11×11 8. – Pán prezident Kiska, odstúpte. . .

20. decembra 2018, elenaistvanova, 11x11

Som naivná, lebo verím v ľudské dobro a čestnosť, ako dôležité hodnoty života. Snažím sa byť pravdivá voči sebe, aj voči iným. A chcem, aby sme sa všetci vzájomne správali čestne.

A tak dnešný blog píšem s výzvou prezidentovi v naivnej viere, že musí pochopiť potrebu hranice nečestnosti, ktorú dokážeme v tomto štáte zniesť. A že je naozaj, naozaj, naozaj dôležité, aby sme si mohli zachovať úctu ku funkcii prezidenta.

 

Som už taká…

Protiví sa mi, ak niekto ubližuje slabším – a kopem za bezbranných – za ľudí starých, postihnutých, bezmocných. Za lepší svet. Za dobro v nás. Som už taká, tvrdohlavo naivná – a taká chcem aj zostať. Nerobí mi problém sa k tomu priznať verejne.

Ale robí mi problém tváriť sa spokojne v krajine, v ktorej sa musím hanbiť za svojho prezidenta.

 

Pán prezident Kiska, odstúpte…

Je podľa mňa hanbou, ak prezident republiky, ktorý by mal byť pre občanov morálnym vzorom, je pre nich skôr odstrašujúcim príkladom. Ak je jeho meno denno-denne spomínané v kauzách, v ktorých by nechcel byť zapletený žiadny slušný človek. Ak sa odhaľuje celý rad ním poskytovaných zavádzajúcich a nepravdivých informácií, výhovoriek a aj vedomých klamstiev.

A napriek tomu ste Vy, pán prezident Kiska, nemali toľko morálnej sily, aby ste čestne odišli na začiatku toho všetkého, čo sa začalo z Vašej minulosti sypať – keď už ste nemali dostatok morálnej sily, aby ste také veci v minulosti nekonali.

Musím však verejne priznať, že jednu veľmi, veľmi pravdivú vec ste Vy osobne povedali nedávno – a bola medializovaná na aktuality.sk dňa 11.11.2018 v článku Kiska: Voľby ukázali, že ľudia chcú zmenu.

Máte pravdu, pán prezident Kiska, ľudia skutočne chcú zmenu – chcú zmenu prezidenta. Teraz, hneď.

Prosím, odstúpte.

 

Elena 21.12.2018

 

K diskusii:

Drahý Stoik, som rada, že si mi vysvetlil, že to ten zlý Fico chudáka Kisku nahovoril pred desiatimi či koľkými rokmi kšeftovať s pozemkami. Kto by len bol povedal, že Fico tak strategicky myslel dopredu, ako potopiť raz Kisku ako prezidenta…

Pripomína mi to tú neslávnu príhodu s bývalým prezidentom Havlom, keď ho novinári nafotili s vyzutými topánkami počas nejakého stretnutia. Ich odpoveď na jeho urazeneckú reakciu znela, – a“ak nechcete, aby o vás niečo písali a hovorili, tak to nerobte…“