Rozprávky na dobrú noc 3. – Ako dostať do svojho života to, čo chceme. ..

14. februára 2017, elenaistvanova, Rozprávky na dobrú noc

Modro-modrý vták sa trblietal v nespočetných modrých odtieňoch v lúčoch slnka, ktoré sa práve vynáralo na oblohu. Plávalo ňou a presvecovalo svojimi lúčmi hladinu mora. Čajky náhlivo vylietali na belasejúcu oblohu v ústrety novému dňu, ich perie sa striebristo lesklo v slnečných zábleskoch.

Deň rozpínal svoje krídla a ukazoval svetu svoju dychtivú tvár.

 

Modro-modrý vták zamyslene pozoroval  ranný opar nad  morom, ktorý sa pozvoľna dvíhal k modrastej oblohe. Po chvíli na kameň napísal svoju tretiu myšlienku:

Najďalej sa na svojej ceste dostaneme poznávaním pravej hodnoty vecí. 

 

Záverom…

Krok za krokom vedie naša cesta. Múdrosť cesty spočíva v poznaní pravej hodnoty vecí, pretože nie všetko je dobré dostať hneď a ľahko – aby sme získali to, čo v našom živote má trvalé miesto, potrebujeme pochopiť jeho skutočnú cenu a dôležitosť. To je aj pravý význam životných skúšok – spoznanie pravej ceny, jej pochopenie.

Tie pravé veci prichádzajú do nášho života natrvalo vo chvíli, keď pochopíme ich pravú hodnotu pre nás. Keď ich prijímame bezvýhradne – s hlbokou úctou a úprimnou láskou. Len tým, že si uvedomíme ich význam, ich jedinečnosť pre nás, zakotvia v našom živote  navždy.

 

Dobrú noc…

 

Elena K. Ištvánová    Predná Hora, 14.2.2017