Založ si blog

O. . . 11. – Chlapec, ktorý prežil, ale nemusel. . .

 

O chlapcovi, ktorý prežil, vám teraz poviem. Jasné, že nie o Harrrym Potterovi, čo ste. Chlapec, ktorý prežil, je v tejto chvíli i jeden malý Slovák – a som tomu naozaj úprimne rada. Povieme si o ňom niečo – a pravdaže aj o desaťtisícoch tých, ktorí neprežili.

A aj o tej miliarde, ktorú treba na zdravotníctvo, poviem pravdu otvorene –  a aj o tých klamstvách a klamároch, ktorí s tou hromadou mŕtvych u nás súvisia. Zjavne sa máte na čo tešiť – chŕlim dračie plamene v tejto chvíli i za vás…

 

Začnem citátom z komentárov k textu pána Pavlíka, je to čestný a odvážny chlap, moc si ho vážim

http://www.necenzurovane.net/18/komentare.html#comment-4371816196

V Nočných dialógoch SRo 23. 4. 2004 vtedajší minister zdravotníctva priznal, ŽE U NÁS ZOMIERAJÚ ĽUDIA, KTORÝCH BY BOLO MOŽNÉ ZACHRÁNIŤ, NO NA PRÍSTROJE A VYBAVENIE CHÝBAJÚ PENIAZE. To isté potvrdili aj vtedajší minister hospodárstva Pavol Rusko v relácii TV JOJ Sedmička, začiatkom januára 2005, kde bol jeho partner poslanec za HZDS Tibor Mikuš. Popri trestnom oznámení som sa VEREJNE opýtal MV SR a GP SR, prečo musia zomierať nevinní ľudia?

Odpoveď od kompetentných pán Pavlík nikdy nedostal.

 

Tento mesiac…

Tento mesiac bude piate výročie smrti môjho jediného syna v dôsledku závažného pochybenia lekárky revúckej nemocnice. Cesta za spravodlivosťou sa vlečie.

A v tej istej nemocnici v tom istom mesiaci tento rok mohlo byť mŕtve ďalšie dieťa.

https://www.cas.sk/clanok/813021/dramaticky-boj-o-zivot-dvojmesacneho-davidka-chlapceka-prepustili-z-nemocnice-na-druhy-den-ho-uz-ratovali-na-jiske/?AT=wgt.hp_hp-najcitanejsie-24.c.x…A.

Malý Dávidko našťastie prežil.

A možno jeho meno je symbolické, že malý Dávid pomôže poraziť Goliáša – že konečne svojim príbehom dovedie ľudí u nás k tomu, aby uvažovali a prestali mlčať, len sa prizerať na tento bordel, ktorý v slovenskom zdravotníctve vládne.

To, čo ešte neviete:

Na evidentne neodborný postoj revúckej nemocnice v prípade môjho mŕtveho syna a riziko ohrozenia životov ďalších detí som písomne upozornila ešte 26.2.2019 viaceré kompetentné inštitúcie v SR – počnúc odborom zdravotníctva VÚC, cez Ministerstvo zdravotníctva SR, až po všetky tri ombudsmanky ako matka dieťaťa, ktoré zomrelo PREUKÁZANE VINOU lekárky, právoplatne odsúdenej na úrovni Najvyššieho súdu SR. Poukázala som v ňom, že revúcka nemocnica spochybňuje právoplatný rozsudok Najvyššieho súdu, čo popri neúcte tejto inštitúcie ku právnosti štátu, v ktorom vykonáva svoju činnosť, svedčí i o hrubej neschopnosti nahliadnuť na svoju odbornú chybu, ktorou zavinili smrť dieťaťa. Nakoľko takto konajú opakovane a dlhodobo, ide o odbornú neschopnosť podľa mňa v takej rozsiahlej miere, ktorá napĺňa až možnú kvalifikáciu verejného ohrozenia. Pokiaľ nemocnica nemá náhľad na svoju chybu, môže ju kedykoľvek zopakovať. V záujme ochrany životov ďalších detí a verejného zdravia som požiadala o stanovisko vo veci a bezodkladné podniknutie krokov, ktoré povedú ku náprave stavu – účinnému riešeniu chýbajúcej odbornej sebakorekcie revúckej nemocnice.

A vyššie popísaný prípad chlapčeka moje slová a oprávnenosť mojej obavy podľa mňa potvrdzuje.

Týmto verejne opätovne vyzývam všetkých zodpovedných, aby vo veci konali – a preposielam im túto výzvu v blogu i mailovo s pôvodným listom.

 

A o tej miliarde, ktorú súrne treba…

Keď sme sa ako matky Otvoreného listu premiérovi SR pred časom v Banskej Bystrici stretli s istým pánom z organizácie zastupujúcej práva pacientov, hovoril nám o tom, že spolupracuje na príprave štandardov postupov pre pacientov u nás, aby im rozumeli.

A že nám na Slovensku CHÝBA 1 MILIARDA EUR na to, aby sme tie štandardy mali ako podaktoré ďalšie krajiny. Spomínal tam vtedy konkrétne príklad s polohovaním imobilného pacienta, že nemožno dať ako štandard tri polohovania pacienta cez noc, ak máme málo personálu  a peňazí, lebo štandardy sú nárokovateľné.

Otriaslo ma to do hĺbky duše, lebo súcitím so všetkými chorými a slabými. Veď potreby pacientov nie sú iné len preto, že niet dosť peňazí. Presnejšie len preto, že peniaze zjavne potrebné na zdravotníctvo tento štát nemilobohu míňa na predražené americké stíhačky.

A tak všetci, naozaj všetci si uvedomte, raz môžete byť bezvládni, vy či vaši blízki. Chceli by ste mať v takej situácii radšej dostatok kvalifikovaného a láskavého personálu  a dostatok starostlivosti, alebo predraženú americkú stíhačku, prelietavajúcu kdesi vo výške ponad vašu hlavu?

Čo s tým môžeme spraviť?

 

Nemlčme…

Ľudia, dokedy sa budete len mlčky prizerať tým darebáčinám, ktoré s nami tí, ktorým ste dali vo voľbách svoju dôveru, hrajú?

Aby som bola objektívna – úctu si zaslúži minister spravodlivosti Gál, ktorý naozaj koná kroky ku zmene, aspoň niektoré veci sa snaží zmeniť. A predstavte si –  „naši chudáci lekári a sestry“ už pokrikujú, ako nesúhlasia s ním navrhovaným stíhaním každého zdravotníka, ktorý bude falšovať zdravotnú dokumentáciu. Tak si spravte názor sami, ako im ide o dobro pacientov a čestnosť v konaní.

Viete, je smutnou skúsenosťou viacerých rodičov detí, ktoré zomreli vinou lekárov, že do dokumentácie si lekár dopisoval kadečo, len aby sa vyhol trestu. V prípade Andrejky a jej mŕtvej dcéry Timey, ktorý som v mojom blogu už opakovane spomenula, sa tak stalo preukázane – gastroenterológ sfalšoval záznamy, aby sa vyhol stíhaniu za zanedbanie zdravotnej starostlivosti, no po Andrejkinom trestnom oznámení polícia vydala vyjadrenie, že falšovanie lekárskej dokumentácie nie je trestným činom. Ako by ste sa cítili vy sami, ak by lekár zavinil smrť vášho blízkeho a vykrútil by sa svojim nečestným postupom, dopisovaním do zdravotnej dokumentácie???!!

Je zrejmé, že minister Gál robí dôležitý a potrebný krok tou zmenou v legislatíve. O to viac, že obsiahne nielen falšovanie dokumentácie pri pochybení lekára, ale i zlodejiny s falošnými vypisovaniami receptov, pomôcok a údajov o poskytnutej zdravotnej starostlivosti. A to je správne, však? Veď si len spomeňte na správy o falošných predpisoch pomôcok, o falošných receptoch vystavených na pacientov, ku ktorým sa nikdy nedostali. Hnusný a špinavý biznis v profesii, ktorá je údajne založená na vysokej etike. O čom svedčí ten nespokojný pokrik zdravotníkov? Domyslite si sami.

 

A poďme ďalej…

Napísala som dnes list aj Ministerstvu zdravotníctva Českej republiky. Nie, nepomýlila som sa, ani som sa nepresťahovala do Česka. Veci vám vysvetlí toto video

https://www.facebook.com/watch/?v=952549934938704

A toto je môj list dnes zaslaný MZ ČR:

Dobrý deň,

obraciam sa na Vás, hoci som občianka SR a nie ČR –  s podnetom na uvažovanie, a azda aj účinné konanie vo veci – po odsledovaní dokumentu 

https://www.facebook.com/watch/?v=952549934938704

Toto celé mi pripadá až ako návod na trestný čin falšovania zdravotnej dokumentácie. Podľa mňa by autora takého článku mali trestne stíhať. Predstavte si, že by ste boli v situácii obete pochybenia lekára, niekto zaviní smrť Vášho dieťaťa a potom spokojne na základe „odborného odporúčania znalca“ falšuje dokumentáciu? Toto je skutočne odborný článok v profesii založenej na vysokej etike???!! 

Viete, každý z nás môže spraviť v živote chybu,. ale musí za ňu vedieť aj čestne niesť zodpovednosť. 

Pozrite si, prosím, tieto dva moje blogy pre pochopenie, iste aj u vás je detí mŕtvych vinou lekárov viac ako dosť…

http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2018/06/07/fukanie-do-pupav-3-bez-slov/

http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2018/06/06/fukanie-do-pupav-2-treti-a-posledny-otvoreny-list-premierovi/

U nás na Slovensku máme ministra spravodlivosti Gála, ktorý ako múdry a čestný človek aj odborník začal práve vo veci beztrestného falšovania zdravotnej dokumentácie konať v prospech zmeny. Dostáva sa u nás do platnosti od júla 2019 legislatíva, ktorá falšovanie zdravotnej dokumentácie na Slovensku bude kvalifikovať ako trestný čin. 

Prajem i Česku veľa takých múdrych a čestných ľudí, ktorí dokážu namiesto krytia pochybení konať v prospech spravodlivosti pre obete pochybení lekárov.

Zároveň Vás informujem, že list medializujem v mojom blogu

S úctou 

Elena Ištvánová  

 

Záverom…

Ach, moc si prajem, aby sa konečne zobudili všetci tí slušní zdravotníci, ktorých som kedysi vyzvala

http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2015/05/15/dnes-63-its-a-long-road-alias-vyzyvam-slusnych-lekarov/

aby našli v sebe silu a odvahu postaviť sa na stranu obetí pochybení lekárov.

Lebo je to náš spoločný boj za zmenu zdravotníctva k lepšiemu pre nás všetkých.

 

 

 

Elena 10.3.2019

 

 

 

 

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8935732x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie