Založ si blog

Kam 10. – Pán premiér, koľko metrov spravodlivosti máme na Slovensku?

Je vám všetkým jasné, že keď sa pýtam, tak mám na to aj dôvod a dostatok argumentov.

Myslím, že na Slovensku sú minimálne dva – a značne rozdielne – metre, ktorými sa meria spravodlivosť.  Ja už o nich niečo viem. A teraz sa o nich dozviete aj vy.

 

Hovoríme o tom istom Slovensku???

Sudcov, ktorým vzali mobily policajti v súvislosti s komunikáciou, týkajúcou sa Kočnera, ich nadriadení nijako neriešia. Venujú sa rozhodovaniu o spravodlivosti u nás, však kto iný, ak nie oni má na ňu monopol. Platí predsa prezumpcia neviny, tak čo by ste ich nebodaj chceli odstaviť od funkcií???!!

Lekár, ktorý zaviní smrť pacienta, spokojne žije po celé roky akoby nič nespôsobil. Platí predsa prezumpcia neviny – presviedčali nás, matky Otvoreného listu premiérovi, kompetentní pri stretnutiach, nedá sa takého lekára odstaviť od činnosti – nedá sa nič robiť, musí pokračovať v práci, až kým nenadobudne právoplatnosť rozsudok nad ním.  

Lenže – predstavte si tiež, že učiteľ v tom istom štáte prezumpciu neviny garantovanú nemá.

 

Hovoríme o Slovensku, stále o tom istom Slovensku…

Podľa zákona č. 138/2019 Z. z. z 10. mája 2019 o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý nadobudol účinnosť od 1.9.2019, môže zamestnávateľ pozastaviť učiteľovi výkon pracovnej činnosti pri vznesení obvinenia proti nemu podľa §15 písm. c ods. 5, 6 a 7 – a to až do právoplatného rozhodnutia súdu a dostáva len 50% funkčného platu.

Od 1.10.2019 musia tiež všetci zamestnanci v školstve predložiť odpis z registra trestov –  však to nie je zadarmo – a kladiem preto otvorene a verejne otázku, prečo tento štát takýmto spôsobom chceš okrádať o poplatok za odpis práve iba učiteľov – a to dokonca pravidelne, lebo majú každých päť rokov predkladať takéto odpisy – a nie aj ostatné profesie? Môžu byť azda morálne úhonnejší sudcovia, prokurátori, či poslanci? Prečo oni nemusia predkladať odpisy z registra trestov ???!!!! A to už nehovorím o tom, že pozastavenie výkonu činnosti – ako som uviedla vyššie – u nich sa nerealizuje  – čomu už vôbec nerozumiem.

Nepochybujem o tom, že nediskriminačné bude, ak prezumpcia neviny bude platiť rovnako ako pre učiteľov, tak aj pre ostatných zamestnancov v SR. Sudcovia, prokurátori, či lekári tiež by mali mať pozastavenie výkonu činnosti, rovnako ako učitelia.

 

Záverom…

Prezradím, aký list zasielame dnes kompetentným inštitúciám:

Pán premiér, pani ministerka zdravotníctva SR, pán minister spravodlivosti SR, pán generálny prokurátor SR.

My, matky Otvoreného listu premiérovi žiadame týmto verejne, aby sa pozastavenie výkonu pracovnej činnosti po vznesení obvinenia povinne týkalo aj lekárov. Nedáme sa viac zavádzať rečami o prezumpcii neviny – ak môže byť takto sankcionovaný učiteľ, ktorý nikoho nezabil – potom je viac ako namieste v tom istom štáte zaviesť takúto sankciu voči lekárovi, u ktorého je vážne podozrenie, že svojim konaním spôsobil smrť človeka.

Vyzývame vás preto, aby bola bezodkladne zavedená takáto legislatívna zmena.

Žiadame Vás o stanovisko vo veci, budeme ho medializovať.

 

 

 

Elena 11.9.2019

 

 

 

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

CDC-Gathany-Aedes-albopictus-1  1

Invázneho ázijskeho komára prvýkrát potvrdili v Košiciach

18.04.2024 10:38

Ide o pomerne veľkého komára a potenciálneho prenášača vírusov vrátane vírusu západonílskej horúčky.

Constanta, NATO, protivzdušná obrana, Rumunsko, vojaci, Mihail Kogalniceanu

Nové letecké dráhy aj škôlky. Sto kilometrov od Ukrajiny rastie najväčšia základňa NATO

18.04.2024 10:35

Rumunsko v posledných rokoch masívne investovalo do obrany.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,849
Celková čítanosť: 8978027x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie