlom sne nie, a to nie som vzdelaním vyšetrovateľ. V takej zásadnej veci by som ho vypočula v tej deň, ako sa to medializovalo, najneskôr. A snáď nezačala viesť vyšetrovanie šéfka rezortu osobne? Na to sú predsa kvalifikovaní odborníci – vyšetrovatelia, nie?

Dôležité je si uvedomiť ďalšiu vec, poukázal na ňu v spomenutom článku bezpečnostný analytik Milan Žitný

  • ak lustrovanie novinára vykonal vysoký predstaviteľ Policajného zboru na niekoho príkaz, musí o tom byť písomný záznam. Ak nie je písomný záznam o pokyne, tak má problém ten, čo toto lustrovanie spravil.
  • Policajná databáza je profesionálny informačný systém, nie je prístupná každému policajtovi v rovnakej miere. Prístupová karta vás oprávňuje vstúpiť do systému na určitej úrovni. Po každom vstupe do databázy zanecháva užívateľ za sebou elektronickú stopu – záznam, kto a kedy tam vstúpil, kedy odtiaľ vystúpil.

 

Takže, pani ministerka Saková, dajte verejnosti priamu informáciu – má alebo nemá ten lustračný Kuciakov vstup, písomný záznam?

Lebo potom i bez vyšetrovania trvajúceho rok či dva do stratena, budeme vedieť jasne, my, obyčajní občania, pravdu…

 

 

Elena             31.1.2019

 

P.S.: Ach,m to je náhoda, pán Gašpar sa práve dnes vzdáva funkcie poradcu ministerky. Tak dajme tipovaciu súťaž – bol alebo nebol ten lustračný prístup podchytený písomne?

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9001090x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie