Svetlo a tiene 7. – Mraky nad koalíciou. . .

7. augusta 2018, elenaistvanova, Svetlo a tiene

Nie, ani tatranské potoky pri nedávnej prietrži nevyplavili toľko špiny, ako tento týždeň v médiách. Ochotnícka divadelná scéna – dalo by sa to nazvať v skratke, všade samí mizerní herci. Ťažko len odhadnúť, či je to tragédia, alebo komédia, v charakterovom obsadení postáv nič nové.

A tak trochu o tom pohovorme…

 

Čím začneme…

Únos Vietnamca už analyzovali toľkí, že sa nejdem unúvať rozoberať to do hĺbky. K tomu iba toľko, že dostal vo Vietname spravodlivý trest – ja som ho do lietadla smer Vietnam nenakladala, ale zasa, keby niekto našich lumpov z Belize akýmkoľvek spôsobom doviezol, nenamietala by som – lebo podľa mňa každý zlý a nečestný skutok by mal byť spravodlivo potrestaný. A ten vietnamský papalášik bol zasa pekný gauner, podľa toho, čo o ňom píšu – korupciou a spreneverou okradol vlasť a svojich spoluobčanov o desiatky miliónov eur. Ja ho naozaj neľutujem, že sa dostal k súdu a spravodlivému trestu.

Detektor pre Kaliňáka ma pobavil – mali by uverejniť celý jeho záznam, aby sme si spravili názor.

 

Súčasný stav koalície

 

 

Úprimne…

Na jednu múdru vetu mojej konštelačnej školiteľky myslím, že „řád světa si nájde ten správny spôsob“. A skutočne to vnímam v dianí sveta znovu a znovu, že sa k nám dôsledky našich činov vždy akosi dostanú. Toto nie je o karme, naozaj neprajem nikomu nič zlé – len si myslím, že zlo si vždy pritiahne zlo. A tak len zasa raz pripomínam, že všetky naše kroky zanechávajú stopy, ktoré ukazujú veľmi jasne, kto tadiaľ kráčal…          

 

Záverom…

No áno, Zámer sveta nás jednoducho nepustí tam, kam nemáme ísť.

A tak ja namiesto opäť týždeň plánovanej cesty do lesa zajtra putujem na políciu do Brezna, som predvolaná na vypočutie vo veci pôrodného pochybenia u syna, kde som podala trestné oznámenie pred časom. Je to hodne zvláštne – ale necítim ani hnev, ani sklamanie, naozaj hlboko dôverujem Zámeru sveta.

 

 

Elena  7.8.2018