Založ si blog

O. . . 2. – Slovensko po Kuciakovi má ďalšiu obeť. . .

Slovenský farmár je ďalšou z obetí špinavej slovenskej mafie. Nevinný človek, ktorý chránil svoj čestne nadobudnutý majetok, bol zavraždený.

Je čas, ľudia, aby sme s touto špinou spravili poriadok.

Skôr, ako pôjdete voliť prezidenta, zapamätajte si pár faktov – poskladala som ich tu dnes pre vás.

Pre nás všetkých…

 

Prvý protest…

  • farmári vyrazili do ulíc po prvý raz v lete minulého roka,
  • do Bratislavy prišli s desiatkami traktorov a inej techniky,
  • MINISTERKA MATEČNÁ(SNS) ICH SKLAMALA,
  • PREMIÉR (SMER-SD) ICH NEVYPOČUL,
  • ANI JEDNA Z VLÁDNYCH STRÁN ICH NEPODPORILA.

Ach, to je príbeh…

 

Príbeh pokračuje…

  • Iniciatíva farmárov dala policajnému prezidentovi žiadosť o vstup poľnohospodárskej techniky do Bratislavy, pretože chystajú ďalší protest
  • ministerka Saková, ktorá nemá odvahu už tri mesiace sa stretnúť ani s nami, matkami Otvoreného listu premiérovi, aby sme otvorene hovorili o tom, čomu sme my a naše rodiny vystavované pri prešetrovaní smrti našich detí, možno vstup farmárov do Bratislavy nepovolí – uvidíme…
  • farmári hovoria o ostrom štrajku naprieč Slovenskom, pridávajú sa k nim lesníci aj geodeti…

 

Kradne ako Slovák…

Slováci sú hodne trpezliví. A tak i slovenskí farmári znášali dlho to, čo teraz nakoniec otvorene pomenovalo vyšetrovanie Európskeho parlamentu.

Zistenia europoslancov, ktorí veci na Slovensku prešetrovali, hovoria o kope špiny

  • český europoslanec hovorí zhrozene – Je zarážajúce, že na regionálne pracovisko Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) dokáže prísť človek s falošnými podpismi a neplatnými zmluvami o prenájme a žiada vyplatenie dotácií. Veľakrát tieto nezákonné peniaze aj dostane. Takýchto prípadov sme tam napočítali stovky. K tomu treba prirátať predražené nákupy a nepotrebné nákupy. Za 5 rokov, čo som europoslancom, som sa s podobnými prípadmi nestretol nielen v Česku, ale ani v inej európskej krajine.
  • A nepochybne to nie je všetko – český europoslanec popísal napríklad i skutočnosť, že mali možnosť stretnúť sa s bývalou zamestnankyňou ministerstva poľnohospodárstva – „…ktorá nás upozornila, že na rezorte pôsobí človek, čo predtým pracoval pre jednu poradenskú firmu. V nej zarábal viac ako osemnásobok mzdy oproti súčasnému platu na ministerstve. Na to sa určite zameriame, pretože predstavitelia rezortu nám toto nedokázali adekvátne vysvetliť. V súčasnosti už preverujeme spomínanú audítorskú firmu, či poskytuje štandardné služby, lebo sa vyskytuje často, kde sa prerozdeľujú európske peniaze…“
  • A špina sa vyplavuje ďalej – „…Viacero poľnohospodárskych družstiev získavalo peniaze na rôzne opravy, rekonštrukcie či spracovateľské technológie v obrovských sumách. Otázne je teraz, prečo dotácie dostali len veľké podniky. a malí a strední farmári nedostali nič. Je zaujímavé, že viacero týchto družstiev je spojených s politikmi z určitej strany – často sa vo všetkých podvodoch vyskytovali rovnaké mená…“
  • pochybenia v štátnych inštitúciách, vyvolávajúce otázniky, či boli náhodné a neúmyselné...

https://www.aktuality.sk/clanok/657755/europoslanec-odhalil-ako-sa-u-nas-robia-podvody-v-polnohospodarstve-rozhovor/

Je čas, aby sme prestali mlčať, ľudia. Pretože, ako povedal český poslanec v uvedenom článku naplno – za tie peniaze by sme mohli mať lepšie cesty, lacnejšie a kvalitnejšie potraviny pre naše deti.

