Založ si blog

Hmmm 1. – Rozprávka, ktorá je možná len na Slovensku. . .

Išiel černoch cez tunel. A vyšiel z neho úplne biely…

Tak presne o tom starom vtipe v tejto chvíli uvažujem. Poviem vám k tomu viac, pravdaže…

 

Naozaj nám to neprekáža?

To, čo je zlé, je vydávané za dobro a pravda je nám prezentovaná ako klamstvá, klamstvo ako pravda. Nechávame sa zavádzať. Dalo by sa uvádzať takých príkladov hodne zo života spoločnosti – z tých najsúčasnejších vecí azda problematika migrantov ako chudákov, zachraňujúcich si holé životy útekom do Európy, či prezentovanie nepriateľského Ruska, na obranu pred ktorým si my musíme zakupovať predražené americké stíhačky. Dych vojny tých falošných prorokov cítim. Myslím, že tu niekto smeruje ku príprave vojny veľmi jasne. Zvažovaná povinná vojenská služba či povolanie záloh je podľa mňa už „pri pečení pizze tým korením, ktorým pripravenú pizzu pred pečením posýpate“. Vážne ešte v takejto chvíli neviete, že tu niekto pečie pizzu?

Prosím vás, pán minister Gajdoš, prezraďte mi verejne, proti komu toľko zbrojíme? Koho očakávate na Slovensku, že by nás napadol – Maďarov, Rusov, alebo Čechov? Hm, čítala som, že na takéto vízie sú v súčasnosti najlepšie druhogeneračné antipsychotiká – napríklad risperidón – a nie americké stíhačky.

Myslím, že akékoľvek rozpútanie vojny s Ruskom by znamenalo jadrový konflikt – ľudia, naozaj z toho nemáte obavu? V súvislosti s tým vnímam ako problém aj to, že mlčky prehliadame blížiacu sa ďalšiu ekonomickú krízu, nepripravujeme realistické opatrenia a preflákavame peniaze na zbytočné zbrojenie – zabudli sme už azda, koľko ľudských tragédií sa odohrávalo pri tej predchádzajúcej kríze ekonomiky? Lebo – otvorene – naozaj si myslíte, že ak by na nás zaútočili Rusi, tak by nás tých 14 amerických stíhačiek vytrhlo z biedy? Uvažujete nad tým, čo užitočné sme mohli mať za tých 1,6 miliardy eur???!!

Prehliadame tiež stupňujúce sa riziká terorizmu, postupnú islamizáciu Európy. Je nutné otvorene diskutovať v tejto spoločnosti, akú cestu voči migrantom zvolíme – marrakéšsku zmluvu totiž niekto podpísal i za Slovensko, a tá hovorí, že migrácia je ľudské právo. Čo to pre nás prinesie – povinnosť prijímať migrantov a starať sa o nich v rámci „ich ľudských práv“? Islamizácia európskej spoločnosti rastie – a kto to nechce priznať, klame sám seba. Vo viacerých európskych krajinách v súčasnosti ich populácia už teraz presahuje 10 percent. Nemyslím, že je cestou bezhraničná tolerancia – ako Nemci, ktorí diskutujú o začlenení moslimských náboženských sviatkov medzi oficiálne uznávané štátne sviatky. Nevidím však ani riešenie v integračnej politike, ktorú nastolili Dáni – od ukončenia prvého roku života sa učia deti integrovať do spoločnosti, ak žijú v spoločenstvách, kde je viac ako 50 percent migrantov (áno, aj také v Dánsku sú). Nemyslím si, že to bude dostatočne účinné riešenie – lebo ich populácia sa prudko rozrastá.

Viete o tom, že Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu už v dvoch rozsudkoch vyhlásil islamské právo šaria za nezlučiteľné s európskym právom a hodnotami? Napriek tomu ho nikto nezakázal, práve v Štrasburgu dokonca začali minulý rok v októbri stavať jednu z najväčších európskych mešít.

Prečo mlčíme, prečo im toto dovolíme?

 

To, čo je správne…

Zasa raz tu máme tú správnu stranu. A tie správne slová – tie nesprávne nehovorte, ani doma, potichu. Zasa raz tu vládne strach povedať svoj názor – aj zastrašovanie, aby nás umlčali. Chcete sa azda ocitnúť na zozname darebákov, rasistov a extrémistov?

Tí „správni“ ľudia sa posúvajú po správnych miestach ako po šachovnici – z dobrého na ešte lepšie, za „zásluhy“. Nie, nezávidím im, len sa mi to protiví. Lebo sa učíme, že netreba za chybu niesť zodpovednosť, že ak sfušujete riadenie jednej nemocnice a rozhasíte tam celý chod, ekonomiku i vzťahy, postavia vás v tejto spoločnosti pokojne na čelo ďalšej, či poveria viesť ďalšiu inštitúciu. Lebo stranícka knižka…

Naozaj vám toto nič nepripomína?

 

Nechávame sa klamať…

Za chvíľu nás presvedčia aj o tom, že pravá ruka nie je pravá a že na oblohe nesvieti slnko. Fascinujúcou skúsenosťou sa stalo pre mňa vystúpenie pána prezidenta Kisku na Pohode – ako treba dostať do politiky slušných, čestných a poctivých ľudí. A ako sa bude snažiť vytiahnuť krajinu z krízy. Ešte že som tam nebola, asi by som sa nepríhodne smiala…

Ja si totiž myslím, že práve jeho zotrvávanie na poste prezidenta morálnu krízu v krajine len prehlbuje. Po tom všetkom, s čím je on ako osoba spájaný – a hlavne po jeho podľa môjho názoru nečestnom postoji v kauze „zubárove pozemky“. Chce zotrvať v politike (to fakt, pán Kiska? Úplne žiadna sebakritika???!!), plánuje zrejme vstúpiť do nejakej strany, či možno založiť novú politickú stranu – ja by som aj navrhla jej príhodný názov, ale určite by ma za to stíhali, tak radšej nič…

 

Záverom…

Išiel černoch tunelom. A vyšiel úplne biely. Rozprávka, ktorá je možná len na Slovensku…

 

Elena           27.7.2018

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986607x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie