Odčítanie času 6. – Ako spoznáme anjelov. . .

5. apríla 2016, elenaistvanova, ODČÍTANIE ČASU

No teda – len v predminulom článku som písala o tom, že anjeli niekedy môžu neprilietať k nám, ale sedieť na vrátnici.

A predstavte si – oni môžu sedieť aj v herni.

Neveríte? No skutočne.

 

V spomenutom článku Odčítanie času 4. na blogu som popísala moju cestu do Blavy.  Po skončení podujatia,  na ktoré som tam šla – skončili sme až podvečer po piatej – som sa vracala domov sobotňajším večerným spojom z Blavy a  „na polcestu“(do BB) som dorazila 5 minút pred polnocou.

 

Polcesta ma privítala počasím určite chladnejším, ako by som si na nočné postávanie hodinu a pol na zastávke priala. Čo už  – zvládla som to minule, vydržím.

 

Vytiahla som bublifuk a chvíľu som vypúšťala prúd dúhových bublín pre môjho syna, no chladný vzduch bublinky zrážal k zemi. Navyše na mňa doľahla únava z internátneho 0104 nočného sanitkovania, kde som noc predtým zvládla pospať hodinu a pol – a tak som si predstavovala, ako by som sa schúlila do klbiečka, v teplúčku, ako mačiatko a spokojne by som si priadla.  Ach, prešlo len 10 minút.

 

Ibaže – predstavte si – anjeli opäť zapracovali.

Zrazu stál pri mne mladý muž, ktorý ma prišiel zachrániť. Ocitla som sa na základe pozvania na mieste, kde bolo teplo a ticho. Musela som síce po celý čas stáť, lebo keby som si sadla, určite by som od vyčerpania zaspala, no  strávila som hodinu a pol  čakania na nočný spoj do Revúcej v teple – rozhovorom s dvomi milými mladými ľuďmi.

Pár hodín revúckej „čakačky“ na ďalší spoj už bolo v pohode, strávila som ich v teple písaním, aby som nezaspala posediačky. A v nedeľu ráno o pol deviatej som konečne sprevádzaná mojimi dvomi staršími dcérami dokráčala domov „na kopec“.

 

Čo sa týka spoznávania anjelov – môžem vám  s určitosťou povedať, že nemusia mať krídla. Ani na sebe dlhé biele rúcho, či akýkoľvek biely odev. Ani svätožiaru. Taký anjel môže mať dokonca v ruke cigaretu a fajčiť, fajčiť, fajčiť   – aj keď neznášam cigaretový dym- to nie je to podstatné.

 

Pretože to, čo je naozaj dôležité, je skutočnosť, že anjel je milý a láskavý, nezištne pomáhajúci. Kiež by takých anjelov bolo medzi nami čo najviac.

 

A keďže sa hovorí, že do tretice všetko dobré – kladiete si spolu so mnou už teraz otázku, akého anjela mi „polcesta“  pošle do cesty nabudúce, keď tam niekedy zasa zájdem?

No uvidíme…

 

Elena K. Ištvánová  Predná Hora, 5.4.2016