Len na základe doterajších zistení tej komisie z europarlamentu vraj možno hovoriť u nás v poľnohospodárstve o zistených eurofondových škodách v stámiliónoch eur.

Kto to zaplatí?

Veríte, že tí lumpi budú potrestaní?

 

Ach,  ach – predsa len na Slovensku môžeme veriť v spravodlivosť…

Rýchly a rázny bol zásah polície voči lumpom. Raz-dva sú v base.

Správu priniesli v piatok aktuality.sk. Dvaja páchatelia v trenčianskom kníhkupectve kradli. Jeden z nich vzal 15 detských kníh v hodnote 279 eur a druhý 20 detských kníh a 6 sviečok  v hodnote 299 eur. Bezprostredne ich chytili, priznali sa a knihy vrátili kníhkupectvu. Hneď ich obvinili.

Hrozí im trest odňatia slobody v trvaní od 6 mesiacov do 3 rokov.

https://www.aktuality.sk/clanok/665619/policia-obvinila-muzov-ktori-v-trencine-ukradli-35-detskych-knih/

Nevynikala som bohvieako v matematike, a tak mi pomôžte s výpočtami

  • ak títo dvaja páchatelia môžu za necelých tristo eur škody, navyše nimi už aj vrátenej – dostať až tri roky, tak koľko rokov basy hrozí tým, čo rozkradli tie stámilióny eur?

 

Doskladajme si fakty

  • mohli by sme hodiť tipovaciu súťaž, ktorýchže politických strán sa týkali podvody,.
  • a kladiem si verejne otázku, či za to budú všetci tí lumpi vôbec potrestaní – akosi tomu neverím…
  • a hej, zomrel človek – zavraždili ho, na to nezabúdajme, jeho smrť nesmie zapadnúť prachom „do stratena…“

Kto by bol ďalší na rade – niekto z vašich blízkych? Vy sami?

Nemlčme, ľudia – farmári tu bojujú nielen za svoje pozemky a spravodlivosť pre seba, ale za nás všetkých…

 

Záverom…

  1. februára 2019 vyrazia farmári opäť do ulíc.

 

PODPORME ICH…

 

Elena   10.2.2019

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Takže tak 4. – Mali by sme brániť spojencov v NATO?

05.04.2024

Nuž, neviem ktorý hlupák by sa hrnul pomáhať spojencom v NATO, ktorí by sa stali obeťou útoku Ruska iba preto, že vytrepali svojich vojakov na Ukrajinu. Povedzme si rovno – zmluva o vzájomnej pomoci v prípade napadnutia platí, ale týka sa nepochybne situácie, že sa členská krajina stala obeťou útoku. A nie že sama svojou hlúposťou ako agresor vyprovokuje odvetný [...]

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 06:23

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Fico, Danko, Pellegrini

Boj o post šéfa NR SR. Bude Ficova stratégia účinná? Smer vyhrá tak či tak, SNS tlačí a Hlas čaká test

18.04.2024 06:00

Od pôvodných personálnych požiadaviek nakoniec SNS upustila, no staré rany otvorila oficiálne neobsadená stolička predsedu parlamentu, ktorú Danko požaduje od vzniku koalície. A chce ju znova.

obria lavička, Muráň

Park s megasochami je v Muráni absolútnou novinkou. Nechýbajú v ňom ani živé zvieratá

18.04.2024 06:00

Tony vážiace nadrozmerné sochy obrov, velikánska lavička s parádnym výhľadom či živé lamy pripomínajúce plyšové hračky. Tieto atrakcie sa nachádzajú v areáli pri obci Muráň.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,848
Celková čítanosť: 8974615x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie