Založ si blog

Na ostrí noža 9. – Nelegálna inaugurácia. ..

 

Slová doktora Harabína o tom, že inaugurácia prezidentky by nemala prebehnúť, pokiaľ nie sú Ústavným súdom SR doriešené všetky podania, týkajúce sa regulárnosti volieb a teda aj právoplatnosti zvolenia pani Čaputovej ako prezidentky, ja osobne vôbec neberiem na ľahkú váhu. Predniesol ich včera na tlačovom briefingu, takže verejne.

 

Harabín má pravdu…

Jeho slová svedčia o jednom – že tento štát si zarába na veľký problém. Pretože podľa mňa bol by menší problém inauguráciu pozdržať a vynaložiť všetky sily, aby boli všetky podané podnety riadne doriešené, ako inaugurovať potenciálne neprávoplatnú prezidentku. Doktor Harabín pripomína situáciu z rakúskych volieb v roku 2016, nuž je namieste si z neho vziať poučenie pre nás. Súhlasím s ním – ide o atribúty právneho štátu. V právnom štáte nemožno páchať verejne a dokonca zo strany štátu bezprávnosť. Spochybnenie právoplatnosti inaugurovanej prezidentky zakladá závažný precedens – ohľadne všetkých ňou realizovaných krokov.

Navyše vyvstáva otázka, keď Ústavný súd rozhodne o neprávoplatnosti volieb, čo potom s neprávoplatne zvolenou prezidentkou? Budeme sa jej skladať na odškodnenie, ako Čentéšovi za nevymenovanie do funkcie?

Ja som už po voľbách napísala otvorene, že doktora Harabína pokladám za človeka, ktorý sa vyzná v práve. Naozaj vyzná. Takže vôbec si nemyslím, že by chcel robiť podania len demonštratívne, aby bolo. Ak niečo podal, je to riadne premyslené, má to hlavu a pätu – a preto mi pripadá nepochopiteľné, že sa tu vo veľkom inauguruje už pomaly mesiac. O šatách budúcej pani prezidentky sme sa dozvedeli toľko, že som už začala očakávať, že do inaugurovania média prinesú aj popis toho, akú spodnú bielizeň si pod tie šaty navlečie…

Zrejme očakáva, že si je inauguráciu pozrie národ aspoň kvôli tým šatám. Svoju pozornosť by však mala nasmerovať ku svojmu prejavu, mala by ním predstaviť svoju prezidentskú líniu. A podľa mňa by to mali byť jej vlastné slová, a nie čítanie kýmsi spísaného prejavu.

Slávnostná inaugurácia pani Čaputovej by sa v tejto situácii mala nazývať trapas storočia. A keby len trapas – ale i demonštratívne, oficiálne realizovaný neprávny krok. Presne tak, ako to doktor Harabín verejne pomenoval.

 

 

Elena     13.6.2019

 

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8935601x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie