Augiášov chliev 5. – Takže spomínajme. . .

17. februára 2016, elenaistvanova, AUGIÁŠOV CHLIEV

Som taká naivne jednoduchá – nemám rada ľudí, ktorí klamú. A zrejme ešte viac jednoduchá, ako by ste si mysleli, pretože tie klamstvá aj otvorene pomenujem.

 

ŠKOLSTVO – Takže milí učitelia, študenti, aj rodičia žiakov a študentov,

Smer – SD sľúbil vo svojom volebnom programe z roku 2006, že bude v prípade účasti v novej vládnej koalícii okamžite presadzovať zásadné zmeny v legislatíve a prerozdelení finančných prostriedkov – inteligentných investícií, aby bolo možné

 

ZDRAVOTNÍCTVO – Takže milé zdravotné sestry,

Smer – SD sľúbil vo svojom volebnom programe z roku 2006, že

 

ĽUDIA S POSTIHNUTÍM, RODINY S POSTIHNUTÝMI DEŤMI – Takže, ľudia,

Smer – SD sľúbil vo svojom volebnom programe z roku 2006, že

 

JUSTÍCIA – Takže obete trestných činov a aj všetci tí, ktorí tu chcete právny štát,

Smer – SD sľúbil vo svojom volebnom programe z roku 2006, keďže predvolebnou optikou videl obrovské rozdiely v realizácii práva na prístup k súdu a rovnosť pred zákonom, že

Sľubotechnu obetiam trestných činov Smer mal dokonca už vo volebnom programe v roku 2002. Okrem iného sľúbil rozšíriť odškodňovanie obetí štátom a dokonca aj presadiť vytváranie osobitných čakacích priestorov pre obete na súdoch.

Namiesto toho sú v SR obete trestných činov sekundárne týrané systémom, určeným pôvodne na ich ochranu. Na Slovensku sa aj dnes oplatí byť páchateľom a nie obeťou trestného činu.

 

Čo dodať záverom?

 

Na kreslo si brúsi zuby, na občanov ťahá sľuby, krajší život, vyššie platy, všetko to tu dá do laty, stačí ak mu dáme hlas.
Naletí mu národ zas?

 

P. S. : Áno, takto by sme mohli zostaviť sľubotechny všetkých doterajších vlád.

 

Elena K. I.    Predná Hora, 17.2.2016