Kvapky srdca 2. – Kráľovná plesu. . .

13. septembra 2019, elenaistvanova, Kvapky srdca

Vidíte tú nádhernú dvojicu – kráľa a kráľovnú plesu z februára 2014 na Gymnáziu Ivana Kraska v Rimavskej Sobote? Vznášajú sa sálou v rytme hudby.

 

Kráľovná plesu – dievčina s nežným úsmevom a uhrančivými očami – sa volá Simonka. Je dobrá študentka a vyniká mnohorakými záujmami.

 

O dva mesiace po plese, v apríli 2014 – získala napríklad druhé miesto v súťaži gymnázia o najkrajšiu fotografiu stromu.

 

A o dva roky od plesu sa objavila na facebooku  10. februára v roku 2017 táto úpenlivá prosba:

Prosím, modlite sa urgentne za dcérku mojej sestry – Simonka Mináčová, 19-ročná,  je na ÁRO v nemocnici v Lučenci. Po zápale priedušiek a liečbe antibiotikami nastala zlá reakcia organizmu – úplné zlyhanie imunity. Momentálne už nemá žiadne obranné látky, pásový opar na tvári, lekári už 2x museli postúpiť proces oživovania. Ten zápal v organizme zasahuje srdce. Nie je možné ju už prevážať a v Lučenci postrádajú odborníka v oblasti imunológie. Chce to zázrak!

Ďakujem za modlitby. Momentálne (20:00) má nasadené najsilnejšie antibiotiká, má vysoké teploty (42°C). Od obeda ale nebola potrebné ďalšia resuscitácia (ráno bola jedna a do obeda po prevoze na ARO bola ďalšia). Aj podľa lekárov na ARO to chce Boží zázrak.

                                                                          Michal Kevický

 

Je rok 2019 – aj v tomto roku si na gymnáziu spomenuli na troch bývalých absolventov, ktorí medzičasom zomreli, patrí k nim aj Simonka.

 

 

Jej mama Nataška je jeden z najláskavejších ľudí, akých poznám. Pridala sa k nám, mamám Otvoreného listu premiérovi. Jej celý príbeh som opísala v tomto blogu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2018/09/15/na-kridlach-vetra-10-spozname-simonku/

 

Ja neviem, prečo my mamy prežívame ešte bolestnejšie výročie narodenín našich mŕtvych detí, ako samotné výročie ich smrti. Možno preto, že na nás dolieha predstava, ako mohli s nami oslavovať svoje narodeniny, sfukovať sviečky na torte, tešiť sa z darčekov, žiť…

Simonka by zajtra oslavovala krásnych 22 rokov…

 

 

Elena  13.9.2019

P.S.:  Nataška,  Simonke i Tebe   https://www.youtube.com/watch?v=zmVM9xglVX4

 

 Fotografie sú z rodinného albumu rodiny a uverejnené so súhlasom mamy.